Να γίνει ΠΑΣάς!

Μαριάννα Αξιοπούλου
Να γίνει ΠΑΣάς!

bet365

Ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται στα Γιάννινα (15:00, NS1) από τον ΠΑΣ και θέλει μόνο νίκη για να μην μείνει μακριά από την πεντάδα. Σπουδαίο ματς στην Τούμπα ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ατρόμητο (19:30, NS1).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Από τα πιο ενδιαφέροντα ματς της αγωνιστικής! Ο Τόμας Ντε Βινσέντι είναι σίγουρα το κεντρικό πρόσωπο, λόγω της πρόσφατης μεταγραφικής υπόθεσης που δεν είχε κερδισμένο τον Παναθηναϊκό, όμως το παιχνίδι είναι σημαντικό για πολλούς ακόμα λόγους. Οι πράσινοι μετά την ήττα από τον Λεβαδειακό, θέλουν οπωσδήποτε τη νίκη για να μην χάσουν την επαφή με την πεντάδα, αφού η πέμπτη θέση απέχει, ήδη, τέσσερις βαθμούς και η τέταρτη οκτώ! Ντεμπούτο στο πρωτάθλημα θα κάνει ο Γκονζάλες Φάμπρι, ο οποίος στον πρώτο του αγώνα κέρδισε τον Πλατανιά για το κύπελλο. Η παράδοση είναι μοιρασμένη με 6-3-8, ενώ και πέρυσι τέτοια εποχή είχαν αναμετρηθεί οι δύο ομάδες, σε μια εντυπωσιακή… παγοδρομία στις 15 Ιανουαρίου. Οι γηπεδούχοι φιλοδοξούν να κερδίσουν τον Παναθηναϊκό, κάτι που δεν έχουν καταφέρει από τις 23 Νοεμβρίου του 1986 και στηρίζονται στην εξαιρετική κατάσταση που βρίσκονται, κάτι που απέδειξαν και στα Χανιά, έστω κι αν δεν κέρδισαν. Ο ΠΑΣ είναι μια ιδιαίτερη ιστορία τη φετινή σεζόν, καθώς δε δείχνει ενισχυμένος στην έδρα του κι έχει το ίδιο ρεκόρ (σ.σ. 3-2-3) τόσο στα Γιάννινα, όσο και μακριά από το… σπίτι του.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: Ζωσιμάδων
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 13/1, 15:00 (NS1)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Κέρκυρα-Γιάννινα 0-2, Γιάννινα-ΠΑΟΚ 1-3, Πλατανιάς-Γιάννινα 1-1. / Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-2, Βέροια-Παναθηναϊκός 3-0, Παναθηναϊκός-Λεβαδειακός 1-2.
EXIT POLL: 1: 3,40 X: 3,16 2: 2,60
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Λίλα (τιμωρ.) – Σπυρόπουλος (αμφιβ.), Χουχούμης (αμφιβ.).
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Λαμπρόπουλος, Κωσταράς, Καραϊσαρίδης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Την Κυριακή έχουμε στην έδρα μας ένα παιχνίδι με έναν μεγάλο αντίπαλο. Ο χρόνος που έχουμε και είχαμε για να προετοιμαστούμε γι' αυτό το ματς δεν είναι ο ιδανικός, ο κατάλληλος. Ξέρουμε τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε. Εμείς όμως έχουμε μάθει από το πρώτο παιχνίδι, από την πρώτη αγωνιστική να παλεύουμε όλα τα ματς, να παίζουμε σε όλα τα παιχνίδια για τη νίκη, και είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά την Κυριακή θα δώσουν τη μάχη τους μέσα στο γήπεδο, για να καταφέρουμε να κάνουμε περήφανο τον κόσμο μας. Θέλουμε τη συμπαράσταση των φιλάθλων μας και πιστεύω ότι θα την έχουμε την Κυριακή». Γιάννης Χριστόπουλος

«Η ομάδα πρέπει να βγει και να αντιμετωπίσει τον αντίπαλο. Να είναι ανταγωνιστική. Αυτός είναι ο αγώνας που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και όσο και αν δεν είχα το χρονικό διάστημα για να μπορέσω να παρέμβω σε κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με την ομάδα, πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτό το παιχνίδι. Πρέπει να πάμε μπροστά και να κοιτάξουμε να κερδίσουμε αυτό το ματς, διότι αυτό θα ανεβάσει την ψυχολογία. Και πάντοτε έλεγα ότι το πιο σημαντικό πράγμα σε μια ομάδα, είναι η ψυχολογία της». Φάμπρι

ΟΦΗ-ΑΡΗΣ

Έρχεται μια στιγμή που ίσως και εν αγνοία σου, κρίνεται το μέλλον σου. Αυτή η στιγμή έχει φτάσει για τον ΟΦΗ και μάλλον δεν είναι εν αγνοία των παικτών. Η ομάδα του Ηρακλείου μετά και την ήττα στην Ξάνθη, έχει πλησιάσει την επικίνδυνη ζώνη και το παιχνίδι του Άρη έχει οριακό χαρακτήρα. Οι Κρητικοί πρέπει να κερδίσουν τους Θεσσαλονικείς για να μην νιώθουν τη θηλιά να σφίγγει, αλλά και για να σπάσουν την παράδοση που έχει δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια. Ο Άρης κατόρθωσε να κερδίσει πέρυσι στο Ηράκλειο και μετρούσε εφτά συνεχόμενες νίκες εντός κι εκτός έδρας, πριν την ισοπαλία του πρώτου γύρου που διέκοψε το σερί. Η πομάδα της Θεσσαλονίκης θέλει να πάρει αποτέλεσμα για να συνεχίσει την πορεία που έχει με τον Λούκας Άλκαραθ, ο οποίος πανηγύρισε την πρώτη του νίκη την προηγούμενη αγωνιστική, ενώ ακόμα δεν έχει χάσει στο πρωτάθλημα. Ο Άρης, όμως, χρειάζεται κάτι παραπάνω από ισοπαλίες προκειμένου να ανέβει στη βαθμολογία και να μην απειλείται με υποβιβασμό.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: «Θόδωρος Βαρδινογιάννης»
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 13/1, 17:15 (ΝS1)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Ατρόμητος-ΟΦΗ 3-2, ΟΦΗ-Αστέρας Τρίπολης 2-0, Ξάνθη-ΟΦΗ 3-0. / Αστέρας Τρίπολης-Άρης 1-1, Άρης-Ξάνθη 0-0, Άρης-Πανιώνιος 2-1.
EXIT POLL: 1: 2,51 X: 3,20 2: 3,40
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Βιτώτος (τραυμ.) - Παπαστεριανός (τιμωρ.), Γιαννιώτας (τραυμ.), Πουλίδο (αμφιβ.).
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Σπάθας, Αλεξέας, Κοντιζάς
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Χωρίς να κρίνουμε την ιστορία που έχει η ομάδα, θα πρέπει να πούμε πως αυτή τη στιγμή κινδυνεύει. Ο στόχος, λοιπόν, είναι ξεκάθαρος. Πρέπει να σώσουμε τη φετινή χρονιά. Λάθη που γίνανε τους τελευταίους μήνες, αλλά και τα παλαιότερα χρόνια, δεν γίνεται να διορθωθούν μέσα σε δύο παιχνίδια. Αν καταφέρουμε να κερδίσουμε τα δύο επόμενα παιχνίδια, θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε το στόχο μας πολύ πιο γρήγορα και πολύ πιο άνετα. Αν, όχι, θα πρέπει να υποφέρουμε κι άλλο! Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, με μια ομάδα την οποία την έχουμε παρακολουθήσει. Κέρδισε το τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι της και όπως έχω παρατηρήσει όλες οι ομάδες στην Ελλάδα, γίνονται πολύ δυνατές, όταν αγωνίζονται στην έδρα τους. Θα παλέψει, λοιπόν, για τον δικό της στόχο και εμείς θα κάνουμε τη δική μας δουλειά, η οποία, ούτως ή άλλως ,είναι δύσκολη». Λούκας Αλκαράθ (Άρης).

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΒΕΡΟΙΑ

Το πόσο καλό ήταν το ξεκίνημα του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα φαίνεται ακόμα περισσότερο τώρα, που τα πράγματα έχουν δυσκολέψει. Οι κυανέρυθροι έχουν μπλεχτεί σε ένα φαύλο κύκλο κι έχουν δυσκολέψει τη ζωή τους. Το πρόβλημα για την ομάδα μοιάζει να είναι οι προσδοκίες που δημιουργήθηκαν μετά το εντυπωσιακό ξεκίνημα, όταν κανείς δεν είχε προσδοκίες!! Ο Πανιώνιος παραμένει ψηλά στη βαθμολογία, πάνω από τη μέση, παρότι μετράει πέντε συνεχόμενες ήττες στο πρωτάθλημα, μετά το εντυπωσιακό 4-0 επί του Πλατανιά. Κόντρα στη Βέροια η παράδοση του 10-3-0 τον ευνοεί, έστω κι αν στην τελευταία αναμέτρησή τους στη Νέα Σμύρνη το αποτέλεσμα ήταν 2-2. Η Βέροια είναι το τελευταίο οχυρό πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, η οποία ίσως και να… μεγαλώσει κατά μία τρύπα, αν τελικά πέσουν τρεις. Οι νεοφώτιστοι ψάχνουν σταθερότητα στο παιχνίδι τους και παρότι χάνουν με δυσκολία, εκείνο που χρειάζονται περισσότερο τώρα είναι νίκες.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: Νέας Σμύρνης
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 13/1, 17:15 (NS3)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Πλατανιάς-Βέροια 0-0, Βέροια-Παναθηναϊκός 3-0, Ολυμπιακός-Βέροια 3-0. / Ξάνθη-Πανιώνιος 4-0, Πανιώνιος-Ολυμπιακός 1-2, Άρης-Πανιώνιος 2-1.
EXIT POLL: 1: 2,05 X: 3,25 2: 4,40
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Κουλουχέρης (τραυμ.) - Χωρίς προβλήματα η Βέροια
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Αμπαρκιόλης, Κούλα Χασάν, Γεωργαράκος
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Καλώς ή κακώς, προσπαθούμε συνέχεια για τη νίκη, όπου και να παίζουμε. Σε κάποια παιχνίδια μας έχει βγει σε καλό, σε κάποια όχι. Προσπαθώ να επικεντρώνομαι στη δική μας ομάδα και να κατεβαίνουμε σε κάθε ματς για να πάρουμε το καλύτερο δυνατό. Αυτό έχει και σαν συνέπεια να έχουν περάσει πολλές αγωνιστικές δίχως ισοπαλία, αλλά μια ομάδα που θα είχε και τις 28 αγωνιστικές ισοπαλίες θα έπεφτε. Οπότε δεν έχει κανένα μεγάλο νόημα για μένα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είναι πολύ σημαντικός ο βαθμός. Γενικά η φιλοσοφία μου είναι τέτοια να κυνηγάμε σε όλα τα παιχνίδια την καλή εμφάνιση, τακτικά ζητούμενα και τη νίκη». Δημήτρης Ελευθερόπουλος (Πανιώνιος)

ΠΑΟΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ
Είναι ένα ιδιαίτερο ματς, όπως ήταν και εκείνο του πρώτου γύρου. Ο βασικός λόγος είναι ο Γιώργος Δώνης, ο οποίος είχε μάθει χρόνια να βρίσκεται στον πάγκο του Ατρόμητου. Ο δεύτερος λόγος είναι η παράδοση που έχουν χτίσει στην Τούμπα οι Περιστεριώτες, όπου στα τελευταία πέντε ματς έχουν δύο νίκες και μια ισοπαλία που στην παράταση έγινε νίκη, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει κερδίσει δύο ματς. Παράδοση, όμως, που χτίστηκε με τον Γιώργο Δώνη στον πάγκο των φιλοξενούμενων. Ο ΠΑΟΚ, με αρκετά νέα πρόσωπα να κάνουν πρεμιέρα στην Τούμπα, θέλει να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την ήττα στην Καλλιθέα και παράλληλα να συνεχίσει το νικηφόρο του σερί που μετράει τρεις νίκες, μετά την ισοπαλία στη Βέροια. Ο Ατρόμητος έκανε νέα αρχή με το Νίκο Αναστόπουλο στον πάγκο, ο οποίος στον πρώτο γύρο και όντας προπονητής του ΟΦΗ έκοψε βαθμούς από τον ΠΑΟΚ στο Ηράκλειο. Ο Έλληνας τεχνικός έχει και ο ίδιος καλή προϊστορία στην Τούμπα, όπου έχει κερδίσει με Γιάννινα και Καλλιθέα, έχει αποσπάσει λευκή ισοπαλία ως τεχνικός του ΟΦΗ κι έχει χάσει δύο φορές με 1-0, όντας τεχνικός της Κέρκυρας και του ΠΑΣ.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: Τούμπα
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 13/1, 19:30 (NS1)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 1-0, Γιάννινα-ΠΑΟΚ 1-3, Πανθρακικός-ΠΑΟΚ 1-4. / Ατρόμητος-ΟΦΗ 3-2, ΑΕΚ-Ατρόμητος 1-1, Ατρόμητος-Κέρκυρα 2-0.
EXIT POLL: 1: 1,81 X: 3,51 2: 5,50
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Βίβιαν (τιμωρ.), Φωτάκης (τιμωρ.), Γκαρσία (τραυμ.), Κωνσταντινίδης (τραυμ.) – Χωρίς προβλήματα ο Ατρόμητος.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Σιδηρόπουλος, Φραγκιαδάκης, Γεωργιάδης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Πιστεύω πρώτα απ' όλα ότι ο Ατρόμητος είναι διαφορετική ομάδα σε σχέση με πέρυσι σε πάρα πολλά επίπεδα, έχει αλλάξει ήδη προπονητή. Εχει μια διαφορετική φιλοσοφία παιχνιδιού σε σχέση με την περυσινή σεζόν αλλά από την άλλη έχει μια ομάδα η οποία είναι πολύ καλά οργανωμένη, μια ομάδα με πολύ δυνατό ρόστερ και μια από αυτές που λογίζονται ως δυνάμεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ξέρουμε ότι θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, εμείς το περιμένουμε ως ένα ντέρμπι, ένα παιχνίδι που είναι καθοριστικό για τη συνέχεια του πρωταθλήματος γιατί θέλουμε και να διατηρήσουμε τους υψηλούς στόχους που έχουμε στο πρωτάθλημα αλλά και ν' αποκτήσουμε, όσο γίνεται μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος, μεγαλύτερη διαφορά». Γιώργος Δώνης

«Η περασμένη εβδομάδα ήταν μια εβδομάδα που δεν μπορέσαμε να κάνουμε ορισμένα πράγματα, είχαμε πει βέβαια κάποια πράγματα. Και αυτή τη βδομάδα πριν από το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ είπαμε κάποια πράγματα και πιστεύω ότι σε τρεις εβδομάδες θα είμαστε όπως ακριβώς θα θέλουμε εμείς κι ο κόσμος του Ατρόμητου. Να βλέπει μια ομάδα η οποία ανεξάρτητα αν παίζει στο Περιστέρι ή όχι, θα παίζει καλό ποδόσφαιρο, θα διεκδικεί τη νίκη και θα μάχεται για το αποτέλεσμα. Πρέπει να είμαστε πειθαρχημένοι. Ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που αποτελείται από παίκτες ταχύτατους και πρέπει να έχουμε μια καλή τακτική κι ένα πλάνο για το παιχνίδι μας και προπάντων να έχουμε διάθεση. Η διάθεση τα καλύπτει όλα». Νίκος Αναστόπουλος

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Το θέαμα δεν ήταν ποτέ προτεραιότητα στα ματς των δύο ομάδων. Εννέα γκολ σε σύνολο έξι αγώνων έχουν σημειωθεί στα παιχνίδια των δύο ομάδων με την Κέρκυρα να έχει κερδίσει μόνο μια φορά και αυτή ήταν στην Τρίπολη. Οι Φαίακες ψάχνουν απεγνωσμένα τη νίκη για να ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση και να πανηγυρίσουν από τον Οκτώβριο, όταν για τελευταία φορά κέρδισαν. Εντός έδρας είναι η χειρότερη ομάδα του πρωταθλήματος με μόλις εφτά βαθμούς σε οκτώ ματς, μία νίκη και ενεργητικό τέσσερα γκολ, ενώ έχουν μείνει πέντε φορές στο μηδέν. Ο Αστέρας είναι σταθερά στην τρίτη θέση, όμως εκτός έδρας μοιάζει να χάνει τη φρεσκάδα του κι έχει να κερδίσει από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στην ΑΕΚ. Τα τέρματά του μακριά από την Τρίπολη είναι 3-7, κάτι που μαρτυρά ότι σκοράρει ανά περίπου… 2,5 παιχνίδια!

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: EAK Κέρκυρας
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 14/1, 19:30 (ΝS2)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Κέρκυρα-Γιάννινα 0-2, Κέρκυρα-Πανθρακικός 0-2, Ατρόμητος-Κέρκυρα 2-0. / Αστέρας-Άρης 1-1, ΟΦΗ-Αστέρας 2-0, Αστέρας-ΑΕΚ 3-1.
EXIT POLL: 1: 3,66 Χ: 3,20 2: 2,40
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Χωρίς προβλήματα η Κέρκυρα - Καρντάσιο (τιμωρ.), Χουανίτο (τραυμ.), Μπακασέτας (τραυμ.).
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Ζαχαριάδης, Δημόπουλος, Κουρομπύλια
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Ο Αστέρας είναι φορμαρισμένος. Υπήρξα παίκτης του, ξέρω ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ και αγωνιστικά δείχνει μια ποιότητα. Έχει καλούς ποδοσφαιριστές, είναι δουλεμένη ομάδα, για χρόνια, αλλά, από εκεί και πέρα, θα το αντιμετωπίσουμε όπως όλα. Σίγουρα, πρέπει να προσέξουμε τους επιθετικούς του Αστέρα, που είναι καλοί. Αλλά πρέπει να παίξουμε κι εμείς το παιχνίδι μας, να κάνουμε ευκαιρίες, γκολ, να διεκδικήσουμε τη νίκη». Νίκος Αναστόπουλος (Κέρκυρα)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα