«Απούσα» η Ρεάλ (vid)

Γιώργος Καραμάνος
«Απούσα» η Ρεάλ (vid)

bet365

Χωρίς τον Ρονάλντο το χάος. «Πληγωμένη» η χειρότερη Βασίλισσα της σεζόν δεν έκανε ούτε ευκαιρία (0-0) στην έδρα της Οσασούνα και θα μπορούσε ακόμα και να ηττηθεί...

Οποιος παρακολούθησε το live, σίγουρα θα πόνεσαν τα μάτια του και θα αναρωτήθηκε, εάν αυτή με τα λευκά ήταν η Ρεάλ ή απλά κάποιοι που έκαναν πλάκα φορώντας την εμφάνιση της. Χωρίς ίχνος υπερβολής, ήταν η χειρότερη Ρεάλ εδώ και χρόνια και αναμφίβολα η χειρότερη επί εποχής Ζοσέ Μουρίνιο. Γκολ μπορεί να μην δέχτηκε στο 0-0 στην έδρα της Οσασούνα, αλλά ακόμα και όταν μάζευε τη μπάλα από τα δικά της δίχτυα σε άλλα παιχνίδια, τουλάχιστον επιθετικά ήταν η Ρεάλ.

Από τη μία υπάρχει δικαιολογία. Οι απουσίες ήταν τρομερά σημαντικές. Τιμωρημένοι οι Κριστιάνο Ρονάλντο, Σέρχιο Ράμος και τραυματίας ο Πέπε. Ο Ιγουαΐν μόλις είχε αναρρώσει και ο Μπενζεμά να μπαινοβγαίνει στην ομάδα επίσης εξαιτίας τραυματισμών. Υπήρχαν όμως τόσοι άλλοι παικταράδες ικανοί να θέσουν εύκολα ή δύσκολα νοκ άουτ την ουραγό και ταπεινή ομάδα από την Παμπλόνα. Και όμως κόντρα στην πλέον ακίνδυνη της Πριμέρα, δεν έγινε ούτε μία κανονική φάση. Ούτε μία.

Σε αυτό το παιχνίδι επιβεβαιώθηκε το ότι αυτή η Ρεάλ είναι στημένη και βασισμένη στον Κριστιάνο. Αυτό το μαρτυρούν άλλωστε και τα νούμερα. Με τον Πορτογάλο στην 11άδα, δεν νικάει μόλις στο 25% των αγώνων της. Χωρίς αυτός το ποσοστό αυξάνεται κατά 10%. Συγκεκριμένα σε 24 αναμετρήσεις σε 3,5 σεζόν, όπου δεν έπαιξε ο Κριστιάνο, τα αποτελέσματα είχαν ως εξής: 15 νίκες, 3 ισοπαλίες, 6 ήττες. Οποιος είδε τον αγώνα το κατάλαβε. Δεν υπήρχε φαντασία, δημιουργικότητα, επιτυχίες στο ένας εναντίον ενός.

Μόνο δύο καλές στιγμές στο Α' μέρος. Στο 24' ο τερματοφύλακας της Οσασούνα βρέθηκε στο σημαιάκι του κόρνερ να κυνηγάει τον Ιγουαΐν, ο οποίος σέντραρε προς το τέρμα, με τον Μπερτράν να σώνει την κατάσταση, ενώ στο 45' το δυνατό σουτ του Κοεντράο πήρε φάλτσα και πέρασε παράλληλα από την εστία. Εδώ τελειώνει η περιγραφή των φάσεων των Μαδριλένων που ήταν ανύπαρκτοι στην επανάληψη. Η Οσασούνα πάλι το πάλευε όπως μπορούσε. Πολλά μακρινά σουτ. Αλλα ακίνδυνα και άλλα που σταμάτησαν στον σταθερό Κασίγιας. Ο πορτέρο της Ρεάλ ήταν μαζί με τους Βαράν, Ραούλ Αλμπιόλ οι καλύτεροι, δείγμα του πως έπαιξε η ομάδα τους.

Χειρότερος όλων: ο Κακά. Ο Βραζιλιάνος μπήκε στο 57', στο 59' πήρε κίτρινη και στο 75 αποβλήθηκε (υπερβολική αποβολή επειδή στήθηκε μπροστά στη μπάλα για καθυστέρηση σε ένα φάουλ) με δεύτερη κάρτα, δίχως να έχει ακουμπήσει μία φορά τη μπάλα. Τρία λεπτά αργότερα ο Καγιεχόν σκόραρε, αλλά όπως φαίνεται και στη φώτο, ήταν ελάχιστα οφσάιντ και η απόφαση ήταν σωστή.



Τελικά το 0-0 έμεινε ακλόνητο και εάν η Μπαρτσελόνα νικήσει στη Μάλαγα την Κυριακή το βράδυ (22:00 live στο gazzetta.gr), τότε η μεταξύ τους διαφορά θα εκτοξευθεί στο «πολικό» -18 και μάλιστα από Γενάρη μήνα. Οσο για τις επιδόσεις των Μερένγκες: Με μόνο 10 νίκες στον Α' γύρο είχαν να μείνουν από το 20005-'06, ενώ οι εκτός έδρας επιδόσεις τους είναι οι χειρότερες από το 1990-'91.

* Την προηγούμενη φορά που δεν έπαιξε ο Κριστιάνο (34η αγωνιστική σεζόν 2010-'11), η Ρεάλ ηττήθηκε εντός (2-3) από τη Σαραγόσα!

Οσασούνα:
Αντρές Φερνάντεθ, Μπερτράν, Ρουμπέν, Αρίμπας, Νταμιά, Θεχούδο (86' Γιορέντε0), Λόλο, Οϊερ, Νίνο, Αρμεντέρος, Κίκε Σόλα

Ρεάλ: Κασίγιας, Βαράν, Ραούλ Αλμπιόλ, Αρμπελόα, Κοεντράο, Κεντίρα, Τσάμπι Αλόνσο, Μόντριτς (68' Οζίλ), Ντι Μαρία (57' Κακά), Καγιεχόν, Ιγουαΐν (57' Μπενζεμά).

 

LA LIGA Τελευταία Νέα