Ένας... νίντζα για το τριφύλλι (vids)

Ένας... νίντζα για το τριφύλλι (vids)

Γιώργος Βροντάκης
Ένας... νίντζα για το τριφύλλι (vids)

bet365

Ο Γκαστόν Σεγερίνο είναι στη λίστα Ρότσα και πρόκειται για... οξύθυμο νίντζα που βλέπει δίχτυα! Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον παίκτη που έχει βάλει χειροπέδες!

Ο Γκαστόν Αντρές Χαβιέρ Σεγερίνο Γκράσο, όπως είναι το πλήρες όνομα του, γεννήθηκε στις 26 Ιουνίου του 1986 στην Αργεντινή και η τελευταία του ομάδα είναι η Ουνιόν Λα Καλέρα από την Χιλή. Ο 26χρονος φορ έκανε... γνωστό το όνομα του όχι μόνο με τα γκολ που πετυχαίνει, αλλά και με το κουνγκ φου που έκανε σε αγώνα στο Περού, όταν αγωνιζόταν εκεί.

Ο Γκαστόν Σεγερίνο που αποκάλυψε στις 26 Δεκεμβρίου πως έχει πρόταση από την Ελλάδα, ακούγεται για τον Παναθηναϊκό, ώστε να ενισχύσει τη γραμμή κρούσης του τριφυλλιού.

Ο Αργεντινός επιθετικός ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα του από τις Ακαδημίες της Μπόκα Τζούνιορς, αν και ήταν φίλαθλος της Ρίβερ Πλέιτ, όπως αποκάλυψε πολλά χρόνια αργότερα.

Τον Δεκέμβρη του 2006 έκανε το βήμα για το εξωτερικό υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Περού, Ουνιβερσιδάδ Σαν Μάρτιν ντε Πόρες. Με τη φανέλα της πέτυχε έξι τέρματα σε 13 εμφανίσεις και την επόμενη σεζόν υπέγραψε στην Ατένας ντε Σαν Κάρλος, ομάδας β' κατηγορίας της Ουρουγουάης.

«Ψαλιδάκι» και χειροκρότημα από τον διαιτητή

Τον Ιανουάριο του 2008 έκανε το ταξίδι για τη Χιλή για χάρη της Ρέιντζερς και στο πρωτάθλημα Κλαουσούρα αναδείχτηκε δεύτερος σκόρερ της διοργάνωσης με 16 γκολ και ο μόνος που τον ξεπέρασε ήταν ο Λούκας Μπάριος, ο οποίος αργότερα πήρε μεταγραφή για την Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Στον ίδιο τουρνουά πέτυχε ένα απίστευτο ψαλιδάκι (θα δείτε στη video gallery) στα ημιτελικά των πλέι οφ απέναντι στη Παλεστίνο και χειροκροτήθηκε μέχρι και από τον διαιτητή Κάρλος Τσάντια.

Ο υπέρβαρος που κόστισε 2,5 εκατ, ευρώ και η ρήξη προέδρου, προπονητή

Οι εμφανίσεις του Σεγερίνο στο πρωτάθλημα της Χιλής έκαναν την Λιβόρνο να τον πάρει στην Ευρώπη για πέντε χρόνια αψηφώντας την πρόταση της Λάτσιο, φέρνοντας προβλήματα στον προπονητή του ιταλικού συλλόγου, Λέο Ακόρι. Τότε, ήρθε η πρώτη ρήξη μεταξύ του ιδιόρρυθμου προέδρου της Λιβόρνο Αλντο Σπινέλι και του τεχνικού Λέο Ακόρι καθώς δεν είχε χρησιμοποιηθεί ούτε για ένα λεπτό μετά από εφτά ματς ο Γκαστόν Σεγερίνο, που κόστισε 2,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο Ακόρι θεωρούσε ότι ο παίκτης δεν ήταν έτοιμος, τον έκρινε υπέρβαρο και στα επτά παιχνίδια που ακολούθησαν της απόκτησής του, μόλις μία φορά τον είχε στην αποστολή. Το πρώτο του γκολ στην Ιταλία το πέτυχε στις 21 Μαρτίου με αντίπαλο την Ανκόνα.

Στις 26 Ιανουαρίου του 2010, η Θέλτα που αγωνιζόταν στη Σεγούντα Ντιβιζιόν, τον πήρε ως δανεικό από τη Λιβόρνο και ενάμισι χρόνο μετά ξανά δόθηκε δανεικός στην Ρασίνγκ Κλουμπ. Στις 6 Αυγούστου του 2011 τον επαναπάτρισε ο Ντιέγκο Σιμεόνε, ως προπονητής του αργεντίνικου συλλόγου.

Το κουνγκ φου χτύπημα και οι χειροπέδες

Τον Φεβρουάριο του 2012, ο Σεγερίνο τα βρήκε με τη Λιβόρνο και συνεχίζει την καριέρα του στην Ουνιόν Λα Καλέρα. Μέχρι στιγμής έχει 11 γκολ σε 24 αναμετρήσεις, όμως, έγινε διάσημος σε όλο τον κόσμο για άλλο λόγο. Τον περασμένο Δεκέμβρη είχε ένα επεισόδιο εντός αγωνιστικού χώρου με αποτέλεσμα να φορέσει και χειροπέδες.

Ο Σεγερίνο σε μια αναμέτρηση με την Σαντιάγκο Γουόντερερς επιτέθηκε στον αντίπαλο τερματοφύλακα, Μαουρίτσιο Βιάνα όταν έπαιρνε την άγουσα για τα αποδυτήρια καθώς δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε αποβληθεί.

Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση διέταξε τη σύλληψη του Σεγερίνο και υπέβαλε μήνυση εναντίον του και έπρεπε να εμφανιστεί στο δικαστήριο για να απαγγελθούν επίσημα κατηγορίες. Μάλιστα, κρατήθηκε για τρεις ώρες και φόρεσε χειροπέδες για να δικαστεί, αφού παραβίασε το νόμο κατά της βίας στα γήπεδα.

Αρχικά, του απαγορεύτηκε να πλησιάσει το θύμα του, τον τερματοφύλακα Μαουρίτσιο Βιάνα, για μια περίοδο 40 ημερών, ώστε να διερευνηθούν τα πραγματικά περιστατικά. Ο υποψήφιος στόχος του Παναθηναϊκού, τόνισε πως ο αντίπαλος πορτιέρο του είπε: «Γαμ...έν, καρ...όλη, σου γαμ...α τη γυναίκα και τη μάνα μαζί», με τον Αργεντινό στράικερ να απολογείται: «Λυπάμαι που έδειξε μια κακή εικόνα σε ποδοσφαιρικό γήπεδο. Ξέρω πως ήμουν λάθος. Χιλιάδες συγνώμη στις οικογένειες και τα παιδιά που είδαν το παιχνίδι. Δεν απολογούμαι στον Βιάνα. Ήρθε από το πουθενά για να με προκαλέσει και αυτό φαίνεται από το βίντεο».

Παλιό ενδιαφέρον με τον Παναθηναϊκό

Ο Γκαστόν Σεγερίνο δεν είναι η πρώτη φορά που γράφεται ή ακούγεται για τον Παναθηναϊκό καθώς είχε εμφανιστεί στο προσκήνιο για το τριφύλλι και πριν από τρία χρόνια. Στις 6 Ιανουαρίου 2009, ο Αργεντινός επιθετικός που αγωνιζόταν στη Ρέιντζερς της Χιλής είχε προταθεί στους πράσινους επί προεδρίας Νικόλα Πατέρα, όμως, ο Παναθηναϊκός δεν ασχολήθηκε μαζί του.

Ο μοναδικός του τίτλος

Ο Γκαστόν Σεγερίνο έχει στο παλμαρέ του και έναν τίτλο κατακτώντας το πρωτάθλημα του Περού το 2007. Τότε, ο λάτιν φορ σκόραρε σχεδόν ένα γκολ σε κάθε δύο ματς, αφού ολοκλήρωσε τη λίγκα με 6 τέρματα σε 13 αναμετρήσεις.

Μέχρι 10 Γενάρη με... χρήματα

Ο Σεγερίνο στις 26 Δεκεμβρίου παραχώρησε συνέντευξη αποκαλύπτοντας πως έχει τέσσερις προτάσεις από ομάδες της Χιλής, μια από την Ελλάδα (πιθανότατα τον Παναθηναϊκό) και μια από την Ιταλία, όμως, μίλησε με τα καλύτερα λόγια με την Αλιάνζα Λίμα χαρακτηρίζοντας μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της χώρας, ενώ τόνισε πως δεν θα παίξει και τσάμπα, βάζοντας ως προτεραιότητα τα χρήματα.

Οποια ομάδα επιθυμεί τον 26χρονο άσο πρέπει να βιαστεί, καθώς στις 10 Ιανουαρίου θα πρέπει να επιστρέψει στη Λιβόρνο.

Η ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

ΣΕΖΟΝ

ΟΜΑΔΑ

ΣΥΜ (ΓΚΟΛ)

1998-2005

Ντεπορτίβο Λιμπερτάδ

20056

Ντεπορτίβο Παταγονές

2007

Ουνιβερσιδάδ Σαν Μάρτιν

13 (6)

2008

Ρέιντζερς

35 (22)

2009-11

Λιβόρνο

13 (1)

2010

Θέλτα (δαν.)

12 (1)

2011

Ρασίνγκ Κλουμπ (δαν.)

2 (0)

2012

Ουνιόν Λα Καλέρα (δαν.)

24 (11)

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα