2012... ατάκες που έγραψαν ιστορία!

Δήμος Μπουλούκος
2012... ατάκες που έγραψαν ιστορία!

bet365

Το 2012 φτάνει στο τέλος του και το gazzetta.gr συγκέντρωσε τις καλύτερες ατάκες ανθρώπων από το παγκόσμιο ποδόσφαιρο που συζητήθηκαν περισσότερο.

Ο Πρόεδρος της Μονπελιέ Λουϊ Νικολίν επιτέθηκε στον Αντιπρόεδρο της Μίλαν Γκαλιάνι, σχετικά με το ενδιαφέρον της ιταλικής ομάδας για τον Γιανγκά – Μπιβά , χαρακτηρίζοντας τον «Κότζακ» από τον ήρωα της ομώνυμης αστυνομικής σειράς με πρωταγωνιστή τον ηθοποιό Τέλι Σαβάλας.

«Ο Κότζακ ποτέ δεν μου τηλεφώνησε. Ο Γκαλιάνι να πάει να παίξει σε ταινίες και να μην μας ενοχλεί».

Μέσα στο 2012 πολλοί παίκτες εκτέλεσαν πέναλτι όπως ο Πανένκα. Ο Τσεχοσλοβάκος μεγάλος άσος του παρελθόντος, ωστόσο εμφανίστηκε αρκετά μετριόφρων. «Ο Πελέ είχε πει ότι για να εκτελεί κάποιος με αυτό τον τρόπο πέναλτι, είναι είτε ιδιοφυϊα, είτε βλάκας. Εγώ θεωρώ τον εαυτό μου βλάκα».

Ο Ιμπραϊμοβιτς μιλώντας για τον Μπαλοτέλι. «Μου αρέσει ο Μπαλοτέλι. Είναι πιο τρελός και από μένα. Μπορεί να πετύχει το νικητήριο γκολ και μετά να βάλει φωτιά σε ένα ξενοδοχείο».

Ο Πρόεδρος της Παλέρμο Μαουρίτσιο Ζαμπαρίνι μιλάει για τα οικονομικά προβλήματα της Μίλαν. «Χρειάζονται χρήματα για να αποκτήσει κάποιος τον Μπαλζαρέτι. Η Μίλαν δεν έχει χρήματα ούτε για να πάρει μπριός για πρωϊνό...»

Ο Ολεγκ Μπλαχίν απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά την ήττα της Ουκρανίας από την Αγγλία στο Euro 2012, του είπε: «Πάμε έξω για να μιλήσουμε σαν άνδρες!»

Ο Πρόεδρος της Μονπελιέ ξαναχτυπά και κατά τη διάρκεια της πορείας της ομάδας του προς τον τίτλο της Γαλλίας, δήλωσε: «Η Μονπελιέ πρωταθλήτρια Γαλλίας; Εάν ήμουν η Μαρσέιγ, η Λιόν, η Παρί, η Ρεν ή η Λιλ, θα μαχαίρωνα τον εαυτό μου με ένα λουκάνικο! Θα είναι μεγάλη ντροπή γι' αυτούς», είπε ο Νικολίν.

Ο πρώην διευθυντής της Γιουβέντους Λουτσιάνο Μότζι, που ήταν από τα κεντρικά πρόσωπα στην υπόθεση των στημένων, είπε μετά την 30η κατάκτηση του τίτλου από τη Γιούβε για τον Πρόεδρο της Ιντερ Μάσιμο Μοράτι: «Εάν ήταν στο χέρι θα κάρφωνα το τρίτο αστέρι της Γιουβέντους, στο μέτωπο του Μοράτι».

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα συνεχίζει να... μαλώνει με τον Πελέ για το ποιος ήταν ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής του κόσμου. «Εάν ο Πελέ νομίζει ότι είναι ο Μπετόβεν του ποδοσφαίρου, εγώ λόγω πάθους είμαι ο Ρον Γουντ, ο Κίθ Ρίτσαρντς και ο Μπόνο του ποδοσφαίρου».

Οταν ο Μπαλοτέλι ρωτήθηκε γιατί δεν πανηγυρίζει ιδιαίτερα τα γκολ, είπε: «Οταν σκοράρω δεν πανηγυρίζω γιατί αυτή είναι η δουλειά μου. Οταν ο ταχυδρόμος παραδίδει τα γράμματα, πανηγυρίζει;»

Ο Αλεξ Φέργκιουσον απαντά στον προπονητή της Νιούκαστλ Αλαν Πάρντιου για την κριτική που δέχτηκε για όσα είπε για τον διαιτητή της μεταξύ τους συνάντησης. «Ξέρω ότι είναι ατυχία, αλλά είμαι ο προπονητής της πιο διάσημης ομάδας σε όλο τον κόσμο. Οχι της Νιούκαστλ, μιας μικρής ομάδας στη Βόρεια Αγγλία».

Ο πρώην προπονητής της Αργεντινής Αλεχάντρο Σαμπέγια για τον Λιονέλ Μέσι. «Είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και μοιάζει σα να είναι από άλλο πλανήτη. Ποτέ δεν ξέρεις εάν έχεις δει το καλύτερο από αυτόν ή εάν έχει φτάσει στο ψηλότερο επίπεδο, επειδή είναι μια κατηγορία από μόνος του».

Ο προπονητής της Εθνικής Κορέας για την ψηφοφορία για τη «Χρυσή Μπάλα». «Μόνο από συμπάθεια μπορείς να ψηφίσεις άλλο παίκτη. Δεν υπάρχει πιθανότητα να χάσει ο Μέσι το τρόπαιο».

Ο Αργεντινός προπονητής Κάρλος Μπιγιάρδο για τον Μέσι. «Η μπάλα είναι γι' αυτόν σαν έξτρα κόκκαλο στο κορμί του. Τρέχει με τη μπάλα σα να μην την έχει μαζί του. Για να τον σταματήσεις, πρέπει να τον κλωτσήσεις!»

Ο ατζέντης Μίνο Ραϊόλα τα χώνει στον Μισέλ Πλατινί. «Ο Γάλλος Πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ είναι το αφεντικό της Μαφίας. Ο Πλατινί δεν έχει κάνει ποτέ κάτι σημαντικό για το ποδόσφαιρο».

Ο προπονητής της Γαλατασαράι Φατίχ Τερίμ πριν από τον αγώνα της ομάδας με την Κλουζ σχετικά με την κακή πορεία των Τούρκων. «Τα στατιστικά είναι σαν τις μίνι φούστες. Δεν τα αποκαλύπτουν όλα».

Ο ιδιοκτήτης της Στεάουα Τζίτζι Μπεκάλι για τους ομοφυλόφιλους. «Οι gay δεν μπορούν να είναι σε ποδοσφαιρικές ομάδες. Οι παίκτες κάνουν μπάνιο γυμνοί. Μου αρέσουν οι ομοφυλόφιλοι αλλά δεν προσλαμβάνω κανένα. Αν βάλεις έναν στην ομάδα, δεν θα ξανανικήσεις ποτέ».

Ο ποδοσφαιριστής της ΚΠΡ Αντέλ Τααράμπτ μάλλον δεν θεωρεί τη Μίλαν μεγάλη ομάδα. «Εάν πάω στη Μίλαν θα μου ανοίξουν οι πόρτες για μεταγραφή σε μεγάλη ομάδα, όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα».

Ο Ανελκά χτυπά όσους το παίζουν μορφωμένοι και επικρίνουν τους ποδοσφαιριστές . «Είμαι εναντίον των ανθρώπων που χτυπούν το ποδόσφαιρο και πιστεύουν ότι επειδή διαβάζουν τόνους βιβλία ή έχουν κάποια γενική μόρφωση, είναι και έξυπνοι. Μιλάω Γαλλικά, Ισπανικά, Αγγλικά και άρχισα και Κινέζικα. Το Πυθαγόρειο θεώρημα και τα έργα του Μολιέρου δεν έχουν χρησιμότητα για μένα».

Ο Πικέ κάνει τη σύγκριση μεταξύ Μπαλοτέλι και Πίρλο. «Παίκτες σαν τον Μπαλοτέλι μπορούν να κερδίσουν έναν αγώνα, αλλά με ποδοσφαιριστές όπως ο Πίρλο μπορείς να κερδίσεις ένα πρωτάθλημα».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα