Ντέρμπι για Μπάρτσα; Last year (vid)

Γιώργος Καραμάνος
Ντέρμπι για Μπάρτσα; Last year (vid)

bet365

Η δύσκολη έξοδος στη Μάλαγα μετατράπηκε σε βόλτα τίτλου (3-1) από την παρέα του Μέσι (γκολ+ 2 ασίστ) που παίζει χωρίς αντίπαλο και βρέθηκε στο +18 από τη Ρεάλ.

Το τζετ λάγκ επιβάρυνε ακόμα περισσότερο την υγεία του ταλαιπωρημένου Τίτο Βιλανόβα. Σαββάτο απόγευμα επέστρεψε ο κόουτς της Μπαρτσελόνα από τη Νέα Υόρκη, όπου αναζήτησε βοήθεια στη μάχη του με τον καρκίνο. Κυριακή βράδυ βρισκόταν όμως στρατιώτης στον πάγκο των φιλοξενούμενων του «Ροσαλέδα». Οι παίκτες του δεν μπορούσαν να κάνουν πολλά για να απαλύνουν τον όποιο... πόνο του. Το μόνο που τους απέμενε ήταν να πάρουν το «τρίποντο» κόντρα στη Μάλαγα και να φέρουν ψυχολογική ικανοποίηση στον κουρασμένο προπονητή τους.

Το 3-1 ήρθε αβίαστα. Πιο εύκολα απ' ότι έλεγαν οι γνώστες και οι προβλέψεις. Αλλωστε θεωρητικά ήταν μία από τις δυσκολότερες εξόδους της σεζόν. Η εξαιρετική ομάδα του Μάνουελ Πελεγκρίνι που είχε νικήσει τη Ρεάλ (3-2) και είχε κάνει σούπερ ομίλους στο Τσάμιονς Λιγκ, περίμενε πεινασμένη για την έκπληξη. Το φινάλε όμως βρήκε τους Ανδαλουσιανούς απογοητευμένους να βάζουν ένα γκολ (89') με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπουονανότε, ο οποίος άφησε άγαλμα τον Βαλδές και να μην πανηγυρίζουν καν. Ηταν κυριολεκτικά η μοναδική φορά που κινδύνεψε η εστία της Μπάρτσα και μπήκε γκολ. Αλλη φάση δεν έφτιαξαν σε όλο το ματς οι γηπεδούχοι.

Αυτό το δύσκολο παιχνίδι, ο Λιονέλ Μέσι και η παρέα του το μετέτρεψαν σε προπόνηση για το αγαπημένο τους -εκνευριστικό καμία φορά- passing game, αποδεικνύοντας για ακόμα μία φορά πως δεν υπάρχει εγχώριος αντίπαλος να τους κοντράρει. Τουλάχιστον όχι στα ίσια. Ο Αργεντινός παικταράς είπε να γιορτάσει την βράβευση του για την «Χρυσή Μπάλα» και αφού έβαλε ένα δικό του, σέρβιρε τα άλλα δύο. Στο 27' εκμεταλλεύτηκε το ολέθριο λάθος γύρισμα του Καμάτσο προς τον τερματοφύλακα του. Πήρε τη μπάλα και αφού χόρεψε τον Καμπαγιέρο, σκόραρε για 9η σερί φορά, απέχοντας μόλις μίας του απόλυτου ρεκόρ της ομάδας που διατηρεί ο Ρονάλντο από το σύντομο πέρασμα του. Ο Μέσι έφτασε τα 28 γκολ στη φετινή λίγκα, όσα δηλαδή όλη η Μάλαγα.

Επίσης ήταν η 37η διαδοχική αγωνιστική που σκοράρει η Μπαρτσελόνα γενικά, θέτοντας ρεκόρ όλων των εποχών στην Πριμέρα, ξεπερνώντας δική της επίδοση. Η μηχανή φυσικά δεν σταμάτησε εκεί. Στην επανάληψη (50') ο Μέσι έκανε μαγική ασίστ-λόμπα στον Φάμπρεγας που από πλάγια θέση σημάδεψε τέλεια την αριστερή γωνία του Κμπαγιέρο. Από εκεί και έπειτα οι φιλοξενούμενοι έκαναν διαχείριση του αγώνα με τον δικό τους εκνευριστικό τρόπο της εξωπραγματικής κατοχής που δεν επέτρεπε στη Μάλαγα να απειλήσει. Στο 82' ήρθε και το 3-0. Ο Τιάγκο που είχε αντικαταστήσει τον Φάμπρεγας, έκανε πολύ ωραία επέλαση, έπαιξε το 1-2 με τον Μέσι και πλάσαρε από το ημικύκλιο στη δεξιά γωνία.

Ηταν η 9η σερί νίκη των Μπλαουγκράνα με αντίπαλο τη Μάλαγα σε όλες τις διοργανώσεις και ενορχηστρώθηκε τέλεια από τον Ινιέστα που μπορεί να μην είχε τελική συμβολή σε κανένα από τα τρία γκολ, αλλά ήταν πραγματικά υπέροχος σε όλες τις κινήσεις του. Οι Καταλανοί που έκλεισαν τον Α' γύρο με ιστορική-ανεπανάληπτη επίδοση 18 νικών και μία ισοπαλίας, έφτασαν τις 12 διαδοχικές νίκες στην Πριμέρα, ενώ σκοράρουν από δύο γκολ και πάνω στις 19 πρόσφατες εξόδους τους.

Το κυριότερο όμως ήταν πως με αυτό τον ιδανικό τρόπο εκτοξεύτηκαν στο +18 από τη Ρεάλ και μπορούν να θεωρούν εαυτούς πρωταθλητές Ισπανίας, δίχως να τους περάσει κανείς για υπερφίαλους. Οσο για τη Μάλαγα, απογοήτευσε και βρέθηκε 5η, μένοντας εκτός τετράδας από την εκπληκτική Μπέτις που με μηδενικό μπάτζετ εντυπωσιάζει...

Μάλαγα: Καμπαγιέρο, Ντεμικέλις, Ουέλινγκτον, Μονρεάλ, Σέρχιο Σάντσεθ, Καμάτσο, Τουλαλάν (69' Ιτούρα), Ισκο, Ελισέου (62' Μπουονανότε), Χοακίν (83' Πορτίγιο), Σάντα Κρους

Μπαρτσελόνα: Βαλδές, Πικέ, Μασεράνο, Ζορντί Αλμπα, Ντάνι Αλβες, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα, Φάμπρεγας (73' Τιάγκο), Πέδρο (78' Αλέξις Σάντσες), Μέσι.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα