«Φονιάς» ετών 39!

Gazzetta team
«Φονιάς» ετών 39!

bet365

Ο Ηλίας Κάμπας, στα 39 του, δεν ξεχνάει τη τέχνη του γκολ και μάλιστα με το τέρμα επί του Πανιωνίου έδωσε την πρόκριση στον Φωστήρα. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον χαρισματικό σκόρερ!

Ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του ζωή με τη φανέλα του Αστέρα Ζωγράφου. Οι«Ζωγραφιώτες» όμως τον έμαθαν και τον αγάπησαν με τα χρώματα του Ηλυσιακού. Ένας χαρισματικός γκολτζής, στο ξεκίνημα της καριέρας του έφυγε από τον Αστέρα Ζωγράφου σε αναζήτηση καλύτερης τύχης και αφού υπέγραψε διαδοχικά σε Πανηλειακό, Αθηναϊκό και ΑΟ Πάτρας επέστρεψε στα παλιά του λημέρια και τον Αστέρα. Αυτό όμως, μόνο και μόνο για να κάνει το μεγάλο βήμα και να υπογράψει στην άλλη ομάδα της περιοχής, τον Ηλυσιακό.

Πέρασαν δυο χρόνια στους κιτρινόμαυρους, μέχρι να καταφέρει να φορέσει φανέλα βασικού, τη σεζόν 2003-2004. Από κει και πέρα έβαλε πλώρη για σημαία του Ηλυσιακού. Ο 39χρονος πλέον Ηλίας Κάμπας βοήθησε την ομάδα του να ανέβει στη Β’ εθνική μετά από μια εξαιρετική σεζόν, στην οποία σκόραρε 18 γκολ και ένα πανηγυρικό αγώνα μπαράζ στον Πύργο, τον οποίο θυμούνται όλοι οι φίλοι της ομάδας.

Η συνέχεια ήταν ακόμα καλύτερη με τον Κάμπα να αναδεικνύεται σε πρώτο κανόνι της Β’ Εθνικής, την αμέσως επόμενη χρονιά, με 18 γκολ. Με συνολική συγκομιδή 80 γκολ σε 5 σεζόν, στη Β’ Εθνική με τα χρώματα του Ηλυσιακού λογίζεται ανάμεσα στα καλύτερα σέντερ φορ που έχουν περάσει από τη συγκεκριμένη κατηγορία. Ακολούθησαν 6 μήνες στο Περιστέρι, με τη φανέλα του Ατρομήτου και ύστερα, ενάμισης χρόνος με τη φανέλα της Ηλιούπολης όπου σημείωσε 11 γκολ και τέλος μία σεζόν στη Γλυφάδα που συνοδεύτηκε με δυο γκολ σε οκτώ εμφανίσεις.

Και φτάνουμε στη φετινή σεζόν όπου ο Ηλίας Κάμπας επιβεβαίωσε το προσωνύμιο της τωρινής του ομάδας, του Φωστήρα, που είναι «Φονέας γιγάντων». Με μία γυριστή κεφαλιά στο 34ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Πανιώνιο για το κύπελλο, ο Κάμπας έδωσε το προβάδισμα στο Φωστήρα και ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση της διοργάνωσης αφού το σκορ έμεινε στο 1-0 μέχρι τη λήξη του αγώνα. Και σα να μη φτάνει αυτό, πέτυχε και το γκολ της πρόκρισης στη Νέα Σμύρνη, εν μέσω τρελών πανηγυρισμών...

Αυτό αποδεικνύει ότι, αν αγαπάς τη μπάλα και ξέρεις να τη βάζεις στο πλεκτό, δεν πάει να είσαι και 39 ετών, πάντα θα είσαι γκολτζής…

Του Πέτρου Κράνια

 

Γ' ΕΘΝΙΚΗ Τελευταία Νέα