Ο δεύτερος γύρος της ΑΕΚ...

Ο δεύτερος γύρος της ΑΕΚ...

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Ο δεύτερος γύρος της ΑΕΚ...

bet365

Όσοι περίμεναν τον Αγιο Βασίλη ντυμένο στα πράσινα και με τη μορφή Πρίγκιπα απογοητεύτηκαν. Όσοι τον περιμένουν ντυμένο στα κίτρινα και με τη μορφή Κινέζων μπορεί να χρειαστεί να περιμένουν λίγο ακόμη.

Αυτό που δεν μπορεί να περιμένει η ΑΕΚ είναι το να κυλούν τα ματς και οι αγωνιστικές και αυτή να είναι μονίμως κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού. Ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος ξεκινά και η Ένωση για να μην είναι στις δύο τελευταίες θέσεις θα πρέπει να αλλάξει αρκετά πράγματα.

Οι δύο μεταγραφές που έχει ήδη ολοκληρώσει (Πετρόπουλος, Μητρόπουλος) είναι για τα δεδομένα του φετινού ρόστερ της ΑΕΚ, εξαιρετικές. Μόνο που δεν φτάνουν. Ορθως αναζητούνται επειγόντως εξτρέμ, γιατί η ΑΕΚ δεν έχει κανένα τέτοιο και φυσικά το ίδιο ισχύει και για τα ακραία μπακ, ειδικά μετά την φυγή των Κοντοέ και Λαγού.

Ανεξάρτητα όμως από το αν θα αποκτηθούν και οι Κλωναρίδης, Μπαρκάν ή όποιος άλλος είναι στο στόχαστρο ή μπει στο στόχαστρο της ομάδας τις επόμενες ημέρες, η ΑΕΚ θέλει και αλλαγή λογικής και ψυχολογίας για να δώσει την μάχη του υποβιβασμού...

Η ΑΕΚ (από τον πρώτο της διοίκησης, μέχρι τον τελευταίο παίκτη της ομάδας) πρέπει να ξεχάσει για λίγο το DNA του συλλόγου (προσοχή να το ξεχάσει όχι να το αλλοιώσει) και να μπει στο δεύτερο γύρο να δώσει την μάχη της παραμονής ως ομάδα που μάχεται για αυτήν και χρησιμοποιεί ότι πρέπει για να την πετύχει.

Αυτό σημαίνει ότι σε κάποια ματς πρέπει να μάθει να παίζει και για την ισοπαλία, όπως για παράδειγμα, στο πρώτο του δεύτερου γύρου αυτό με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Δεν είναι κακό για την φετινή ΑΕΚ των απλήρωτων πιτσιρικάδων να παίζει σε κάποια ματς για τον ένα βαθμό. Άλλωστε αν δε δύο τρία ματς του πρώτου γύρου το είχε κάνει, τώρα θα είχε δύο τρεις βαθμούς παραπάνω και θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Η ΑΕΚ πρέπει να δώσει αυτή τη μάχη της παραμονής ως ομάδα που ξέρει να μάχεται για την παραμονή και όχι ως ομάδα που πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό. Είναι προφανές ότι αυτό είναι κόντρα στο dna της, κόντρα στην ιστορία της, το μέγεθός της, αλλά αυτή είναι η σημερινή πραγματικότητα. Και όσο πιο ρεαλιστικά αντιμετωπίσει την κατάσταση, τόσο πιο αποτελεσματική θα είναι.

Προφανώς το καράβι ΑΕΚ ιστορικά είναι ένα καράβι γρήγορο, για μεγάλα ταξίδια, πολυτελές, άνετο. Τώρα όμως μπάζει νερά και είναι έτοιμο να βουλιάξει. Αν δεν λειτουργήσουν όλοι όσοι αποτελούν το πλήρωμά του, κάτω με αυτές τις συνθήκες για να μπορέσουν να το βγάλουν στη στεριά και εξακολουθούν να το αντιμετωπίζουν ως το πολυτελές και γρήγορο σκάφος, τότε το κακό πολύ φοβάμαι ότι θα συμβεί.

Ας το γλιτώσουν πρώτα από το ναυάγιο κι' όταν με το καλό το βγάλουν μπορούν να το ξαναφτιάξουν όπως του αξίζει να είναι και τότε σαλπάρουν ξανά μαζί του. Αν όμως δεν αντιληφθούν την πραγματικότητα, τότε απλώς θα μετατραπεί σε ένα κουφάρι στο βυθό της θάλασσας και επιστροφή δεν θα υπάρχει...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.