Σούπερ... Μαρίν, σούπερ Ξάνθη

Νίκος Τσιώκος
Σούπερ... Μαρίν, σούπερ Ξάνθη

bet365

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μαρίν (1 γκολ, 2 ασίστ), η Ξάνθη πανηγύρισε τη νίκη με το ευρύ 3-0 σε βάρος του ΟΦΗ, ξεκίνησε με το... δεξί τη χρονιά και πήρε βαθμολογική ανάσα.

Στον πάγκο ο Μαρκόφσκι

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο οποίος άφησε στον πάγκο τον Μαρκόφσκι. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Λοντίγκιν, με τον Μπαξεβανίδη να καλύπτει το αριστερό άκρο της άμυνας, τον Κομεσίδη το δεξί και τους Γούτα, Βάλλα να είναι οι δυο στόπερ. Αμυντικά χαφ οι Μάνταλος, Ντάνι και μπροστά τους ο Μαρσελίνιο αριστερά, ο Μαρίν δεξιά και ο Βασιλακάκης στον άξονα. Μοναδικός προωθημένος ο Ονουάτσι.

Προβλήματα της τελευταίας στιγμής

Σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής αναγκάστηκε να προβεί ο Γιάννης Πετράκης, που είδε τον Γουναρίδη να τραυματίζεται στην προθέρμανση. Έτσι, τη θέση του κάτω από τα δοκάρια πήρε ο Αγριμάκης, με τον Ιωαννίδη να είναι αριστερά στην άμυνα, τον Ζαχαράκη δεξιά και τους Σόουζα, Σαρ να αποτελούν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο στο 4-3-3 του τεχνικού του ΟΦΗ. Αμυντικό χαφ ο Μονιάκης, με τους Βερόν, Βιτώρο να είναι μπροστά του. Αριστερό «φτερό» ο Κουτσιανικούλης, δεξί ο Καπουράνης και στην κορυφή ο Περογαμβράκης.

Λίγα πράγματα

Το ματς δεν είχε να προσφέρει και πολλά πράγματα μέχρι το 30', με τη Ξάνθη να είναι πιο επιθετική και να πιέζει τον ΟΦΗ, που αντιμετώπισε ένα ακόμα πρόβλημα, αφού αποχώρησε τραυματίας και ο Βερόν. Η πρώτη προσπάθεια έγινε στο 6', με την κεφαλιά του Γούτα να μην ανησυχεί τον Αγριμάκη, ενώ στη μοναδική τους επίθεση οι φιλοξενούμενοι είχαν την κεφαλιά-ψαράκι του Περογαμβράκη, που κατέληξε στην αγκαλιά του Λοντίγκιν.

Γκολ, ασίστ Μαρίν και 2-0

Ωστόσο, όπως προαναφέραμε, αυτά μέχρι τη συμπλήρωση της μισής ώρας, καθώς στο 31' ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ, ο Βάλλας δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά και η μπάλα έσκασε, με τον Αγριμάκη να την αποκρούει την τελευταία στιγμή.

Πέντε λεπτά αργότερα η πίεση της Σκόντα απέφερε καρπούς, με τον Κομεσίδη να αποφεύγει τον Ζαχαράκη από αριστερά, να βγάζει τη σέντρα και τους αμυντικούς των Κρητικών να μπερδεύονται και να δημιουργείται μια αναστάτωση μέσα στην περιοχή.

Ο Μαρίν μπήκε στη φάση, ευνοήθηκε από τις κόντρες και με πλασέ άνοιξε το σκορ. Όμως, οι ακρίτες δεν έμειναν εκεί και πήραν από νωρίς ένα καλό προβάδισμα στο παιχνίδι. Στο 42' ο Μαρίν τσέκαρε τις επιλογές, έβγαλε άψογα για τον Μάνταλο και αυτός με δυνατό σουτ από πλάγια δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Αγριμάκη.

Δεύτερη ασίστ Μαρίν

Στην επανάληψη δεν άλλαξε κάτι, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να βγουν μπροστά και τους γηπεδούχους να κυκλοφορήσουν την μπάλα. Κάποια φάση δεν υπήρξε μέχρι το 61', όταν η Σκόντα πέτυχε και τρίτο γκολ. Ο Μάνταλος έδωσε δεξιά στον Μαρίν που ήταν μόνος του, αυτός έκανε το γύρισμα (δεύτερη ασίστ στο ματς) και ο Ονουάτσι είχε εύκολο έργο στέλνοντας με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα.

Δοκάρι για ΟΦΗ

Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε και ο ΟΦΗ είχε κάποιες ευκαιρίες για το γκολ της τιμής, αλλά αυτό δεν ήρθε ποτέ. Μάλιστα, οι Ομιλίτες είχαν και δοκάρι στο 73', με το σουτ του Κουτσιανικούλη από δεξιά να σταματάει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Ακολούθησαν οι τελευταίες αλλαγές και το ματς ολοκληρώθηκε με το τετ α τετ του ίδιου παίκτη με τον γκολκίπερ της Ξάνθης, που μπλόκαρε το πλασέ του. Έτσι, οι ακρίτες ξεκίνησαν με το... δεξί τη χρονιά και συνάμα πήραν βαθμολογική ανάσα, καθώς ξέφυγαν έξι βαθμούς από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Man of the match: Δίχως αμφιβολία ο Νικολά Μαρίν. Ο Γάλλος πέτυχε το πρώτο γκολ της ομάδας του και δημιούργησε τα άλλα δυο όντας ο μεγάλος πρωταγωνιστής του αγώνα.

Αδύναμος κρίκος: Πολλά κενά παρουσίασε η άμυνα του ΟΦΗ, παρά την όποια προσπάθειά της να κλείσει τους χώρους προς τους επιθετικούς της Ξάνθης.

Στο ύψος του: Μάνταλος και Ονουάτσι έκαναν πολύ καλό παιχνίδι και σημείωσαν από ένα τέρμα. Από μεριάς ΟΦΗ, ο Κουτσιανικούλης προσπάθησε περισσότερο, ενώ είχε και το δοκάρι.

Η γκάφα: Την έκαναν οι αμυντικοί του ΟΦΗ στο 36'. Κακή απομάκρυνση της μπάλας, αναστάτωση, με αποτέλεσμα ο Μαρίν να μπει στη φάση και να ανοίξει το σκορ.

Το στραγάλι: Δίχως προβλήματα έβγαλε το ματς ο Σταύρος Μάνταλος, ο οποίος έδειξε όπου έπρεπε την κίτρινη κάρτα.

Το ταμείο του Gazzetta: Η καλή μέρα απ' το πρωί φαίνεται! Στον ΟΦΗ τίποτα δεν πήγε καλά. Ο Γουναρίδης τραυματίστηκε στην προθέρμανση, ο Βερόν κατά τη διάρκεια του ματς και στη συνέχεια ήρθε η ήττα με το βαρύ 3-0 από τη Ξάνθη. Οι ακρίτες ήταν καλύτεροι σε όλο το ματς, είχαν σε εξαιρετική μέρα τον Μαρίν και πήραν τη νίκη, που τους έφερε έξι βαθμούς μακριά από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Συνθέσεις ομάδων

Σκόντα Ξάνθη (Μαρίνος Ουζουνίδης): Λοντίγκιν, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Βάλλας, Κομεσίδης, Μάνταλος, Ντάνι (74' Φλίσκας), Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Μαρίν (74' Σμιθ), Ονουάτσι (77' Ονουάτσι).

ΟΦΗ (Γιάννης Πετράκης): Αγριμάκης, Ιωαννίδης, Σόουζα, Σαρ, Ζαχαράκης, Μονιάκης, Βερόν (27' Μπανούσης), Βιτώρος (78' Χατζηκοσμάς), Κουτσιανικούλης, Καπουράνης (46' Ροβίθης), Περογαμβράκης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα