Μάντζιος: «Βαθμούς σε όλα τα παιχνίδια»

Νίκος Τσιώκος
Μάντζιος: «Βαθμούς σε όλα τα παιχνίδια»

bet365

Ο Άκης Μάντζιος τόνισε πως είναι αναγκαίο η Κέρκυρα να πάρει βαθμούς σε όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια, ώστε να βγει από τη δύσκολη θέση και να παραμείνει στη Σούπερ Λιγκ.

Έπειτα από το πέρας των 16 πρώτων αγωνιστικών του πρωταθλήματος, η Κέρκυρα είναι ουραγός στη βαθμολογία μαζί με την ΑΕΚ, κάτι που οι Φαίακες θέλουν να αλλάξουν. Έτσι, ο Άκης Μάντζιος, μιλώντας στο πλαίσιο της Media Day ενόψει του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, τόνισε ότι πρέπει η ομάδα του να μαζέψει βαθμούς σε όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια. Επίσης, αναφέρθηκε στα «φθηνά» γκολ που δέχεται η Κέρκυρα, καθώς και στις μεταγραφές και στη δουλειά που γίνεται με τα νέα παιδιά.

Η νίκη της Κέρκυρας επί του Αστέρα Τρίπολης πληρώνει 3.25 στη novibet

Αναλυτικά, τα όσα είπε:

Για τη βαθμολογική θέση: «Κατ' αρχήν, να ευχηθώ σε όλους καλή χρονιά με υγεία. Ετοιμαζόμαστε για το δεύτερο παιχνίδι του β' γύρου απέναντι σε μια πολύ καλή, έμπειρη και ποιοτική ομάδα, όπως ο Αστέρας. Εδώ που έχουμε φτάσει, ωστόσο, όλα τα ματς είναι δύσκολα κι έχουμε την υποχρέωση να διεκδικήσουμε βαθμούς και από τα 14 παιχνίδια. Υπήρξαν κάποιες αποχωρήσεις, αλλά με τα παιδιά που έχουν μείνει και όσα έρθουν θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά, για να μείνει η ομάδα στην κατηγορία»,

Για τον απολογισμό των έως τώρα πεπραγμένων της ομάδας: «Νομίζω ότι στο μεγαλύτερο μέρος του α' γύρου, η Κέρκυρα παρουσίασε μια σταθερά καλή και ανοδική πορεία. Ειδικά, αν αναλογιστούμε ότι πρόκειται για μία εντελώς καινούργια ομάδα, με πολλά νέα παιδιά και αρκετά προβλήματα από την πρώτη μέρα. Ο τελευταίος μήνας, ωστόσο, είναι αλήθεια πως μας χάλασε κάπως την εικόνα που είχαμε ''χτίσει''».

Για τα «φθηνά» γκολ που δέχεται η ομάδα στα τελευταία ματς: «Περισσότερο προέρχονται από προσωπικά λάθη και όχι τόσο από τη συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας. Σίγουρα και το ατομικό λάθος είναι στο πρόγραμμα, καθώς, αν δεν κάνεις λάθη, δεν μπαίνει γκολ από κανέναν. Δυστυχώς, όμως, τα κάναμε εμείς. Το δουλεύουμε κι αυτό το κομμάτι, καθημερινά, ώστε να μειώνουμε τα λάθη μας και, παράλληλα, να προσπαθήσουμε να γίνουμε πιο απειλητικοί και στο επιθετικό μας κομμάτι, όπου επίσης αποτελεί ένα ''μείον'' για την ομάδα μας».

Για τη βαθμολογική συγκομιδή: «Στα πολύ καλά μας παιχνίδια, δεν πήραμε τους βαθμούς που έπρεπε. Πλέον, λοιπόν, πρέπει να τους πάρουμε, άσχετα από το εάν παίζουμε καλά ή μέτρια. Αυτή είναι η ουσία, αυτή μένει».

Για το αν υπάρχει πίεση: «Όλοι καταλαβαίνουν ότι, ευρισκόμενοι στην τελευταία θέση, υπάρχει άγχος. Από εκεί και πέρα, όμως, είμαστε υποχρεωμένοι να αντεπεξέλθουμε. Προσωπικά, πάντως, δεν νιώθω πίεση για το αποτέλεσμα. Από την πρώτη μέρα, ήξερα ότι τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Και νομίζω ότι έχω δείξει, μαζί με το υπόλοιπο τιμ, πως προσπαθούμε να κάνουμε τα πάντα, δουλεύοντας πάρα πολύ με τα παιδιά. Αν νιώσω ότι δεν έχω να δώσω κάτι άλλο, την όποια περαιτέρω κίνηση, θα την πράξω εγώ. Υπήρξαν περιπτώσεις που θα μπορούσα να αποχωρήσω από την ομάδα, αλλά δεν έκανα. Έμεινα εδώ, θα μείνω μαζί με τα παιδιά και τον πρόεδρο, για να κάνουμε τον αγώνα μας».

Για τα μεταγραφικά: «Ονόματα αναφέρονται πάρα πολλά και, σίγουρα, δεν μπορούμε να μπούμε στη διαδικασία να επιβεβαιώνουμε ή να διαψεύδουμε καθένα από αυτά. Το ότι χρειάζεται η ομάδα εμπειρία, χρειάζεται. Είναι, όμως, δύσκολο να βρούμε έμπειρους παίκτες και καλούς κι ελεύθερους- έχουμε και τον γνωστό περιορισμό. Οπότε, ρίχνουμε το βάρος σε παιδιά κάτω των 24 και κοιτάζουμε να πάρουμε έναν παίκτη, επιθετικό ή χαφ».

Για το αν Στάμου, Γκέσιος υπολογίζονται για τον Αστέρα: «Αν όλα είναι εντάξει με τα δελτία τους, η παρουσία τους θα είναι βοήθεια με την ομάδα. Και, πολύ πιθανόν, να είναι και στο αρχικό σχήμα».

Για τη δουλειά με τα νέα παιδιά: «Τα παιδιά που έχω ανεβάσει, έχουν καθημερινή βελτίωση. Παράδειγμα, ο Νίκος ο Κρητικός, ο οποίος έχει πάρει αρκετές συμμετοχές και δείχνει πως είναι μια υπολογίσιμη μονάδα και το μέλλον του ανήκει. Ο Κούδας έχει μείνει λίγο πίσω, καθώς αντιμετώπισε ορισμένα προβλήματα συνεχών τραυματισμών και ίσως να θέλει περισσότερο χρόνο, ενώ και ο Αρμένης είναι κι αυτός έτοιμος να πάρει την ευκαιρία του. Από εκεί και πέρα και όσον αφορά στο πλάνο της επόμενης μέρας –γιατί πάντα πρέπει να έχεις κατά νου την επόμενη μέρα-, έχουμε στόχο να ανεβάσουμε κι άλλα παιδιά από την ομάδα Νέων και την U17, να κάνουν μαζί μας προπονήσεις. Και ήδη αυτό γίνεται».

Για την παρουσία του κόσμου: «Σίγουρα, αυτοί που έρχονται, βοηθάνε και με το παραπάνω. Τους νιώθουμε δίπλα μας. Θα θέλαμε, όμως, να έρθει περισσότερος κόσμος στο γήπεδο. Ίσως, πέρα από την οικονομική κρίση, να φταίμε κι εμείς, με την πορεία του τελευταίου μήνα. Νομίζω, όμως, ότι και ο κόσμος της Κέρκυρας έχει αναγνωρίσει απ' την αρχή ότι η χρονιά θα είναι δύσκολη. Μια νέα ομάδα, που δεν έχει καμία σχέση με αυτές των προηγούμενων ετών».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα