Μόνη... κορυφαία η Λιόν (vid)
Ποδαρικό με νίκη, λοιπόν, για τη Λιόν στο 2013. Οι «λιονέ» επιβλήθηκαν δύσκολα 2-1 της Τρουά σε ένα πολύ καλό παιχνίδι και εκμεταλλεύτηκαν την ισοπαλία της Παρί με την Αζαξιό (0-0) για να μείνουν ξανά μόνοι στην κορυφή, με την Μαρσέιγ, όμως, να έχει ματς λιγότερο. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον Βερκούτρ να βγάζει δύσκολα το σουτ του Νταρμπιόν και τους γηπεδούχους να μπαίνουν καλύτερα.
Στο 11', όμως, στην πρώτη τους φάση στο παιχνίδι οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα, όταν μετά από κόρνερ του Μαλμπράνκ ο Γκοναλόνς με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι άνοιξε το σκορ για το 0-1 και ενώ λίγο νωρίτερα ο Γκομίς είχε κάνει χέρι στη δική του περιοχή, με τον διαιτητή να το θεωρεί ακούσιο. Αυτό, μάλιστα, ήταν το 3ο γκολ του Γάλλου μέσου στα τελευταία 10 παιχνίδια και ενώ είχε μόλις 2 στα προηγούμενα... 82! Μετά το γκολ οι παίκτες του Γκαρντ είχαν τον έλεγχο, έχασαν ευκαιρίες με Γκομίς, Μπάστος και Λισάντρο, με τον Τιράμ να κάνει εκπληκτική απόκρουση στην προσπάθεια του Αργεντίντου.
Στο 25' ήρθε το πρώτο δείγμα ότι η Τρουά δεν είχε παρατήσει το παιχνίδι, όταν αρχικά ο Βερκούτρ έβγαλε εντυπωσιακά το σουτ του Νταρμπιόν και στη συνέχεια ο Ζαν κατάφερε από το... μισό μέτρο να στείλει ολομόναχος την μπάλα άουτ, με τον γκολκίπερ της Λιόν εξουδετερωμένο! Στο 38', όμως, ο Νιβέ αποδείχθηκε πιο εύστοχος και με πανέμορφο σουτ στην κίνηση έφερε το παιχνίδι στα ίσα για το 1-1 και το 7ο φετινό του γκολ – όλα εντός έδρας. Η εικόνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τις κλασικές ευκαιρίες, όμως, να είναι λιγότερες. Μετά τα μακρινά σουτ των Νιβέ και Λισάντρο το τέμπο ήταν χαμηλό, με τους φιλοξενούμενους να φτάνουν τελικά στη νίκη χάρη στο γκολ του Ουμτιτί στο 75'.
Για ακόμη μία φορά οι «λιονέ» σκόραραν μετά από κόρνερ, με τον Γάλλο μπακ να νικάει τον Τιράμ, ο οποίος απέκρουσε το πρώτο σουτ, με διπλή προσπάθεια. Το κακό για την άμυνα της Τρουά είναι ότι ο Ουμτιτί το έκανε σχεδόν από το ύψος του πέναλτι... Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν ποτέ να αντιδράσουν, το 1-2 έμεινε μέχρι το τέλος και η Λιόν έφτασε τους 41 βαθμούς μετά από 20 αγώνες, που είναι η καλύτερη επίδοσή της εδώ και 5 χρόνια από τη σεζόν 2007-08, όταν κατέκτησε για τελευταία φορά τον τίτλο!
Τρουά (Ζαν-Μαρκ Φουρλάν): Τιράμ, Οτόν, Μπρεσέ, Ζαρζά, Φοσουριέρ, Ομπαντί, Ενγκόγι, Καμούς (86' Μάρκος), Νταρμπιόν (76' Ενζά-Γιαμισί), Νιβέ, Ζαν (80' Μπετιόλ)
Λιόν (Ρεμί Γκαρντ): Βερκούρτ, Ρεβεγιέρ, Μπίσεβατς, Λόβρεν, Ουμτιτί, Γκοναλόνς, Μαλμπράνκ (68' Εμβουεμπά), Μπάστος, Γκετζάλ (63' Λακαζέτ), Λισάντρο, Γκομίς (63' Φοφανά)
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
