Συνωμοσία Τζίγκερ – οργανωμένων!

Συνωμοσία Τζίγκερ – οργανωμένων!

Γιάννης Σερέτης
Συνωμοσία Τζίγκερ – οργανωμένων!

bet365

Ο Γιάννης Σερέτης… αποκαλύπτει τη συμμαχία στην οποία βασίστηκε η χθεσινή ήττα του Παναθηναϊκού, που μοιάζει με απέραντο τρελοκομείο.

Το σχέδιο του Γιάννη Βαρδινογιάννη ήταν κάτι παραπάνω από σατανικό. Ακόμη και οι πιο φανατικοί ιπποκόμοι του δεν μπορούσαν να φανταστούν την έμπνευσή του. Ακόμη κι αυτοί που γνωρίζουν πόσο αντιπαθεί τον Ανδρέα Βγενόπουλο, αδυνατούσαν να πιστέψουν ότι είχε σκαρφιστεί τέτοια δολοπλοκία. Στόχος του, βεβαίως, είναι ένας: η διάλυση του Παναθηναϊκού και η δική του «απόλαυση» - «εκδίκηση», βλέποντας την καταστροφή και εκατομμύρια φίλους της ομάδας να τον παρακαλούν να επιστρέψει στα ηνία της. Απογοητευμένος και ιδιαίτερα εκνευρισμένος από την αποτυχία του πλάνου με τον κωδικό «Βέροια - fatus olous», του οποίου στόχος ήταν να φύγουν άμεσα τουλάχιστον έξι παίκτες, αποφάσισε να συμμαχήσει με τον «διάβολο». Είναι τέτοια η τρέλα του, είναι τέτοια η πώρωσή του με την εκδίκηση που θέλει να πάρει, που τον τυφλώνει. «Πλέον είναι αδίστακτος» λένε στενοί συνεργάτες του: «Εχει φάει ένεση με τον Μπαρμπαρούση!».

Το πλάνο τούτη τη φορά είχε τον κωδικό «Τρύπα από μέσα». Όλα έγιναν την Πέμπτη, σε έκτακτη σύσκεψη που έλαβε χώρα στις 24:00, ξημερώματα Παρασκευής για την ακρίβεια, στα Στάρμπακς του Φαλήρου. Σ΄ αυτή συμμετείχαν τρεις οπαδοί του Ολυμπιακού (ο ίδιος, ο Χρήστος Παναγόπουλος και ο Δημήτρης Γούναρης), η μαμά Μπουμσόνγκ, η σύζυγος του Λουκά Βύντρα, Σούλα, και η Λίνε Ρότσα. Πιστεύοντας ακράδαντα στην δύναμη του «ασθενούς» φύλου και στη συσπείρωση που προκαλούσε ο δαφνοστεφανωμένος έφηβος στην εσωτερική ραφή του κοστουμιού του Παναγόπουλου, ο Τζίγκερ δεν χρειάστηκε πολλή ώρα για να εξηγήσει το πλάνο του. Οι «συνεργάτες» ήταν έμπειροι Ολυμπιακοί και πανέξυπνες γυναίκες.

«Λοιπόν, το σχέδιο είναι απλό. Δημήτρη, θα ψήσεις τους φίλους σου να περάσουν το μήνυμα ότι αν παίξει το Σάββατο ο Λουκάς, θα γίνει χαμός. Χρήστο, το μήνυμα θα μεταφερθεί στον Χουάν. Λίνε, δεν θέλω «μα και μου». Γιατί θα βάλω τον Γρηγόρη να του πάρει πίσω την πανάκριβη κιθάρα που του είχε δωρίσει ο θείος μου ως πριμ για την ήττα από τον Αγιαξ. Πήγαμε να πεθάνουμε εκείνο το 15θήμερο από την αγωνία μας, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Σούλα, δεν θέλω χαζομάρες από τον Λουκά. Ησυχα και ωραία. Ούτε δηλώσεις, ούτε νεύρα. Ο,τι του πει ο Χουάν. Κλειστά τα τηλέφωνα στους ρουφιάνους τους δημοσιογράφους γιατί έχω μάθει ότι άρχισαν τελευταία να τον καλούν πολλοί. Λοιπόν, madame Boumsong, s’ il vous plait, deux γκολάκια. Oχι παραπάνω, μην ξεφτιλιστούμε, θα μας πάρουν χαμπάρι. Eντάξει, όλοι; Το πιάσατε; Απλό είναι. Κι ας’ τους μετά να ψάχνονται!».

Ως γνωστός «καβούριας», δεν κέρασε ούτε έναν latte. Αλλά το ακροατήριο ήταν τόσο συνεπαρμένο από το μεγαλείο του σχεδίου, που την έβγαλε ξεροσφύρι με έναν σκέτο καπουτσίνο. Ο Τζίγκερ έκρυψε το φούτερ της Θύρας 7 Καμινίων κάτω από την καπαρντίνα με το τριφυλλάκι στο πέτο και έφυγε αμίλητος. «Μέχρι εδώ καλά», σκέφτηκε. Όμως το δυσκολότερο κομμάτι της «δουλειάς» δεν είχε ολοκληρωθεί. Επρεπε να κατέβει Βουλιαγμένη. Πήρε την παραλιακή οδηγώντας αγχωτικά το 500άρι Fiat που του είχε κάνει δώρο ο μεγαλύτερος γιος του τα Χριστούγεννα (εκείνος, ως γνωστόν τοις πάσι, είναι τόσο τσιγκούνης που μόνο δέχεται δώρα, ακόμη και από παιδιά). Όταν πέρασε το «Vive Mar», σκέφτηκε να μπει να ευχηθεί στον Βλάση για «καλή χρονιά» αλλά προσπέρασε. Η κυρία Μίτσι τον περίμενε ήδη 10 λεπτά και δεν θέλει να «στήνει» γυναίκες.

Ο κολλητός από τα παιδικά χρόνια του Βύντρα, Γιοχάι Καζιγιάμα, ο οποίος σε σχολική εκπαιδευτική εκδρομή στην Πράγα από το Τόκιο είχε αναπτύξει στενή σχέση εξευτελίζοντας τον μικρό Λουκά με απανωτές «ποδιές» και «μπαλαρίνες» στα πέτρινα στενοσόκακα της υπέροχης πόλης στις αρχές της δεκαετίας του ΄90, ήταν το τελευταίο πρόσωπο – «κλειδί». Αγνωστος μεταξύ αγνώστων πλην του Λουκά, είχε μιλήσει για αυτά που έβλεπε στην Παιανία στο match programme της ομάδας του, σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει την Τετάρτη. Τι απρόσμενο δώρο για τον Τζίγκερ! Όμως τα μαύρα φίδια είχαν ζώσει τον οπαδό του Τοροσίδη που έχει αφίσα στην αίθουσα μπιλιάρδου τον Τάκη Τσουκαλά: στις 11.25 του είχε τηλεφωνήσει η κυρία Μίτσι, η ελληνογιαπωνέζα μεταφράστρια – υπάλληλος της Motor Oil: «Γιάννη, έλα γρήγορα, ο «Κάζι» θέλει να κάνει χαρακίρι!

"Τους συμπαίκτες μου ακόμα δεν τους γνωρίζω καλά, έχουμε δουλέψει μαζί μόλις λίγες μέρες. Θα έλεγα ότι εκείνος που ξεχωρίζει για την ένταση με την οποία δουλεύει, για την προσπάθεια που καταβάλει και για το γεγονός ότι καθοδηγεί την υπόλοιπη ομάδα είναι ο Λούκας" είχε πει ο Γιαπωνέζος, αλλά ένας απρόσμενος παράγοντας τα είχε αλλάξει όλα.

Ο πολύγλωσσος Γιούρκας Σεϊταρίδης (αγγλικά, πορτογαλικά, ρωσικά, ισπανικά), πριν από πέντε μήνες είχε αρχίσει εκμάθηση γιαπωνέζικων. «Θα κλείσω την καριέρα μου σε μια ταπεινή επαρχιακή ομάδα αυτής της υπέροχης χώρας, πίνοντας σάκε, κάνοντας προπονήσεις με κιμονό και διαλογιζόμενος ως Σαμουράι - μια ζωή την έχουμε καπετάνιε» είχε εκμυστηρευτεί στον φίλο του Νίκο Πατέρα, σε ανύποπτο χρόνο. Και με τα λιγοστά του γιαπωνέζικα είχε καταλάβει το μέγεθος της γκάφας του Καζιγιάμα. Είχε προσπαθήσει να τον μεταπείσει. Ο Γιαπωνέζος σκεφτόταν να ανακαλέσει και μετά να αυτοκτονήσει: θα είχε ατιμωθεί παίρνοντας πίσω τον λόγο του για τον «Λούκας».

Ο Τζίγκερ έφτασε αγχωμένος στο σπίτι του Καζιγιάμα. Η κυρία Μίτσι τον υποδέχθηκε με κρητικό ντάκο. «Ασε μας κυρά μου, έχουμε τους μπελάδες μας, που είναι ο «Κάζι;»: το άγχος είχε ακυρώσει και την ευγένειά του. «Ελάτε μαζί μου», του απάντησε.

Πήγαν μαζί σε ένα δωμάτιο 2Χ2, όπου ο Καζιγιάμα, βλέποντας παλιά γκολ και ποτ πουρί από γκάφες του «Λούκας», εντρυφούσε απομονωμένος στα απόκρυφα μυστικά του βυντρισμού. Μάταια προσπάθησε να τον μεταπείσει ο Τζίγκερ. Η απόφαση ήταν δεδομένη: διάψευση και χαρακίρι. Ο ραδιούργος ραλίστας είχε ένα τελευταίο χαρτί να ρίξει στο τραπέζι. Σχημάτισε στο κινητό του τον αριθμό του Σεϊταρίδη.

«Γιούρκα, είναι κρίμα για τον «Κάζι». Περασμένα – ξεχασμένα. Αν τον μεταπείσεις, θα σου δώσω δωρεάν κουπόνια βενζίνης για 5 χρόνια. Καταλαβαίνεις πόσο μεγάλη είναι η οικονομική θυσία για μένα». Ο Γιούρκας το σκέφτηκε για λίγο: «Πάρε με σε πέντε!». Θα έπειθε τον Καζιγιάμα, μόνο αν είχε το πράσινο φως του Πατέρα. Τον κάλεσε και του εξήγησε. Ο πρώην πρόεδρος δεν ήθελε να πάρει πάνω του μια τόσο κρίσιμη απόφαση. Θα επέλεγε με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια!

«Henk, hi, it’ s Nikolas! How are u big man, I want to ask you something about Vyntra!». “Ηi, you, big fighter! What about him;». H συζήτηση δεν κράτησε πολύ. «Loukas is the greatest Hummer»: αυτή ήταν η καθοριστική απάντηση του Τεν Κάτε. Ακολούθως, όλα πήραν τον δρόμο τους: τα διαδοχικά τηλεφωνήματα Πατέρα – Γιούρκα – Τζίγκερ οδήγησαν στη ματαίωση του χαρακίρι του Καζιγιάμα που πείστηκε από τον Σεϊταρίδη.

Ο Τζίγκερ ήπιε ένα τσίπουρο στη υγειά του Βελάσκες και έφυγε ήσυχος. Το σχέδιο δεν επρόκειτο να αποτύχει: Παναθηναϊκός – Λεβαδειακός 1-2.

Υ.Γ. Γι’ αυτόν τον Παναθηναϊκό, δυσκολεύεται ο οποιοσδήποτε να σκεφτεί λογικά. Πολλώ, δε μάλλον, να γράψει…

Follow me on Twitter: Seretinio

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα