Ξεμπούκωσε με... τριάρα!
Επίδειξη δύναμης έκανε η ομάδα του Παναιτωλικού, που μετά από αρκετό καιρό κατάφερε να πιάσει καλή απόδοση, ξεσπώντας στον Θρασύβουλο του οποίου επικράτησε εύκολα με 3-0 και πήρε μεγάλη ανάσα, τόσο βαθμολογικά, όσο και ψυχολογικά.
Οι παίκτες του Καραγεωργίου μπήκαν πολύ δυνατά και ευτύχησαν να ανοίξουν το σκόρ μόλις στο 2΄με τον Πασά, ο οποίος πήρε την ασίστ μετά το σουτ του Καμαρά και δεν δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι δεν αρκέστηκαν στο ένα τέρμα και πίεσαν να κλειδώσουν από νωρίς την νίκη. Στο 13' και αφού ήδη είχαν χάσει μία καλή ευκαιρία κατάφεραν να πάρουν αέρα 2 τερμάτων, καθώς ο Γκόλιας με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ νίκησε τον Ξενοδόχοφ και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του.
Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Καμαρά λίγο πριν την συμπλήρωση μίας ώρας στο παιχνίδι, εκμεταλλευόμενος την ασταθή απόκρουση του Ξενοδόχοφ στο σουτ του Φαβάλι. Στην συνέχει στο τελευταίο μισάωρο ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με τους φιλοξενούμενους να αποδέχονται την ήττα τους και τον Παναιτωλικό να κάνει εξοικονόμηση δυνάμεων, μιάς και δεν υπήρχε λόγος να πιέσει περισσότερο.
Παναιτωλικός (Νίκος Καραγεωργίου): Τακίδης, Ακουάρο, Κούσας, Μπακάκης, Γκόλιας, Σφακιανάκης, Μπογκντάνοβιτς, Πασάς, Φαβάλι, Γιάνεφ, Καμαρά.
Θρασύβουλος (Στάθης Σταθόπουλος): Ξενοδόχοφ, Βασιλείου, Σύρος, Αρκουμάνης, Μπακάλης, Σκόνδρας, Γεωργιαδης, Πλαβούκος, Πανός, Καλαμιωτης, Προβατίδης.
Νίκησε δοκάρια, ατυχία και Επανομή
Νικητής έφυγε από την Θεσσαλονίκη ο Εργοτέλης, που αν και «καρδιοχτύπησε» κατάφερε εντέλει να πάρει το τρίποντο με 2-1 κόντρα στην ουραγό Επανομή και να περάσει έστω και προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι παίκτες του Γκόγκιτς βρέθηκαν πίσω στο σκορ, με την συμπλήρωση μίας ώρας στην αναμέτρηση με τον Παπατζίκο να είναι ο σκόρερ για την Αναγέννηση, η οποία νωρίτερα είχε γλυτώσει δύο φορές, με τον Ευαγγέλου να σημαδεύει το δοκάρι και να μην μπορεί να σκοράρει. Μάλιστα, ο ίδιος παίκτης κατάφερε να βρει και τρίτη φορά το δοκάρι της Επανομής, μόλις τρία λεπτά μετά το τέρμα των γηπεδούχων. Παρόλα αυτά στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης... αποκαταστάθηκε η τάξη στην αναμέτρηση, με τον Εργοτέλη να ισοφαρίζει με τον Ρομάνο στο 72' και να ολοκληρώνει την ανατροπή στο 85' με τον Μπουχαλάκη να βρίσκει δίχτυα με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ.
Αν. Επανομής (Φ. Κάκογλου): Ταταρίδης, Τέλλος, Παπατζίκος, Κουλίδης (77' Σικαλόπουλος), Τσερκέζος, Ναστόφκσι (59' Τσανδάρης), Ογκουνσότο, Κυζιρίδης (82' Μπαλάσας), Μωϋσίδης, Δραγανίδης, Νταντάμης.
Εργοτέλης (Σ. Γκόγκιτς): Αθανασίου, Τζανακάκης (77' Δωματάς), Σαρρής, Ρομάνο, Χαντί (80' Λαμπίν), Μπουχαλάκης, Γιοβάνοβιτς, Γεωργίου, Γκαντιάγκα (46' Κοζορώνης), Ουέλιγκτον, Ευαγγέλου.
Η κατάρα συνεχίζεται
Για άλλο ένα παιχνίδι η Καβάλα είχε να παλέψει με τους δικούς της δαίμονες και κατάφερε να δώσει συνέχεια στην αρνητική παράδοση χάνοντας από την Δόξα με 1-2 παρόλο που έπαιζε για πάνω από ένα ημίχρονο με παίκτη παραπάνω. Οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν το έλεγχο της αναμέτρησης, όμως η Καβάλα ήταν αυτή που κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ, χάρη σε μία πολύ όμορφη ενέργεια του Μπρατσιάνι, ο οποίος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και ανάγκασε τον Κοντεών να τον ανατρέψει. Ο διαιτητής έδειξε αμέσως την άσπρη βούλα και την κόκκινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή της Δόξας. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντιέ, που δεν αστόχησε και έδωσε έτσι το προβάδισμα στην ομάδα του.
Οι μαυραετοί παρόλα αυτά δεν πτοήθηκαν και λίγα μόλις λεπτά αργότερα κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα, με τον Ρούσεφ να είναι ο σκόρερ με μία υποδειγματική εκτέλεση φάουλ. Την ανατροπή ολοκλήρωσε ο Κάπελ, ο οποίος αφού ντρίμπλαρε τον Παγώνη με πλασέ έστειλε την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, βυθίζοντας τους γηπεδούχους ακόμα πιο χαμηλά στην βαθμολογία.
Καβάλα (Νίκος Παπαδόπουλος): Αποστολίδης, Καλαγκάνης (57' Πλιάγκας), Τριποτσέρης, Μαραγκός, Ενσαλίβα, Ντιέ, Χλωρός (72' Οξύζογλου), Παγώνης, Ντόσης (15' λ.τ Γελαδάρης), Αναστασόπουλος, Μπρατσιάνι.
Δόξα Δράμας (Παναγιώτης Τζαναβάρας): Δαύκος, Ταραλίδης, Καμινιώτης (46' Κατσελάν), Ιντζόγλου, Ρούσεφ, Σοϊλέδης, Κοντέων, Κάπελ, Πουλάκος (88' Θάνος), Στεργιανός (71' λ.τ Γκαρακλίδης), Μπάρος.
Παραδίδει μαθήματα ο Εθνικός
Την ξέφρενη πορεία του συνεχίζει ο Εθνικός Γαζώρου, που επικράτησε της Παναχαϊκής με 1-0 στις Σέρρες, έφτασε τους 23 βαθμούς και βρίσκεται πλέων στην τέταρτη θέση, υπενθυμίζοντας για άλλη μία φορά πως είναι η ευχάριστη έκπληξη της σεζόν και πως μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και την άνοδο.
Το τέρμα που έκανε την διαφορά σημείωσε ο περσινός πρώτος σκόρερ του Εθνικό, Αντώνης Μαχαιρούδης, στο 13ο λεπτό με προβολή στην σέντρα του Κοσμίδη. Η αναμέτρηση στιγματίστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του τερματοφύλακα του Γαζώρου, Λουκά Αποστολίδη, ο οποίος έσπασε την άνω γνάθο του και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο.
Εθνικός Γαζώρου (Παναγιώτης Διλμπέρης): Αποστολίδης (25' λ.τ Βαλσαμάκης), Κοσμίδης, Νύρλας, Κατσαβάκης, Καπίας, Γεωργίαδης, Μπεκιάρης (46' Σαββίδης), Ναλμπάντης, Γκόγκας, Κωνσταντινίδης, Μαχαιρούδης (74' Καρυπίδης).
Παναχαϊκή (Γιώργος Κούτσης): Πίτκας, Σπίνουλας, Καραμανλής, Κοιλιάρας, Βοσκόπουλος, Γκούρτσας, Ουρτάδο, Ντίνας, Σαλαμαστράκης (73' Βασιλαντωνόπουλος), Ολίσε, Βούνκ.
Ξύπνησε η Καλλονή
Αναγεννημένη παρουσιάστηκε η ομάδα της Καλλονής, που επικράτησε του Βύζαντα Μεγάρων με 3-1, σε μία μεταβατική περίοδο για την ομάδα από την Μυτιλήνη, κλείνοντας την χρονιά με νίκη που τις δίνει τον χρόνο και την ψυχραιμία να δουλέψει στις γιορτές και να επιστρέψει πιο δυνατή προκειμένου να διεκδικήσει τους στόχους τις με αξιώσεις.
Οι γηπεδούχοι έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο και αυτό φαινόταν από το πείσμα που έβγαζαν οι παίκτες της ΑΕΛΚ και την πίεση που ασκούσαν σε όλο το γήπεδο στους αντιπάλους τους. Αυτό έφερε αποτέλεσμα με την συμπλήρωση μισής ώρας, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μανουσάκη ο Αναστασιάδης σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Πουρή. Λίγο αργότερα, στο 37' ο Μανούσος ουσιαστικά κλείδωσε το ματς, αφού το δυνατό σουτ που έκανε μετά από την σέντρα του Γκονζάλες άφησε άγαλμα τον αντίπαλο τερματοφύλακα, διπλασιάζοντας έτσι τα τέρματα της ομάδας του.
Στο δεύτερο ημίχρονο το μοτίβο της αναμέτρησης ήταν το ίδιο, όμως κόντρα στην εικόνα που παρουσίαζαν οι δύο ομάδες, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν στο 57' με τον Βελέτη και να μπουν προσωρινά και πάλι στο παιχνίδι. Η αντίδραση όμως ήταν άμεση, μιας και στο 61' ο Μανουσάκης κέρδισε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε ο Λεοζίνιο, με τον Πουρή να αποκρούει αρχικά αλλά με δεύτερη προσπάθεια ο Λεοζίνιο κατάφερε εντέλει να τον νικήσει και να γράψει το τελικό 3-1.
ΑΕΛ Καλλονής (Καραδήμος-Παντελίδης): Μάππας, Χωριανόπουλος, Σερφά, Αναστασιάδης, Μαϊστόροβιτς, Κριπιντίρης, Μαρσέλο, Λεοζίνιο, Μανούσος, Μανουσάκης, Γκονζάλες.
Βύζας Μεγάρων (Θύμιος Γεωργούλης): Πουρής, Λαμπρόπουλος, Γκεμίσης, Γρομιτσάρης, Π. Βλάχος, Βελέτης, Κρητικός, Ρεκλείτης, Ντιαλό, Αρναρέλης, Θ. Βλάχος.
«Αυτοκτόνησε» ο Ηρακλής
Μεγάλη ευκαιρία να ανέβει ακόμα πιο ψηλά στην βαθμολογία έχασε ο Ηρακλής, που αναδήχθηκε ισόπαλος με τον Φωκικό με 2-2, σε ένα πολύ όμορφο παιχνίδι που είχε πολλά γκολ ένταση και αποβολή. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, πίεσαν και κατάφεραν να πάρουν νωρίς το προβάδισμα με τον Στεφανίδη στο 4'. Η αντίδραση όμως ήταν άμεση, με την ομάδα από την Άμφισσα να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα με τον Τέτε στο 11'.
Στην συνέχεια η αναμέτρηση είχε μία άγρια ομορφιά, καθώς οι δύο ομάδες έβγαλαν αρκετό πάθος, νεύρα και σκληρά μαρκαρίσματα. Η κατάσταση όμως ξέφυγε στο 38' όταν ο Ενγκουέμ χτύπησε εκτός φάσης τον Κριβόκαπιτς και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του διαιτητή. Ο Γηραιός παρά το αριθμητικό του πλεονέκτημα και ενώ πίεζε να πετύχει ένα ακόμα τέρμα, βρέθηκε πίσω στο σκορ με τον Τέτε να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 54'. Παρ' όλες τις ευκαιρίες που δημιούργησαν στην συνέχεια οι γηπεδούχοι, το μόνο που κατάφεραν ήταν να πάρουν τον βαθμό της ισοπαλίας, με τον Μπανγκουρά να ισοφαρίζει για τον Γηραιό με την συμπλήρωση μίας ώρας παιχνιδιού.
Ηρακλής (Γιώργος Στράντζαλης): Χουάντερσον, Λόπεθ, Μίχος, Βαγγελόπουλος (10' λ.τ Παπαστεργιανός), Σαββίδης, Φερνάντεζ, Σουλίδης, Γεωργίου, Μπανγκουρά, Κριβόκαπιτς, Στεφανίδης.
Φωκικός (Πέτρος Δημήτριου): Γεωργίου, Χαλούλος, Κωστόπουλος, Παπαζούδης, Αργυρός, Λίτσος, Aλμπέρτο, Τετέ, Θωμόπουλος, Ευσταθίου, Γκόμες.
Χ-αμένοι και οι δύο
Ισόπαλοι χωρίς τέρματα ήρθαν στα Ψαχνά Ηρακλής και Πανσερραϊκός, αποτέλεσμα που δεν ικανοποιεί καμία από τις δύο ομάδες, καθώς αμφότερες ήθελαν πολύ την νίκη για διαφορετικούς όμως λόγους. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο στα δύο, με τους δύο συλλόγους να έχουν από ένα ημίχρονο, χωρίς όμως να καταφέρουν να πετύχουν κάποιο τέρμα που θα τουςε έδινε την νίκη.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, είχαν τον έλεγχο του κέντρου και έδειχναν σε καλύτερη κατάσταση, χωρίς όμως να φαίνονται ιδιαίτερα απειλητικοί. Στην επανάληψη το σκηνικό άλλαξε, με τα «λιοντάρια» να ανεβάζουν στροφές και να προσπαθούν να πάρουν το τρίποντο. Ειδικά μετά το 77' και την αποβολή του Ρεπέτσα, οι φιλοξενούμενοι πίεσαν και έφτασαν κοντά στο να σκοράρουν, με μεγαλύτερη εξ αυτών το δοκάρι του Μπριλάκη στο 86'.
Ηρακλής Ψαχνών (Γιώργος Βαζάκας): Σικαλιάς, Ρεπετσάς, Κονέ, Τάουερ, Βανγκέλι, Λιόσης, Μπακομήτρος, Γέσιτς, Ρούτσης, Ποκόνγκ, Σέγκος.
Πανσερραϊκός (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Τριανταφύλλου Δ., Μπριλάκης, Καρασαλίδης, Σιάκκας, Καρακώστας, Ράνιτς, Ανάκογλου, Τσούτσης, Κόντος, Μπανγκουρά.
Κόλλησε στην Κατερίνη η ΑΕΛ
Νοθρή παρουσιάστηκε για ακόμα μία αναμέτρηση η ομάδα της Λάρισας, που δεν κατάφερε να σκοράρει και έμεινε στο 0-0 με τον Πιερικό, ο οποίος για ακόμη μία αγωνιστική παρουσιάστηκε δεμένος, με τον Μιτόσεβιτς να έχει ήδη αφήσει το προσωπικό του στίγμα στην ομάδα. Το παιχνίδι έγινε κάτω από άσχημες καιρικές συνθήκες, με τον αγωνιστικό χώρο να μην βοηθάει να παιχτεί σωστό και όμορφο ποδόσφαιρο. Οι φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες ήταν ελάχιστες, με το τελικό 0-0 να είναι απόλυτα δίκαιο για την εικόνα που παρουσίασαν οι δύο σύλλογοι, που φάνηκε να έχουν στόχο την ισοπαλία.
Πιερικός (Ντούσαν Μιτόσεβιτς): Τόλιος, Λαζαρίδης, Γιατζιτζόγλου, Ντόικτις, Δήμου, Φαμπίνιο, Καραγκούνης, Καθάριος, Κόιτς, Ντάνι, Δεσποτόφσκι.
Λάρισα (Μιχάλης Ζιώγας): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ραπτάκης, Σκόνδρας, Παγώνης, Νεμπεγλέρας, Πόνσε, Δεινόπαπας, Ζεκίνια, Χασομέρης, Ζουρούδης.
Αποτελέσματα
Καβάλα- Δόξα Δράμας 1-2
(42' πεν Ντιέ - 45+1' Ρούσεφ, 76' Κάπελ)
Εθνικός Γαζώρου- Παναχαϊκή 1-0
(13' Μαχαιρούδης)
Καλλονή- Βύζας Μεγάρων 3-1
(28' Αναστασιάδης, 40' Μανούσος, 60' Λεοζίνιο - 58' Βελέτης)
Παναιτωλικός- Θρασύβουλος 3-0
(4' Πασάς, 13' Γκόλιας, 58' Καμαρά)
Ηρακλής- Φωκικός 2-2
(5' Στεφανίδης, 61' Μπανγκουρά - 11', 54' Τετέ)
Πιερικός- Λάρισα 0-0
Αναγέννηση Επανομής- Εργοτέλης 1-2
(60' Παπατζίκος- 72' Ρομάνο, 87' Μπουχαλάκης)
Ηρακλής Ψαχνών- Πανσερραϊκός 0-0
Ολυμπιακός Βόλου- Νίκη Βόλου 0-0
Δευτέρα
Απόλλων Σμύρνης- Καλλιθέα
Ρεπό: Αναγέννηση Γιαννιτσών
Βαθμολογία
1. ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ 25*
2. ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜ. 24**
3. ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 24
4. ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ 23
5. ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ 23*
6. ΗΡΑΚΛΗΣ 22*
7. ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 21
8. ΛΑΡΙΣΑ 19*
9. ΑΕΛ ΚΑΛΛΟΝΗΣ 19*
10. ΑΝ. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 19*
11. ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 18*
12. ΟΛ. ΒΟΛΟΥ 18
13. ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ 17
14. ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 15
15. ΚΑΒΑΛΑ 15*
16. ΚΑΛΛΙΘΕΑ 14**
17. ΦΩΚΙΚΟΣ 14*
18. ΠΙΕΡΙΚΟΣ 14*
19. ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ 11
20. ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ 7*
21. ΑΝ. ΕΠΑΝΟΜΗΣ 5*
*Με παιχνίδι λιγότερο.
**Με δύο παιχνίδια λιγότερα.
Επόμενη αγωνιστική
Δόξα Δράμας- Παναχαϊκή
Βύζας Μεγάρων- Καβάλα
Θρασύβουλος- Εθνικός Γαζώρου
Φωκικός- Καλλονή
Νίκη Βόλου- Παναιτωλικός
Λάρισα- Ηρακλής
Καλλιθέα- Πιερικός
Εργοτέλης- Αναγέννηση Γιαννιτσών
Πανσερραϊκός - Απόλλων Σμύρνης
Αναγέννηση Επανομής- Ηρακλής Ψαχνών
Ρεπό: Ολυμπιακός Βόλου
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.
