«Eλεύθεροι» και... ωραίοι

Γιώργος Φραδελάκης
«Eλεύθεροι» και... ωραίοι

bet365

Ελεύθεροι να υπογράψουν σε όποια ομάδα θέλουν είναι παίκτες που λήγουν τα συμβόλαιά τους το καλοκαίρι. Tο gazzetta.gr παρουσιάζει τις... ευκαιρίες της Σούπερ Λιγκ.

Τρεις ενδεκάδες συμπληρώνουν οι πλέον αξιόλογες περιπτώσεις ποδοσφαιριστών των ομάδων της Σούπερ Λιγκ, τα συμβόλαια των οποίων λήγουν τον ερχόμενο Ιούνιο. Αυτό βέβαια σημαίνει πως από την 1η Γενάρη έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν μόνοι τους τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους, χωρίς να... λογοδοτήσουν στις ομάδες που ανήκουν αυτή την στιγμή.

Από τους 33 παίκτες που συγκέντρωσε το gazzetta.gr, υπάρχει και ένας που έχει μείνει από τον Δεκέμβριο ελεύθερος και συγκεκριμένα ο Ναπολεόνι, που μπορεί να επιλέξει από τώρα την ομάδα θέλει. Τις περισσότερες επιλογές μπορεί να τις βρει κανείς σε ΑΕΚ και Ατρόμητο, αφού μετρούν από τέσσερις ποδοσφαιριστές, των οποίων τα συμβόλαια λήγουν σε έξι μήνες, χωρίς ακόμα να έχουν ανανεώσει τη συνεργασία τους. Παράλληλα από τρεις έχουν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Άρης, ΟΦΗ και Πλατανιάς, ενώ από δύο οι ΠΑΟΚ και Πανθρακικός.

Όσον αφορά βέβαια τους Πειραιώτες και οι τρεις ποδοσφαιριστές τους είναι «αδιάφοροι» για τις υπόλοιπες ομάδες της Σούπερ Λιγκ, αφού καμία δεν θα μπορούσε να τους καλύψει σε οικονομικό επίπεδο, με εξαίρεση ίσως τον ΠΑΟΚ. Ο Τοροσίδης εξάλλου «ψάχνεται» για εξωτερικό, έχοντας διορία για μία εβδομάδα ακόμα να απαντήσει στην πρόταση ανανέωσης που του έχει γίνει, για τον Τζιμπούρ οι πιθανότητες είναι με το μέρος του Ολυμπιακού να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο, ενώ άγνωστο παραμένει το μέλλον του Μοντέστο.

Από εκεί και πέρα πάντως με όλους τους υπόλοιπους τα πάντα είναι ανοιχτά και θα μπορούσαν να καταλήξουν σε οποιαδήποτε άλλη ομάδα της Σούπερ Λιγκ.

Σπυρόπουλος, Σεϊταρίδης και Μαρίνος είναι εκείνοι των οποίων λήγουν τα συμβόλαια τον Ιούνιο από πλευράς Παναθηναϊκού, έχοντας το δικαίωμα να υπογράψουν από τώρα σε ομάδα της αρεσκείας τους για το καλοκαίρι. Όσον αφορά τον πρώτο, θεωρείται δεδομένο ότι θα αποχωρήσει από τους «πράσινους», αλλά μάλλον το εξωτερικό είναι εκείνο που τον συγκινεί περισσότερο. Την περίπτωσή του πάντως παρακολουθεί διακριτικά και ο ΠΑΟΚ. Ο Σεϊταρίδης από την άλλη είναι εκ των λίγων που υπάρχει πρόθεση από πλευράς διοίκησης να ανανεωθεί το συμβόλαιό του, αφού τη φετινή σεζόν αναγεννήθηκε, ενώ σειρήνες... αποχώρησης ηχούν για τον Μαρίνο, έπειτα και από την επικείμενη μεταγραφή του Παναγιώτη Σπυρόπουλου.

Αρκετή λεία υπάρχει στα... δυτικά προάστια και τον Ατρόμητο. Ο Σωκράτης Φυτανίδης, το μέλλον του οποίου φαντάζει δυσοίωνο στον Ατρόμητο και ήδη ο ΠΑΟΚ, με τον Παναθηναϊκό τον «ζαχαρώνουν». Δύο ακόμα αξιόλογες περιπτώσεις από τους Περιστεριώτες είναι ο Ιτάνζ με τον Μπρίτο, αμφότεροι βασικοί.

Τέσσερις παίκτες έχει και η ΑΕΚ, με τους τρεις μάλιστα εξ αυτών να είναι από τους πλέον έμπειρους του ρόστερ της. Συγκεκριμένα πρόκειται για τους Κωνσταντόπουλο, Γκερέιρο, Λαγό και Παυλή. Όσον αφορά τον τρίτο θα πρέπει να θεωρείται ήδη παρελθόν από την Ένωση, λόγω των οικονομικών διαφορών. Ο... πιστός «στρατιώτης» Παυλής έχει δηλώσει ότι θέλει να μείνει, αλλά το θέμα είναι αν το ίδιο θα επιθυμεί και ο Δικέφαλος το καλοκαίρι. Ο Γκερέιρο έχει δείξει ότι στην καλή του μέρα μπορεί ακόμα να κάνει την διαφορά, ενώ ο Κωνσταντόπουλος, με εξαίρεση 1-2 γκέλες, αποτελεί από τις πιο σίγουρες λύσεις της Σούπερ Λιγκ κάτω από τα δοκάρια.

Ο πλέον περιζήτητος βέβαια ποδοσφαιριστής της Σούπερ Λιγκ που είναι ελεύθερος να υπογράψει σε όποια ομάδα θέλει, δεν είναι άλλος από τον Τομάς Ντε Βινσέντι. Ο άσος του ΠΑΣ Γιάννινα αποτελεί το Μήλον της Έριδος για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό και αναμφίβολα το πρόσωπο των τελευταίων ημερών.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και δύο παίκτες από τον Πανθρακικό βέβαια, αφού Μπαϊκαρά και Δημήτρης Παπαδόπουλος μπορούν να επιλέξουν από τώρα την επόμενη ομάδα τους. Ο 28χρονος Τούρκος έχει γίνει πλέον... Έλληνας μετά την πολυετή του παρουσία στην χώρα μας, με την ποιότητά του να είναι δεδομένη. Ο «Παπ» βρήκε την χαμένη επιθετική του δεινότητα στους νεοφώτιστους, θυμίζοντας τον «killer» που ήταν στην πρώτη του σεζόν με τον Παναθηναϊκό.

Βελλίδης, Αγάνθο και Καπετάνος είναι οι «εκπρόσωποι» του Άρη και αν ο τελευταίος δεν κάνει πλέον «γκελ» ούτε στους φίλους της ομάδας του, δεν ισχύει σε καμία περίπτωση το ίδιο για τους άλλους δύο. Ο πορτιέρο των «κιτρίνων» που τον περασμένο Αύγουστο δέχτηκε και την πρώτη του κλήση στην Εθνική, αποτελεί εγγύηση κάτω από τα γκολπόστ της ομάδας του και έναν από τους καλύτερους Έλληνες τερματοφύλακες. Όσον αφορά τον Ισπανό στράικερ έδειξε με το καλημέρα το... δολοφονικό του ένστικτο, αν και οι τραυματισμοί του τελευταίου διαστήματος τον κράτησαν πίσω.

Σε ό,τι αφορά τον ΠΑΟΚ, δύο είναι οι πλέον αξιοπρόσεκτες περιπτώσεις που θα μπορούσαν να ασχοληθούν οι υπόλοιπες ομάδες της Λίγκας. Ο Σανθ Χακόμπο μπορεί να έχει τα... νεύρα του αρκετά συχνά, κανείς όμως δεν μπορεί να αρνηθεί ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα. Μαζί του και ο Γιώργος Φωτάκης, που στα 31 του πλέον, παραμένει άγνωστο αν θα ανανεώσει στον Δικέφαλο του Βορρά.

Μία από τις «αποκαλύψεις» του φετινού πρωταθλήματος είναι και ο Ουντόζι του Πλατανιά. Αν και με τον Αστέρα δεν είχε εντυπωσιάσει στα δύο χρόνια που έμεινε, ο εξτρέμ των Κρητικών είναι από τους κορυφαίους παίκτες της ομάδας του, έχοντας πετύχει και τέσσερα γκολ στις 15 εμφανίσεις του. Ουκάρ και Γκονζάλες είναι ακόμα δύο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις των Χανιωτών που μπορούν από τώρα να υπογράψουν σε άλλη ομάδα για το καλοκαίρι.

Από τον έτερο εκπρόσωπο της Κρήτης εκείνος που ξεχωρίζει, δεν είναι άλλος από τον Μίρνες Σίσιτς. Αν και το τελευταίο διάστημα έχει παραγκωνιστεί, δεν χωράει αμφιβολία πως πρόκειται για τον πιο ποιοτικό παίκτη του ΟΦΗ. Στα... καλά του εξάλλου ο Σλοβένος, ήταν μία ομάδα μόνος του για τους «ασπρόμαυρους», τη στιγμή που στη λίστα υπάρχουν και τα ονόματα των Παπάζογλου, Μπούρμπου, αμφότεροι με εμπειρία από την Σούπερ Λιγκ.

Σταθερή αξία για τη γραμμή κρούσης με τη φανέλα οποιασδήποτε ομάδας κι αν αγωνίστηκε, είναι ο Ηλίας Ιωάννου. Τρία γκολ έχει πετύχει μέχρι στιγμής με τα χρώματα της Βέροιας, τα δύο εκ των οποίων πάντως επί του Παναθηναϊκού.

Μία από τις πλέον ενδιαφέρουσες περιπτώσεις είναι και ο Θοδωρής Βασιλακάκης της Ξάνθης. Στα 24 του πλέον, δείχνει έτοιμος να κάνει το βήμα παραπάνω, ενώ το όνομά του ακούγεται συχνά-πυκνά για τον Ολυμπιακό. Στο φετινό πρωτάθλημα μετράει 14 συμμετοχές με 1 γκολ.

Χωρίς ομάδα σε έξι μήνες θα είναι και ο Στέλιος Ηλιάδης. Μετά από έναν σοβαρό τραυματισμό που πέρασε ο 26χρονος μέσος, πήγε στην Κέρκυρα το περασμένο καλοκαίρι και δείχνει να επιστρέφει σιγά-σιγά στον παλιό καλό εαυτό του.

Όσον για τον Πανιώνιο, ο Κώστας Μεδρινός είναι εκείνος το συμβόλαιο του οποίου λήγει σε λίγους μήνες και σίγουρα δεν θα είναι λίγες οι ομάδες που θα τον πλησιάσουν το καλοκαίρι για να αποσπάσουν την υπογραφή του. Από τις πλέον πολύτιμες μονάδες των Νεοσμυρνιωτών, έχοντας περάσει στο παρελθόν τόσο από τον Ολυμπιακό, όσο και από τον Άρη.

Αναλυτικά η λίστα με ομάδες και τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις παικτών που μένουν ελεύθεροι:

Ολυμπιακός: Μοντέστο, Τοροσίδης, Τζιμπούρ
Παναθηναϊκος: Σπυρόπουλος, Σεϊταρίδης, Μαρίνος,
ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Λάγος, Γκερέιρο, Παυλής,
ΠΑΟΚ: Χακόμπο, Φωτάκης
Άρης: Βελλίδης, Καπετάνος, Αγάνθο,
Ατρόμητος: Ιτάνζ, Φυτανίδης, Μπρίτο
ΟΦΗ: Παπαζογλου, Σίσιτς, Μπούρμπος
Πλατανιάς: Ουντόζι, Ουκάρ, Γκονζάλες
Πανθρακικός: Μπαϊκαρά, Παπαδόπουλος
Λεβαδειακός: Βασιλείου, (Ναπολεόνι)
ΠΑΣ: Ντε Βινσέντι
Ξάνθη: Βασιλακάκης,
Βέροια: Ιωάννου
Κέρκυρα: Ηλιάδης
Πανιώνιος: Μενδρινός,

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα