Πειθαρχία και έντονο ταμπεραμέντο!(vids)

Πειθαρχία και έντονο ταμπεραμέντο!(vids)

Γιώργος Βροντάκης
Πειθαρχία και έντονο ταμπεραμέντο!(vids)

bet365

Ο Φάμπρι είναι ο επόμενος τεχνικός του Παναθηναϊκού και το gazzetta.gr παρουσιάζει τον λάτρη του 4-2-3-1, χωρίς εμπειρίες σε μεγάλη κατηγορία και με αρκετά απρόοπτα στην καριέρα του.

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία του Παναθηναϊκού και διάδοχος του είναι ο Φάμπρι, ο οποίος έρχεται με 8 μέρες καθυστέρηση ως... Άγιος Βασίλης από τη Γαλικία (εκεί γεννήθηκε) για να αλλάξει τους πράσινους και να τους οδηγήσει στις επιτυχίες.

Ο Φαμπριθιάνο «Φάμπρι» Γκονζάλες Πενέλας, όπως είναι το πλήρες όνομα του, όπως διαβάσατε πρώτοι από το gazzetta.gr, είναι ο εκλεκτός του Γιάννη Αλαφούζο για τον πράσινο πάγκο. Ο Φάμπρι γεννήθηκε στις 25 Απριλίου του 1955 στο Λούγκο της Γαλικίας και όνειρο του ήταν να γίνει ποδοσφαιριστής και τελικά τα κατάφερε χωρίς όμως να κάνει το μεγάλο μπαμ. Αγωνίστηκε ως δεξί εξτρέμ σε μικρές κατηγορίες της Ισπανίας, φορώντας τη φανέλα του συλλόγου της γενέτειρας του Ντεπορτίβο Λούγκο, αλλά και των Βιβέιρο και Ρασίνγκ Βιγιάλμπες.

Αφού είδε ότι ως παίκτης δεν μπορεί να κάνει μεγάλη καριέρα, αποφάσισε να ασχοληθεί με την προπονητική στα μέσα της δεκαετίας του '80. Μόλις σε ηλικία 37 ετών έκανε το... αγροτικό του αρχίζοντας από την Μερίντα στη Σεγούντα Ντιβιζιόν.

«Βάπτισμα πυρός» στην Πριμέρα Ντιβιζιόν

Τη σεζόν 1994-95 κάθισε στον πάγκο της Λογκρόνες στη μεγαλύτερη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος, αλλά μόλις για τρεις εβδομάδες. Η ομάδα τερμάτισε στην τελευταία θέση με μόλις 15 βαθμούς (2 νίκες και 9 ισοπαλίες) και τότε πρωταθλήτρια αναδείχτηκε η Ρεάλ Μαδρίτης.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη καθώς προπονούσε ομάδες στην δεύτερη και τρίτη κατηγορία, αλλά και ακόμα παρακάτω, τόσο της Ισπανίας, όσο και της Πορτογαλίας.

Ο Φάμπρι επαναπατρίστηκε για χάρη της Αλμερία τη σεζόν 2004-05 και κατάφερε σε εφτά παιχνίδια να πετύχει μια νίκη και δύο ισοπαλίες. Το ίδιο συνέβη και με την Ντεπορτίβο Αλαβές την αγωνιστική περίοδο 2006-07.

Τη σεζόν 2008-09 ανέβηκε στην δεύτερη κατηγορία με την Καρταχένα, αλλά δεν είχε ως παίκτη τον Χοσέ Τοτσέ που φόρεσε τη φανέλα της ένα χρόνο αργότερα. Πάντως, με τον Ισπανό φορ θα συνεργαστεί στον Παναθηναϊκό.

Πρωταθλητής με τη Γρανάδα στη τρίτη κατηγορία

Στις 22 Μαρτίου 2010, ανακοινώθηκε από τη Γρανάδα που έπαιζε στην τρίτη κατηγορία και τερμάτισε στην κορυφή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανανεώσει το συμβόλαιο του με τον ισπανικό σύλλογο και πήρε ακόμα μια άνοδο, δεύτερη σερί!

Στην Πριμέρα μετά από 35 χρόνια

Με τον Γαλιθιάνο προπονητή στο τιμόνι της πήρε την 5η θέση στην κανονική διάρκεια της σεζόν και στα πλέι οφ άφησε πίσω του τη Θέλτα και την Έλτσε. Η ομάδα του Φάμπρι Γκονθάλεθ απέσπασε την ισοπαλία με 1-1 στην έδρα της Ελτσε και σε συνδυασμό με το 0-0 στον πρώτο αγώνα, πήρε το εισιτήριο για τη μεγάλη κατηγορία της Ισπανίας για πρώτη φορά μετά την σεζόν 1975-76.

Ο σύλλογος από την Ανδαλουσία επέστρεψε στα «μεγάλα σαλόνια» ύστερα από απουσία 35 ετών, έχοντας κερδίσει διαδοχικές ανόδους από την Γ΄ και την Β΄ κατηγορία.

Στις 28 Ιουνίου 2011 επέκτεινε τη συνεργασία του για άλλη μια σεζόν αν και είχε και άλλες προτάσεις τόσο από την Ισπανία όσο και από άλλες χώρες για να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα, εντούτοις επέλεξε να παραμείνει στη Γρανάδα, έχοντας μάλιστα αυξημένες αποδοχές. Τελικά, απολύθηκε στις 22 Ιανουαρίου 2012 μετά από τρεις σερί ήττες. Συνολικά στην καριέρα του έχει καθοδηγήσει τις ομάδες του σε 22 αγώνες της Πριμέρα Ντιβιζιόν.

Στα χέρια με τον επόπτη

Στον δεύτερο τελικό με την Ελτσε, ο Φάμπρι στο 88' διαμαρτυρήθηκε έντονα για μια απόφαση ενός από τους επόπτες, με αποτέλεσμα να φύγει από την ορισμένη για τους προπονητές περιοχή, να αρπάξει τον βοηθό και με τα δύο χέρια και να μπει στον αγωνιστικό χώρο! Τελικά τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές και επέστρεψε στην Πριμέρα Ντιβιζιόν την 5η αγωνιστική μετά το 1994.

Ο δάσκαλος της προπονητικής...

Εκτός από την ποδοσφαιρική του καριέρα ο 57χρονος έχει δουλέψει και ως δάσκαλος σε πολλές περιπτώσεις. Το 1989 δίδασκε προπονητική στο Castile-La Mancha, ενώ μια χρονιά αργότερα δίδασκε τακτική στο Balearic Islands School of Coaching. Επίσης, ήταν ο κύριος καθηγητής στο Galicia School of Coaching!

Στόπερ τον Ουρτάδο

Ο Φάμπρι είχε στη Γρανάδα και έναν παλιό γνώριμο του ελληνικού πρωταθλήματος. Τον Μοϊσές Ουρτάδο του Ολυμπιακού. Ο Ισπανός προπονητής τον χρησιμοποιούσε ως στόπερ και όχι ως αμυντικό χαφ, αφού τον θεωρούσε βαρύ. Πάντως, και ο Ερνέστο Βαλβέρδε στον Πειραιά είχε προσπαθήσει να τον καθιερώσει ως κεντρικό αμυντικό.

Τσακωμός με πρόεδρο και αντιπρόεδρο

Ο 57χρονος προπονητής έχει περάσει και... δύσκολες στιγμές στην καριέρα του, αφού λίγες μέρες μετά το 2012 (16 Ιανουαρίου) είχε τσακωθεί λίγο έξω από αποδυτήρια με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της Γρανάδα, όταν ακόμα ήταν προπονητής της. Ο Φάμπρι πλακώθηκε λίγο πριν τη μικτή ζώνη με τον πρόεδρο Γκίγκε Πίνα και τον αντιπρόεδρο Χουάν Κάρλος Κορδέρο μετά την ήττα από τη Ράγιο Βαγιεκάνο.

Ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού έδωσε στους δημοσιογράφους στη συνέντευξη Τύπου μετά το ματς πως κάτι συνέβη στα αποδυτήρια και το κλίμα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό.

Αυγά, πέτρες και αποδοκιμασίες

Ο επόμενος σταθμός και τελευταίος μέχρι πριν τον Παναθηναϊκό, ήταν για τον Φάμπρι η Σανταντέρ. Ο Γαλιθάνος προπονητής ανακοινώθηκε στις 14 Αυγούστου 2012 και μια μέρα μετά ήταν η επίσημη παρουσίαση του στο γήπεδο της Ρασίνγκ.

Εκεί ήταν συγκεντρωμένοι περισσότεροι από 100 οπαδοί της ομάδας και πέταξαν αυγά και πέτρες σε ένα μέλος της διοίκησης για την επιλογή του τεχνικού. Μάλιστα, παραλίγο να δημιουργηθούν και επεισόδια αφού η ασφάλεια ήταν μόνο τρεις σωματοφύλακες.

Το παιδί και η... ομπρέλα

Όταν ήταν προπονητής της Γρανάδα διακόπηκε ένα ματς με τη Μαγιόρκα, όταν ο επόπτης τραυματίστηκε ελαφρά στο πρόσωπο από μια ομπρέλα, ενός ανήλικου οπαδού. Το παιχνίδι στο «Λος Κάρμενες» διακόπηκε στο 63', λίγα δευτερόλεπτα αφού η Γρανάδα είχε πάρει το προβάδισμα με 2-1. Ο βοηθός του διαιτητή, Κλος Γκόμεθ, Τσάβι Αγκιλάρ, δέχτηκε στο πρόσωπο ένα αντικείμενο που του πέταξε ένας ανήλικος οπαδός από τις εξέδρες και ο Φάμπρι υποστήριξε πως το αντικείμενο ήταν τμήμα μιας ομπρέλας που όταν το αγόρι προσπάθησε να την ανοίξει, εκσφενδονίστηκε από τα χέρια του και προσγειώθηκε χωρίς να το θέλει στο μάγουλο του Αγκιλάρ! «Πραγματικά ήταν μια πολύ άτυχη στιγμή. Το κακόμοιρο παιδί, είχε το χερούλι της ομπρέλας ακόμα στα χέρια του όταν έχασε τον έλεγχο χωρίς να το θέλει», δήλωσε ο Φάμπρι.

Το αγαπημένο του 4-2-3-1

Ο Φάμπρι λατρεύει την τακτική και παρατάσσει σχεδόν πάντα την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1! Ο Ισπανός είναι αμυντικογενής προπονητής και είχε αναφέρει σε οπαδούς ομάδας τους πως αν θέλουν να δουν θέαμα να πάνε σε... ταυρομαχίες. Μάλιστα, τα ποσοστά στη μέχρι τώρα προπονητική του καριέρα είναι:

34,09% Νίκες

28,41% Ισοπαλίες

37,50% Ήττες

Πτυχιούχος, αλλά όχι σε... πρωταθλητισμό!

Ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού έχει πτυχία πάνω στη φυσική αγωγή, την τακτική και την προπονητική, αλλά στην Ελλάδα πρέπει να δουλέψει πάνω σε συνθήκες πίεσης και πρωταθλητισμού. Σε όλη του την καριέρα πάλευε είτε να σώσει μια ομάδα, είτε να την ανεβάσει κατηγορία. Πλέον, στην Ελλάδα αυτό αλλάζει...

Η ΠΡΟΠΟΝΗΤΙΚΗ ΤΟΥ ΚΑΡΙΕΡΑ

ΣΕΖΟΝ

ΟΜΑΔΑ

1987-88

Ντεπορτίβο Λούγκο

1988-89

Βιγιαρομπλέντο

1989-90

Σπόρτινγκ Μαχόνες

1990-91

Γκαντία

1991-92

Αγκρουπάνσιου Μανλέου

1992-94

Μερίντα

1994

Ντεπορτίβο Λογκρόνες

1996

Ελτσε

1997

Ταραγόνα

1998

Μούρθια

1999-2000

Ντεπορτίβο Λούγκο

2000-01

Οβαρένσε (Πορτογαλία)

2001-02

Καμπομαϊορένσε (Πορτογαλία)

2002-03

Μάρκο (Πορτογαλία)

2003

Ρεάλ Αβίλες

2003-04

Ζαμόρα

2005

Ουέσκα

2006-07

Μπούργκος

2007

Αλαβές

2007-08

Μερίντα

2008-09

Καρταχένα

2010-12

Γρανάδα (23.03.2010 - 22.01.2012)

2012-13

Ουέσκα (01.07.2012 - 07.08.2012)

2012-13

Σανταντέρ (14.08.2012 - 12.2012)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα