Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ η λύση της άμυνας

Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ η λύση της άμυνας

Μάκης Σταθάτος
Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ η λύση της άμυνας

bet365

Σε αναζήτηση κεντρικού αμυντικού βρίσκεται ο Παναθηναϊκός και φέρεται να εξετάζει την περίπτωση του Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ της Ρίο Άβε, ο οποίος έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς.

Ο Ζαν Αλεν Μπουμσόνγκ αμυντικός αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν και στο «τριφύλλι» αναζητούν έναν παίκτη για τα μετόπισθεν. Σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα, ο Παναθηναϊκός θέλει τον Περουβιανό αμυντικό της Ρίο Άβε, Αλμπέρτο Ροντρίγκεζ, το όνομα του οποίου είχε γραφτεί και τις προηγούμενες μέρες από τους Πορτογάλους για το «τριφύλλι».

Οι «πράσινοι» επιθυμούν τον δανεισμό του 28χρονου κεντρικού για τους επόμενους έξι μήνες. Μάλιστα, ο Ροντρίγκεζ είναι ένας από τους παίκτες που τσέκαρε ο Κώστας Ελευθεράκης στο ταξίδι που πραγματοποίησε στην Πορτογαλία. Στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου έχουν προχωρήσει το θέμα, την ώρα που τον Παναθηναϊκό κρατούν σιγή ιχθύος. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2007 αγωνίζεται στο πορτογαλικό πρωτάθλημα ο Περουβιανός κεντρικός αμυντικός έχει φορέσει τις φανέλες των Μπράγκα, Σπόρτινγκ Λισαβόνας και Ρίο Άβε.

Ο Ροντρίγκεζ ξεκίνησε την καριέρα του στην πατρίδα του το Περού από την Ντεπορτίβο Γουάνκα και στα 18 του τον είχε αποκτήσει η Σπόρτινγκ Κριστάλ. Στην τελευταία έμεινε τέσσερις σεζόν και αγωνίστηκε συνολικά σε 155 ματς, πετυχαίνοντας μάλιστα και 10 γκολ.

Οι εμφανίσεις του και οι τρεις τίτλοι που κατέκτησε με την Σπόρτινγκ, τον έφεραν στον στόχαστρο της Μπράγκα, η οποία τον απέκτησε στις 28 Δεκεμβρίου του 2006 για 1,5 χρόνο. Στις 18 Φεβρουαρίου έκανε το ντεμπούτο του στο πορτογαλικό πρωτάθλημα απέναντι στη Λεϊρία και τελείωσε τη σεζόν με 9 συμμετοχές, βοηθώντας την Μπράγκα να τερματίσει στην τέταρτη θέση.

Έμεινε τέσσερις σεζόν στην Μπράγκα, αλλά ταλαιπωρήθηκε από συνεχείς τραυματισμούς. Παρόλα αυτά είχε ενεργό συμμετοχή στην εκπληκτική πορεία της ομάδας του το 2010 όπου τερμάτισε στην δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Έτσι στις 27 Μαΐου του 2011 υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Όμως στα «λιοντάρια» δεν κατόρθωσε να καθιερωθεί ως βασικός ενώ ο πρώην προπονητής του στην Μπράγκα, Ντομίνγκος Πασιένσια είχε πει πως «έχει προβλήματα με την φυσική του κατάσταση». Αγωνίστηκε 13 επίσημα ματς με την Σπόρτινγκ την πρώτη του χρονιά και τον Ιούλιο του 2012 η ομάδα της Λισαβόνας, τον παραχώρησε με τη μορφή δανεισμού στην ισπανική Λα Κορούνια, αλλά επέστρεψε σύντομα μετά τα αποτυχημένα ιατρικά τεστ.

Λίγο αργότερα ο Ροντρίγκεζ εξαγόρασε το συμβόλαιό του με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας και πήρε μεταγραφή για την Ρίο Άβε, με την οποία δεν έχει καταφέρει να καθιερωθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι διεθνής με την εθνική ομάδα του Περού από το 2003 με 38 συμμετοχές.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα