Rewind στον πρώτο γύρο

Θάνος Σαρρής
Rewind στον πρώτο γύρο

bet365

Η αυλαία του πρώτου γύρου έχει... σχεδόν πέσει και το gazzetta.gr παρουσιάζει αυτούς που ξεχωρίζουν μέχρι στιγμής. Είτε θετικά, είτε αρνητικά!

Το ματς του ΠΑΣ Γιάννινα με τον ΠΑΟΚ απομένει για να ολοκληρωθεί και τυπικά ο πρώτος γύρος. Τα συμπεράσματα όμως που έχουν προκύψει δεν αναιρούνται, όποια κι αν είναι η έκβασή του και παρά τη μεγάλη σημασία του για τις δύο ομάδες. Η Σούπερ Λιγκ έχει να δείξει πρωταγωνιστές και αποδιοπομπαίους τράγους, επιτυχίες, αποτυχίες και εκπλήξεις. Το gazzetta.gr τις παρουσιάζει.

Ο σταθερός: Ολυμπιακός. Μπορεί στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να έδειξε χτυπητές αδυναμίες, αλλά παραμένει αήττητος, είναι πρώτος και συνεχίζει στην Ευρώπη, έστω στο Europa League. Η ομάδα του Λεονάρντο Ζαρντίμ μπορεί να μην βγάζει φωτιές μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλά έχει αποσπαστεί 11 βαθμούς στην κορυφή, έχει περάσει Τούμπα, ΟΑΚΑ, Περιστέρι αλώβητος και οδεύει ολοταχώς για τον τίτλο. Αρκετά σταθερός είναι και ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος βρίσκεται σε απόσταση μιας νίκης από τον δεύτερο ΠΑΟΚ και αποτελεί μία πολύ σκληροτράχηλη ομάδα. Ωστόσο, υπάρχουν φορές που έχει δείξει τον κακό του εαυτό, αναγκάζοντας μάλιστα τους διοικούντες να τα... ψάλουν στους παίκτες.
Η απογοήτευση: Παναθηναϊκός. Είναι δεδομένο ότι ξεκίνησε τη χρονιά με αρκετά προβλήματα. Ωστόσο, η εικόνα που παρουσιάζει απογοητεύει και τον πλέον απαισιόδοξο. Ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε χάσει το παιχνίδι και άργησε να αντικατασταθεί, με τον Ρότσα να τρέχει και να μην φτάνει. Και εκεί που φάνηκε ότι κάτι αλλάζει, ήρθε η ντροπιαστική «τριάρα» από την Βέροια να ξαναφέρει την κατήφια. Ήττες εκτός προγράμματος, κάκιστη εικόνα σε πολλά ματς, , οικονομικά προβλήματα και διοικητικά αστάθεια, γκρίνια και διαιτητικά λάθη συμπληρώνουν το παζλ. Απογοήτευση είναι και η προτελευταία θέση της ΑΕΚ, ωστόσο το ρόστερ της Ένωσης ήταν σαφώς πιο περιορισμένο από του Παναθηναϊκού και οι προσπάθειες που κάνει από την αρχή της χρονιάς πολύ πιο δύσκολες.
Ο αδιαπέραστος: ΠΑΟΚ. Μπορεί να έχει δύο ήττες, ενώ ο Ολυμπιακός καμία, αλλά έχει δεχτεί λιγότερα γκολ! Μένει βέβαια το ματς με τον ΠΑΣ για το πέσιμο της σημαίας, αλλά ο δικέφαλος του Βορρά έχει δεχτεί μόλις 8 γκολ, όντας η μοναδική ομάδα με μονοψήφιο παθητικό, Και μπορεί ο Κουμάλο να μην έχει συγκεντρώσει και τις καλύτερες κριτικές, αλλά ο Δώνης έχει συμβάλει στη γενικότερη βελτίωση της αμυντικής λειτουργίας, η οποία δεν αφορά μόνο τους αμυντικούς.
Η έκπληξη: ΠΑΣ Γιάννινα. Η ομάδα του Γιώργου Χριστόπουλου αποτελεί την ομάδα που κερδίζει το χειροκρότημα στο τέλος του πρώτου γύρου. Έχοντας πολλά προβλήματα και χωρίς να πάρει αδειοδότηση το καλοκαίρι, δεν είχε δυνατότητα για πολλές μεταγραφές. Ωστόσο, κράτησε το βασικό του κορμό, έκανε δύο κινήσεις ουσίας με Τσουκαλά και Ίλιτς και έβγαλε πιτσιρικάδες, όπως ο Οικονόμου και ο Αυγενικού. Ο μεθοδικός Έλληνας προπονητής έδειξε ότι έχει δουλέψει πολύ την ομάδα, διαβάζει τα ματς και παρουσιάζει ένα πολύ αξιόμαχο σύνολο. Έκπληξη είναι και ο Πανιώνιος, αν και οι πέντε συνεχόμενες ήττες έχουν προκαλέσει μια κάποια απογοήτευση.
Oscar πρωτοεμφανιζόμενου: Δημήτρης Ελευθερόπουλος. Μπορεί στα τελευταία ματς ο Πανιώνιος να έχει πέσει, αλλά το ξεκίνημα του πρώην τερματοφύλακα στον πάγκο των κυανέρυθρων είναι εξαιρετικό, αν σκεφτούμε ότι δεν είχε δουλέψει και πουθενά αλλού. Ξεκίνημα με τρεις σερί νίκες, σταθερότητα, σκληράδα και αφοσιωμένους παίκτες. Ο «Ελέ», στο πρώτο του προπονητικό βήμα, τέθηκε αντιμέτωπος με πολλά προβλήματα, δεν είχε τη δυνατότητα μεταγραφών, αλλά έχτισε στα προϊόντα των πολύ καλών υποδομών της Νέας Σμύρνης, δείχνοντας ότι το μέλλον είναι οι ακαδημίες.
Η αντεπίθεση: Πανθρακικός και Δημήτρης Παπαδόπουλος. Ο Έλληνας επιθετικός αποδεικνύει ότι μόνο τελειωμένος δεν είναι. Τα 7 του γκολ έχουν χαρίσει πολύτιμους βαθμούς στον Πανθρακικό, ο οποίος μπορεί να μην ξεκίνησε καλά το Πρωτάθλημα, όπως και ο «Παπ», αλλά από το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης και έπειτα, έχει πέντε νίκες και δύο ισοπαλίες.
Ο killer: Ραφίκ Τζιμπούρ. Ο Ζαρντίμ επιλέγει έναν επιθετικό και μετά το ματς με τον Πανιώνιο, όπου έπαιξαν και οι δύο, έχει επανέλθει η κουβέντα για το αν πρέπει να παίζουν μαζί, αφού και οι δύο είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Ο Τζιμπούρ όμως, παρότι έχει δύο συμμετοχές λιγότερες, έχει φτάσει τα 12 γκολ και είναι ο πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος. Παράλληλα, είναι ένας επιθετικός που κάνει πολλά πράγματα μέσα στο γήπεδο και με ένα γκολ ανά 2.8 προσπάθειες, έχει αποδειχθεί το μεγάλο φετινό όπλο των ερυθρολεύκων.
Ο φύλακας-άγγελος: Ορέστης Καρνέζης. Αν δεν ήταν κι αυτός, ο Παναθηναϊκός είναι πιθανόν να ήταν ακόμα πιο χαμηλά. Ο «Ορε» μπορεί να είναι πέμπτος στον πίνακα με τις αποκρούσεις, αλλά οι περισσότερες από αυτές είναι κρισιμότατες, με μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι το όνομά του ακούγεται εδώ και καιρό για μεταγραφή.
Ο δημιουργός: Τζαμέλ Αμπντούν. Ο Αλγερινός έχει ήδη μοιράσει 7 ασίστ και είναι με διαφορά πρώτος στο συγκεκριμένο κομμάτι. Δημιουργεί πολλά ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες και έχει την τελική πάσα, αποτελώντας μία από τις μεγαλύτερες πηγές κινδύνων στους αντίπαλους του Ολυμπιακού.
Το «μαύρο πρόβατο»: Αρκετές ομάδες άλλαξαν προπονητές σε αυτόν τον πρώτο γύρο. Πιθανότατα, οι περιπτώσεις με τον μεγαλύτερο θόρυβο ήταν του Ζεσουάλδο Φερέιρα και του Βαγγέλη Βλάχου, που μοιράζονται τον τίτλο. Κι αυτό γιατί με την εμφάνιση στη Βέροια ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι το θέμα δεν ήταν μόνο ο Φερέιρα, παρότι είχε πολλές ευθύνες. Η Ένωση, από την άλλη, έκανε σχεδιασμό και προετοιμασία με τον Βλάχο, ο οποίος επίσης έφυγε κακήν κακώς. Ο Λίνεν έχει βελτιώσει την κατάσταση, αλλά η αδυναμία στο ρόστερ είναι εμφανής και η ομάδα παραμάνει στη ζώνη του υποβιβασμού.
Ο... γκαφατζής: ΟΦΗ. Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου έχει τα περισσότερα λάθη στη Σούπερ Λιγκ, αφού σε όλες τις αγωνιστικές έχει κάνει 862. Παράλληλα, διαθέτει και τον ποδοσφαιριστή που είναι πρώτος στα ατομικά λάθη, τον Θανάση Παπάζογλου.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα