Γιούβε για κούπα, Τζίτζι για ρεκόρ!

Γιούβε για κούπα, Τζίτζι για ρεκόρ!

Γιώργος Κοντογεώργης
Γιούβε για κούπα, Τζίτζι για ρεκόρ!

bet365

Η Γιουβέντους αναδείχθηκε πρωταθλήτρια χειμώνα και προβάρει από τώρα το στέμμα στην Serie A, ενώ ο Τζίτζι Μπουφόν έχει clean sheet σε 7 από τα τελευταία 8 ματς!

Αν και τα στατιστικά δεν λένε πάντα την αλήθεια, αν ρίξει κάποιος μία ματιά σε αυτά των τελευταίων ετών στην Ιταλία, θα διαπιστώσει ότι η Γιουβέντους εκτός από την εξαιρετική εικόνα που έχει μέσα στο γήπεδο είναι πολύ πιθανό να κατακτήσει το Scudetto για ακόμα έναν λόγο.

Μετά τη νίκη στο Τορίνο κόντρα στην Αταλάντα (3-0) και σε συνδυασμό με τις ήττες των Ιντερ και Νάπολι, οι παίκτες του Αντόνιο Κόντε αναδείχθηκαν πρωταθλητές χειμώνα, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος του πρώτου γύρου. Οι Μπιανκονέρι πέρα από από το προφανές πλεονέκτημα που τους δίνει το +7 από τους Νερατζούρι που βρίσκονται στην 2η θέση, έφτασαν τους 26 τίτλους... Δεκεμβρίου και παίρνουν έξτρα πόντους στη μάχη του τίτλου, αφού 18 από αυτές τις φορές κατέκτησαν το Scudetto.

Απ' όπου και να το πιάσει κανείς, η Μεγάλη Κυρία πολύ δύσκολα θα χάσει το στέμμα φέτος στην Ιταλία, όπου από τη σεζόν 2004-05 μέχρι σήμερα και χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τι έγινε τις χρονιές με το σκάνδαλο Calciopoli, ο πρωταθλητής χειμώνα είναι αυτός που πανηγυρίζει και τον Μάιο.

Ενα ακόμα έξτρα στην όλη ιστορία της Γιουβέντους είναι ότι πέρυσι, όταν και επέστρεψε στον θρόνο, είχε κατακτήσει τον χειμερινό τίτλο σε αγώνα επίσης με την Αταλάντα, με 0-2 στο Μπέργκαμο.

«Η ομάδα ξεκινάει από τον τερματοφύλακα» λένε πολλοί από τους ειδικούς και το ποδοσφαιρικό ρητό δεν γινόταν να μην έχει βάση. Μάλιστα βρίσκει πλήρη εφαρμογή στους πρωταθλητές Ιταλίας, με τον Μπουφόν να είναι φέτος από τις φιγούρες που κάνουν με εντυπωσιακό τρόπο τη διαφορά. Αν ο 33χρονος συνεχίσει να κατεβάζει ρολά με τέτοιο ρυθμό, δεν αποκλείεται στο τέλος της σεζόν να σπάσει το περσινό ρεκόρ με τα 20 γκολ παθητικό.

Μετά το 3-0 με τους Μπεργκαμάσκι, ο Τζίτζι συνέχισε την εκπληκτική του πορεία στο «Juventus Stadium». Ο πορτιέρε της Εθνικής Ιταλίας, έχει να δεχθεί γκολ στο Τορίνο από το 1-3 κόντρα στην Ιντερ και το γκολ του Παλάσιο στο 89'. Από τότε, δεν έχει δει τη μπάλα στα δίχτυα του σε 5 αγώνες εντός έδρας, ενώ στα τελευταία 8 ματς σε όλες τις διοργανώσεις έχει 7 clean sheet. Μάλιστα, στον μοναδικό αγώνα που είδε την εστία του να παραβιάζεται ήταν με την Μίλαν στο «Σαν Σίρο» από το πέναλτι του Ρομπίνιο, το οποίο όχι μόνο ήταν πολύ κοντά στο να το πιάσε αλλά η παράβαση δεν υπήρξε ποτέ.

Στα τελευταία 10 ματς (Νόρτζελαντ, Πεσκάρα, Λάτσιο, Τσέλσι, Μίλαν, Τορίνο, Σαχτάρ, Παλέρμο, Κάλιαρι, Αταλάντα) ο Μπουφόν εκτός από το πέναλτι από τον Ρομπίνιο, νικήθηκε μόνο από τον Κασιόνε σε ένα ματς που η Γιούβε νίκησε 1-6.

 

SERIE A Τελευταία Νέα