Τρεις «τελικοί» στους «16»! (pics)

Θάνος Σαρρής
Τρεις «τελικοί» στους «16»! (pics)

bet365

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο επιστρέφει στο Ολντ Τράφορντ ως αντίπαλος! Ρεάλ Μαδρίτης- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μίλαν-Μπαρτσελόνα, Αρσεναλ - Μπάγερν τα ματς που ξεχωρίζουν από την κλήρωση!

O Στιβ ΜακΜάναμαν, πρεσβευτής της διοργάνωσης για φέτος, μαζί με τον Τζιάνι Ινφαντίνο και τον Τζόρτζιο Μαρκέτι από την UEFA έβγαλαν δυνατές αναμετρήσεις για τα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ. «Τίτο, είμαστε όλοι μαζί σου», ήταν το μήνυμα του Ινφαντίνο προς τον προπονητή της Μπαρτσελόνα Τίτο Βιλανόβα, ο οποίος έκανε επέμβαση αφαίρεσης όγκου, πριν την έναρξη της κλήρωσης, η οποία έβγαλε τις ομάδες όπως στα δοκιμαστικά! O τελικός του Γουέμπλεϊ στις 25 Μαΐου έχει ακόμα δρόμο, αλλά δικαίως κάποια ματς μπορούν να χαρακτηριστούν πρόωροι τελικοί.

Πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ η Μπαρτσελόνα σε απόδοση 3.10 στη vistabet

Το πρώτο ζευγάρι που βγήκε ήταν της Γαλατάσαραϊ με τη Σάλκε. Οι δύο ομάδες δεν έχουν ξαναπαίξει σε διοργάνωση της UEFA, ωστόσο οι «Βασιλικοί Μπλε» δεν έχουν χάσει ποτέ από τουρκική ομάδα. Η ομάδα του Γιώργου Σαμαρά, Σέλτικ, ήταν δεύτερη στην κλήρωση. Της έλαχε η Πρωταθλήτρια Ιταλίας Γιουβέντους. Το 1981/82 η «Κυρία» είχε προκριθεί με συνολικό σκορ 2-1 επί των «Κελτών», ενώ 20 χρόνια αργότερα είχαν συναντηθεί σε φάση ομίλων. Το ματς του Τορίνο είχε έρθει 3-2 υπέρ της Γιούβε και αυτό της Γλασκώβης 4-3 υπέρ της Σέλτικ. Στις τέσσερις φορές που έχουν συναντηθεί, οι νίκες είναι μοιρασμένες.

Άρσεναλ και Μπάγερν -που ακολούθησαν- έχουν αναμετρηθεί τέσσερις φορές στην Ευρώπη, με τους Βαυαρούς να έχουν δύο νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα. Τελευταία τους συνάντηση το 2005/06. Ντόρτμουντ και Σαχτάρ, ένα ζευγάρι που μπορεί να προσφέρει πολύ όμορφες αναμετρήσεις, έχουν αναμετρηθεί άλλες δύο φορές στο παρελθόν. Οι Γερμανοί είχαν κερδίσει και τα δύο ματς για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και είχαν προκριθεί με συνολικό σκορ 5-1. Πριν την κλήρωση πάντως, σε ψηφοφορία στο επίσημο σάιτ της Σαχτάρ, οι οπαδοί της ομάδας είχαν βγάλει την Ντόρτμουντ ως την πιο ανεπιθύμητη ομάδα!
Το επόμενο μεγάλο ζευγάρι που βγήκε, μετά το Άρσεναλ-Μπάγερν, ήταν αυτό της Μίλαν με την Μπαρτσελόνα. Οι δύο ομάδες γνωρίζονται... απ΄ έξω και ανακατωτά, αφού έχουν συναντηθεί 15 φορές! Η πιο πρόσφατη ήταν στα προημιτελικά της προηγούμενης χρονιάς, όπου η Μπάρτσα πέρασε με συνολικό σκορ 3-1. Παρότι φέτος οι Ροσονέρι παρουσιάζουν σκαμπανεβάσματα, δεν παύει να είναι ένα μεγάλο ματς. Άλλωστε, στη Μίλαν ανήκει και η μεγαλύτερη νίκη, με το 4-0 στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ 1993/94 να έχει μείνει αξέχαστο.
Και αμέσως μετά, ακολούθησε το Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ! Ο Κριστιάνο Ρονάλντο επιστρέφει στο γήπεδο που αναδείχθηκε και σημείωσε 118 γκολ σε 292 εμφανίσεις ως αντίπαλος και δύο ακόμα ομάδες με βαρύ όνομα διασταυρώνουν τα ξίφη τους από νωρίς. Παρότι για πρώτη φορά τέθηκαν αντιμέτωπες το 1957, με την Ρεάλ να επικρατεί με 5-3, οι αναμετρήσεις τους δεν είναι συχνό φαινόμενο, αφού από τότε έχουν ξαναπαίξει μόλις τρεις φορές. Συνολικά οι Μερένγκες έχουν τρεις νίκες, οι «Διάβολοι» δύο, ενώ τρία ματς έχουν λείξει ισόπαλα. Η Βαλένθια με την Παρί Σεν Ζερμέν δεν έχουν αντιμετωπίσει ξανά η μία την άλλη, με τις «Νυχτερίδες» πάντως να έχουν πρόσφατη εικόνα από γαλλική ομάδα, αφού στον όμιλό τους έπαιξαν με τη Λιλ. Από την άλλη, οι Παριζιάνοι βλέπουν μόνο πρόκριση!
Τελευταίο ζευγάρι ήταν αυτό της Πόρτο με τη Μάλαγα, δύο ομάδες που επίσης δεν έχουν ξανασυναντηθεί. Ωστόσο, οι «Δράκοι» έχουν μεγάλη εμπειρία με ισπανικές ομάδες. Έχουν 12 νίκες, πέντε ισοπαλίες και 20 ήττες στα 37 τους παιχνίδια με αντίπαλο Ισπανούς. Πιο πρόσφατο ματς ήταν ο τελικό του Σούπερ Καπ του 2011, όταν και έχασαν από τη Μπαρτσελόνα.

Τα ζευγάρια (12/13 και 19/20 Φεβρουαρίου τα πρώτα ματς, 5/6 και 12/13 Μαρτίου οι ρεβάνς)

Γαλατάσαραϊ-Σάλκε

Σέλτικ-Γιουβέντους

Άρσεναλ-Μπάγερν Μονάχου
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Μπορούσια Ντόρτμουντ
Μίλαν-Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Βαλένθια-Παρί Σεν Ζερμέν
 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα