«Ο Φάμπρι στον ΠΑΟ; Δεν γίνεται!»

«Ο Φάμπρι στον ΠΑΟ; Δεν γίνεται!»

Θάνος Σαρρής
«Ο Φάμπρι στον ΠΑΟ; Δεν γίνεται!»

bet365

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με ανθρώπους από την Ισπανία που γνωρίζουν τον νέο προπονητή του Παναθηναϊκού και οι πρώτες τους εκτιμήσεις μόνο... θετικές δεν είναι!

Όπως αποκάλυψε πρώτο το gazzetta.gr, ο 57χρονος Φάμπρι Γκονσάλεθ από το Λούγο της Γαλικίας είναι ο αντικαταστάτης του Χουάν Ραμόν Ρότσα στον πάγκο του Παναθηναϊκού. Ο Ισπανός πιάνει δουλειά αμέσως, με στόχο να αλλάξει τα κακώς κείμενα και να επαναφέρει την ηρεμία. Τι λένε όμως οι άνθρωποι που τον... βίωσαν τελευταία;

Το gazzetta.gr επικοινώνησε με τη ρεπόρτερ Σουσάνα Ετσεβαρία από τη Diario Montanes του Σαντατέρ που γνωρίζει τι γίνεται σε καθημερινή βάση στην ομάδα που αποτέλεσε τον τελευταίο του σταθμό του πριν τον Παναθηναϊκό. Εκείνη, μετέφερε απόψεις και εντυπώσεις... Μετά τον υποβιβασμό της Ρασίνγκ, ο Φάμπρι δούλεψε στην ομάδα για 4 μήνες, καθώς αποτέλεσε παρελθόν τον Δεκέμβριο του 2012. Ο κόσμος αντέδρασε στην πρόσληψή του, ωστόσο εκείνος ξεκαθάριζε ότι ο στόχος είναι η άνοδος και ότι θα τα καταφέρει. Από την πρώτη στιγμή όμως, όλοι κατάλαβαν ότι τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα. Οι «Ρασινγίστας» βρίσκονται στην επικίνδυνη ζώνη της Σεγούντα και ο Χοσέ Γκάι παλεύει να αλλάξει τα πράγματα και να σώσει τη χρονιά!
Στο Σαντατέρ λοιπόν, η λατρεία του για τακτική και για πειθαρχία που φέρονται να τον χαρακτηρίζουν, μεταφράζονται διαφορετικά. Ο Φάμπρι απέτυχε να κρατήσει τις ισορροπίες στα αποδυτήρια και συγκρούστηκε με σχεδόν όλους τους παίκτες του! Οι ίδιοι του καταλόγιζαν ότι από την αρχή έριχνε τις ευθύνες για τα αρνητικά αποτελέσματα σε αυτούς και απέτυχε στο να τους κρατήσει ενωμένους και να βοηθήσει την ψυχολογία τους. Το ταμπεραμέντο του παραήταν εκρηκτικό, σε σημείο που να δημιουργεί προβλήματα. Παράλληλα, όπως λένε άτομα που γνωρίζουν καλά την τελευταία ομάδα του, η τακτική του προσέγγιση ήταν στην ουσία το αντιποδόσφαιρο. Σκληρό παιχνίδι σκοπιμότητας, χωρίς φαντασία και δημιουργία, με πρωτεύοντας στόχο την καταστροφή του παιχνιδιού του αντιπάλου. «Ultra-αμυντικός», όπως λένε χαρακτηριστικά. Στο γεγονός αυτό αντέδρασε ο κόσμος ήδη από την αρχή της καριέρας του στην ομάδα. Ωστόσο, αν ο σκοπός άγιαζε τα μέσα οι αντιδράσεις θα ήταν λιγότερες.
Η Σαντατέρ δεν είχε καλά αποτελέσματα, οπότε η γρίνια έγινε ακόμα μεγαλύτερη. Παράλληλα, του καταλογίζουν ξεροκεφαλιά και ότι ουσιαστικά δεν προσπάθησε ποτέ να αλλάξει τρόπο προσέγγισης. Ακόμα κι όταν τα αρνητικά αποτελέσματα διαδέχονταν το ένα το άλλο. Σε συνέντευξη που έδωσε μετά την απομάκρυνσή του έριξε ευθύνες σε όλους, την ομάδα, τον κόσμο, τους δημοσιογράφους, εκτός από τον εαυτό του. Και αυτό τον έκανε persona non grata στην ισπανική πόλη.
Από ότι μας ενημέρωσαν, ανάλογα αισθήματα τρέφουν για το πρόσωπό του και στην Ουέσκα, μία από τις προηγούμενες ομάδες του και την αμέσως προηγούμενη πριν την Ρασίνγκ. Και οι ίδιοι οι Ισπανοί πάντως αιφνιδιάστηκαν στο άκουσμα της πρόσληψής του από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος παρότι βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, δεν παύει να διατηρεί ένα όνομα. Όταν το έψαξαν λίγο και διαπίστωσαν ότι έρχεται για να βοηθήσει την ομάδα να βγει από τη δύσκολη θέση και ενημερώθηκαν για τα προβλήματα της ομάδας, μόνοι σίγουροι ότι θα τα καταφέρει δεν ήταν!
Από τη Ρασίνγκ Σαντατέρ λοιπόν δεν έφυγε και με τον καλύτερο τρόπο και οι περιγραφές που δίνουν μόνο θετικές δεν είναι. Φυσικά, έχουμε δει αρκετές φορές ένα προπονητή που φεύγει ως αποτυχημένος από μία ομάδα, να «κουμπώνει» και να έχει επιτυχίες σε μια άλλη. Μένει να δούμε αν θα γίνει το ίδιο και με τον Φάμπρι στον Παναθηναϊκό!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα