Η Λεβάντε, ο Βαλβέρδε και ο... Μέσι!

Η Λεβάντε, ο Βαλβέρδε και ο... Μέσι!

Αντώνης Καλκαβούρας
Η Λεβάντε, ο Βαλβέρδε και ο... Μέσι!

bet365

Ο Νίκος Καράμπελας μιλάει στο gazzetta.gr για την παρθενική του χρονιά στην Ισπανία, τις μάχες με τον Ολυμπιακό και την “βοήθεια” που θα πάρει από τον Βαλβέρδε και υποκλίνεται στον Λίο Μέσι!

Η συμφωνία του με την Λεβάντε, ήταν μία από τις πιο ευχάριστες ειδήσεις της καλοκαιρινής μετεγγραφικής περιόδου και οι αγώνες της ομάδας του με τον Ολυμπιακό, για την φάση των “32” του Europa League, θα δώσουν την ευκαιρία στους Έλληνες φιλάθλους να δουν τον 28χρονο αμυντικό να διαφημίζει το ελληνικό ποδόσφαιρο με τη φανέλα μίας ισπανικής ομάδας. Ο λόγος για το Νίκο Καράμπελα, που ακόμη, μπορεί να μην έχει παίξει πολύ στο ισπανικό πρωτάθλημα (η Λεβάντε βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας), αλλά έχει αγωνιστεί στα περισσότερα ματς του Europa League και του Copa del Rey. Το gazzetta.gr συνομίλησε με τον πρώην παίκτη του Πανηλειακού, του Άρη και της ΑΕΚ και σας παρουσιάζει εμπειρίες του από την πιο ξεχωριστή σεζόν της καριέρας του.

- Πως υποδέχτηκες την διασταύρωση με τον Ολυμπιακό στην φάση των “32” του Europa League;
«Ήθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα και να αγωνιστώ κόντρα σε μία ελληνική ομάδα, οπότε το συναίσθημα που υπάρχει αυτή τη στιγμή είναι μία θετική ανυπομονησία γι‘ αυτά τα δύο παιχνίδια της φάσης των “32” του Europa League!»
- Τι άποψη έχεις για τον αντίπαλό σας;
«Σίγουρα ο Ολυμπιακός είναι μία πολύ δυνατή ομάδα με πολλούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και είναι αήττητη στο ελληνικό πρωτάθλημα. Συν τοις άλλοις, έχει μεγαλύτερη εμπειρία από μας στην Ευρώπη και αποτελεί έναν πολύ επικίνδυνο αντίπαλο! Αλλά, έχουμε ακόμη σχεδόν ενάμιση μήνα για τις μεταξύ μας αναμετρήσεις και μέσα σ’ αυτό το χρονικό διάστημα, μπορούν να συμβούν πολλά... Ό,τι και να πούμε τώρα, για τα αγωνιστικά δεδομένα αυτού του ζευγαριού, νομίζω ότι θα είναι πολύ πρόωρο!»
- Πιστεύεις ότι είναι ένα πολύ ισορροπημένο ζευγάρι;
«Έχω την αίσθηση ότι θα γίνουν δύο πολύ δυνατά παιχνίδια, που θα κριθούν στις λεπτομέρειες, οπότε δεν πιστεύω ότι υπάρχει φαβορί! Είχα διαβάσει τις δηλώσεις που έκανε ο Φάνης ο Γκέκας, ο οποίος περιέγραψε τη Λεβάντε σαν “μία ομάδα-οικογένεια με παίκτες πολεμιστές!” και νομίζω ότι ήταν πολύ εύστοχες! Εμείς τα έχουμε πολύ καλά έως τώρα, σε πρωτάθλημα και Europa League και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι...»
- Πως είναι τα πράγματα για σένα στη Λεβάντε, έως τώρα;
«Παρ‘ ότι δεν έχω αγωνιστεί παρά μόνο σε ένα παιχνίδι της Primera Division, είμαι πολύ ευχαριστημένος από τις συνθήκες που έχω βρει εδώ στη Βαλένθια. Όλα λειτουργούν πολύ επαγγελματικά στην ομάδα και οι ποδοσφαιριστές έχουν την ευχέρεια να ασχολούνται μόνο με τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις. Από ‘κει και πέρα, έχω παίξει σε όλα τα ματς του Europa League και του Κυπέλλου, έχω αποκτήσει πολλές εμπειρίες και είμαι έτοιμος να βοηθήσω την ομάδα μου και στο ισπανικό πρωτάθλημα, γιατί εδώ δεν υπάρχει η ετικέτα του βασικού και του αναπληρωματικού. Όλοι οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση, γιατί ανά πάσα στιγμή, μπορεί να κριθούμε απαραίτητοι για την μάχη!»
- Με δεδομένο ότι έχεις παίξει σε όλα τα ευρωπαϊκά παιχνίδια της Λεβάντε, να υποθέσουμε ότι θα παίξεις και εναντίον του Ολυμπιακού;
«Αυτό δεν το ξέρω, είναι θέμα προπονητή! Εννοείται πως θα το ήθελα πάρα πολύ, όπως θα ήθελα να παίζω και σε όλα τα παιχνίδια, όχι μόνο στο Europa League!»
- Στο πρώτο παιχνίδι που θα γίνει στην έδρα σας, ο Ολυμπιακός θα συναντήσει και τον πρώην προπονητή του, που ανέλαβε πριν από λίγο καιρό τις “νυχτερίδες”... Ο Ερνέστο Βαλβέρδε, άλλωστε, δήλωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να “χάσει” αυτό το ματς...
«Αυτό είναι θετικό για τον Ολυμπιακό, γιατί που ξέρεις, μπορεί να τον βοηθήσει στο scouting, δίνοντας του κάποιες παραπάνω πληροφορίες για μας, που ο ίδιος θα είναι σε θέση να ξέρει. Άλλωστε, υπάρχει και μεγάλη κόντρα μεταξύ Βαλένθια και Λεβάντε, αλλά και ο Βαλβέρδε γενικά μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τον Ολυμπιακό και έχει διατηρήσει καλές σχέσεις με τους ανθρώπους του!»
- Η αγωνιστική σεζόν στην Primera Division, έκλεισε με τα άσχημα μαντάτα για τον Τίτο Βιλανόβα...
«Ήταν μία πολύ άσχημη είδηση αυτό που συνέβη στον προπονητή της Μπαρτσελόνα, στο κλείσιμο μίας χρονιάς, που μπορεί να μην ήταν η καλύτερη για την Μπάρτσα, την βρίσκει όμως σχεδόν σίγουρη πρωταθλήτρια και με τον Μέσι να “σπάει τα κοντέρ”! Εύχομαι να το ξεπεράσει γρήγορα και να επιστρέψει πιο δυνατός στους πάγκους! Η υγεία είναι το σημαντικότερο αγαθό στον κόσμο, γι‘ αυτό και όλοι στις γιορτές, εύχονται να είμαστε υγιείς!»
- Κλείνοντας, θα θέλαμε να σε ρωτήσουμε για τον σύγχρονο “Θεό” της μπάλας, τον Λιονέλ Μέσι... Έχεις την τύχη να αγωνίζεσαι στο ίδιο πρωτάθλημα μαζί του και την ευτυχία να τον δεις να παίζει μπροστά σου. Πως θα τον χαρακτήριζες;
«Πραγματικά απίστευτος! Είναι άλλον να τον βλέπεις από την τηλεόραση και άλλο από κοντά! Όπως είχε και πει και κάποιος συμπαίκτης του, “είναι από άλλον πλανήτη”! Ο Θεός ήταν πλουσιοπάροχα γενναιόδωρος, μαζί του! Υγεία να ‘χει το παιδί και να ‘ναι καλά, να μας προσφέρει μαγικές στιγμές!».
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα