«Δεν υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο...»

Gazzetta team
«Δεν υπάρχει ελληνικό ποδόσφαιρο...»

bet365

Ο πρώην τερματοφύλακας του Άρη και της ΑΕΚ, Νίκος Χρηστίδης, μίλησε για την πορεία του επαγγελματικού ποδοσφαίρου στη χώρα μας, τονίζοντας ότι... βιαστήκαμε να γίνουμε σκλάβοι των συμφερόντων.

Ο Χρηστίδης, ο οποίος έχει υπηρετήσει το άθλημα τόσο ως παίκτης, όσο ως προπονητής και διοικητικός παράγοντας, μίλησε στην «Αυγή» της Κυριακής για την πορεία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αφήνοντας «αιχμές» για τις διοργανώτριες αρχές και τονίζοντας ότι ο κόσμος αγάπησε τις ομάδες παραπάνω από το ίδιο το ποδόσφαιρο και έχασε το μέτρο. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει κρατική παρέμβαση.

«Ποτέ δεν υπήρξε ελληνικό ποδόσφαιρο. Αυτό που υπήρξε ήταν ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και σε οργανωτικό και σε αγωνιστικό επίπεδο . Η χώρας μας δεν είχε ποτέ τη δική της σχολή. Το ποδόσφαιρο είναι απλά παρών και είναι από μόνο του τόσο δυνατό που δεν πρόκειται εμείς οι Έλληνες να το "σκοτώσουμε". Η ΕΠΑΕ και στη συνέχεια η Σούπερ Λιγκ κατασκεύασαν ένα μόρφωμα που σήμερα δεν το χρειαζόμαστε. Εννοώ ότι δεν μπορούμε να του δώσουμε κάποια συνέχεια, κάποια νέα προοπτική. Μας έφερε γρήγορα στο αδιέξοδο. Πάντα υπάρχουν τρόποι αντίδρασης, αρκεί να διαβάσουμε σωστά το πρόβλημα. Αναζήτησα να βρω γιατί αυτή η ιστορία δεν περπατάει από μόνη της και είναι αιχμάλωτη στην πολιτεία. Το πρώτο που πρέπει να κάνεις αν θέλεις να μιλήσεις για σωστό ποδόσφαιρο είναι να αφαιρέσεις την κρατική παρέμβαση», τόνισε αρχικά ο Χρηστίδης, ο οποίος είχε κάτσει και στον πάγκο της Εθνικής πριν την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Ότο Ρεχάγκελ.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στη στάση του κόσμου και στο πως αυτοί που είχαν συμφέροντα βρήκαν το χώρο για να... δράσουν: «Τώρα που έχω αποσυρθεί έψαξα να βρω τον απλό φίλαθλο. Το ποδόσφαιρο είναι ένα κοινωνικό φαινόμενο και όταν προχώρησε και διαπίστωσαν κάποιοι ότι υπάρχει χρήμα και δύναμη, έγιναν προσπάθειες να ελεγχθεί η κατάσταση. Να ελεγχθεί από κάποια συμφέροντα που θα είχαν όφελος να ασκήσουν εξουσία. Σε όσες χώρες ο κόσμος αγάπησε το ποδόσφαιρο παραπάνω από τις ομάδες,τα κατάφεραν. Εδώ το δημιούργημα το εκχώρησαν δωρεάν και πολύ περισσότερο έγιναν σκλάβοι των αποφάσεων των συμφερόντων. Δεν είναι εύκολο, αλλά η αλλαγή μπορεί να γίνει. Δεχτήκαμε την διλημματική αντίληψη που μας λέει να αναζητήσουμε το άσπρο ή το μαύρο. Την νίκη ή την ήττα. Δεν υπάρχει κάτι ενδιάμεσο. Όλη η σημασία όμως είναι το ενδιάμεσο. Αν δεν το καταλάβουμε αυτό δεν πρόκειται να δούμε ποδόσφαιρο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα