Για καλές γιορτές...

Μαριάννα Αξιοπούλου
Για καλές γιορτές...

bet365

Ο πρώτος γύρος της Super League σχεδόν ολοκληρώνεται με τον Παναθηναϊκό να δοκιμάζεται στη Βέροια (19:30, NS1), ενώ νωρίτερα αναμετρώνται ΑΕΚ και Ατρόμητος στο ΟΑΚΑ (17:15, NS1).

ΑΡΗΣ-ΞΑΝΘΗ

Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της αγωνιστικής. Ο Άρης έμεινε ζωντανός χάρη στο βαθμό που απέσπασε στην Τρίπολη, αλλά η εικόνα του στην Καλλιθέα ενδιάμεσα μαρτυρά ότι δεν βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Έχει να κερδίσει στην έδρα του από τις 5 Νοεμβρίου και συνολικά έχει μόλις δύο νίκες στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Η Ξάνθη είναι απ’ τις χειρότερες ομάδες εκτός έδρας και μαζί με τον αυριανό της αντίπαλο οι μοναδικές που δεν έχουν κερδίσει. Η αλλαγή προπονητή λειτούργησε καταλυτικά και ήρθε η εντυπωσιακή εμφάνιση και νίκη απέναντι στον Πανιώνιο με τέσσερα γκολ ενεργητικό, τη στιγμή που στα προηγούμενα 13 παιχνίδια είχε συνολικά εφτά γκολ. Η ακριτική ομάδα έχει την παράδοση υπέρ της, αφού έχει χάσει έντεκα φορές στη Θεσσαλονίκη από τον Άρη, αλλά έχει αποσπάσει εφτά ισοπαλίες κι έχει κερδίσει οκτώ φορές. Η τελευταία φορά, μάλιστα, ήταν στις 19 Δεκεμβρίου του 2010 και ήταν στο τέλος του πρώτου γύρου, ακριβώς όπως και τώρα.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: «Κλεάνθης Βικελίδης»
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 16/12, 15:00 (NS1)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Πανθρακικός-Άρης 4-0, Άρης-Ατρόμητος 1-1, Αστέρας-Άρης 1-1. / Ατρόμητος-Ξάνθη 1-0, Ξάνθη-Αστέρας 1-1, Ξάνθη-Πανιώνιος 4-0.
EXIT POLL: 1: 2,41 Χ: 3,10 2: 3,60
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Χωρίς προβλήματα ο Άρης - Βασιλακάκης (τιμωρ.), Γκλέισον (τραυμ.), Μπαξεβανίδης (τραυμ.)
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Στυλιάρας, Δημητριάδης, Γουργιώτης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Γνωρίζουμε καλά την Ξάνθη, την έχουμε δει, είναι μία ομάδα που μεσοεπιθετικά έχει ποιότητα, πολύ μεγάλη ταχύτητα. Επομένως, η δική μου ομάδα θα πρέπει να παρουσιαστεί με ένα πάρα πολύ συμπαγές σύνολο, να είναι κοντά οι αποστάσεις μας, κοντά οι γραμμές και να έχουμε και αρκετούς μηχανισμούς ώστε να μπορούμε να έχουμε καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, εμείς τον έλεγχο του αγώνα ώστε να μπορέσουμε να αποδυναμώσουμε το ατού της Ξάνθης που είναι η ταχύτητά της μεσοεπιθετικά. Αυτό είναι που θα δουλέψουμε και πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε μέσα στον αγωνιστικό χώρο». Λούκας Αλκαράθ (Άρης).

ΑΕΚ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ

Στη σειρά των τελικών, όπως είχε… βαφτιστεί το πρόγραμμα αγώνων της ΑΕΚ από το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό κι έπειτα, η Ένωση δεν έχει κατορθώσει να μαζέψει τους βαθμούς που θα ήθελε. Δεν έχει κατορθώσει να πάρει δύο συνεχόμενα θετικά αποτελέσματα και βάσει βαθμολογίας παίζει το δυσκολότερο απ’ τα παιχνίδια που είχε. Η ομάδα του Έβαλντ Λίνεν είναι ουραγός και δεν θέλει να ξεκινήσει στο δεύτερο γύρο έχοντας ως επιπλέον φορτίο να κυνηγάει τις υπόλοιπες ομάδες για να σωθεί. Παράλληλα, όμως, έχει να αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο που έχει τρία συνεχόμενα παιχνίδια χωρίς ήττα και συνολικά έχει ηττηθεί μόλις δύο φορές στο πρωτάθλημα. Μία από τον πρώτο Ολυμπιακό και μία από τον τρίτο Αστέρα Τρίπολης. Ιδιαίτερη σημασία στο ματς σαφώς και έχει η παρουσία του Ντούσαν Μπάγεβιτς στον πάγκο των φιλοξενούμενων, κάτι που δίνει διαφορετική αξία και στην προϊστορία. Συνολικά, η ΑΕΚ έχει ρεκόρ 12-3-0 απέναντι στον Ατρόμητο ως γηπεδούχος, ενώ απέναντι στον Σερβοέλληνα τεχνικό, σε όλες τις διοργανώσεις και ανεξαρτήτως έδρας έχει ρεκόρ 13-4-7.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: ΟΑΚΑ
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 16/12, 17:15 (NS1)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΑΕΚ-Λεβαδειακός 0-1, ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1, Πανθρακικός-ΑΕΚ 1-0. / Ατρόμητος-Ξάνθη 1-0, Άρης-Ατρόμητος 1-1, Ατρόμητος-ΟΦΗ 3-2.
EXIT POLL: 1: 3,40 Χ: 3,12 2: 2,50
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Φέτσης (τιμωρ.) - Ταυλαρίδης (τραυμ.), Σουμπίνιο (τραυμ.), Σκόνδρας (τιμωρ.).
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Κάκος, Τάτσης, Μαγιάννης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Έχουμε ως στόχο τη νίκη και για να μείνουμε ψηλά στη βαθμολογία και για να κάνουμε ρεκόρ συγκομιδής πόντων από τον πρώτο γύρο. Είναι ένα δυνατό και κλειστό παιχνίδι καθώς η ΑΕΚ βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και θα προσπαθήσει να μη χάσει. Θεωρώ ότι είμαστε ανώτερη ομάδα, αλλά αυτό πρέπει να το αποδεικνύεις στο γήπεδο και όχι στα λόγια. Οπότε το μυαλό μας είναι αποκλειστικά το πώς θα κερδίσουμε εντός των γραμμών». Τάσος Καραμάνος (Ατρόμητος)

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Ακόμα ένα ματς με το βλέμμα στην ουρά, έστω κι αν τόσο ο Λεβαδειακός όσο και ο Πλατανιάς μοιάζουν να έχουν διαφορά ασφαλείας αυτή τη στιγμή. Οι γηπεδούχοι είναι στο συν έξι και οι φιλοξενούμενοι στο συν εφτά, όμως αμφότεροι γνωρίζουν ότι μπορούν εύκολα να αλλάξουν οι ισορροπίες. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, κάτι που απέδειξε και στην Τούμπα, παρά το γεγονός ότι ηττήθηκε από τον ΠΑΟΚ και διεκόπη το σερί των τεσσάρων συνεχόμενων νικών. Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν δυνατά με τον Άγγελο Αναστασιάδη στον πάγκο, κερδίζοντας τον Παναθηναϊκό, όμως στη συνέχεια έχασαν στο Στάδιο Καραϊσκάκη και κυρίως δεν κατόρθωσαν να κερδίσουν τη Βέροια στα Χανιά, αποτέλεσμα που στην πορεία μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό. Μακριά από τα Περιβόλια δεν μοιάζουν και πολύ ικανοί, αφού έχουν μόλις μια νίκη και μια ισοπαλία στα εφτά παιχνίδια που έχουν δώσει. Προϊστορία ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν υπάρχει.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 16/12, 17:15 (NS3)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: ΑΕΚ-Λεβαδειακός 0-1, Λεβαδειακός-Κέρκυρα 2-0, ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 1-0. / Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 2-1, Ολυμπιακός-Πλατανιάς 2-1, Πλατανιάς-Βέροια 0-0.
EXIT POLL: 1: 1,95 Χ: 3,31 2: 5,16
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Χωρίς προβλήματα ο Λεβαδειακός – Γκαστόν Γκονζάλες (τραυμ.), Αργυρόπουλος (τραυμ.).
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Λιαχούδης, Ευθυμιάδης, Μερκενίδης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: -

ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Εν αρχήν ην η προϊστορία! Όσα πολλά ή λίγα μαρτυρά κάθε φορά. Ο Παναθηναϊκός έχει εφτά συνεχόμενες εντός και εκτός έδρας νίκες επί της Βέροιας με τέρματα 11-0 και συνολικά δεν έχει δεχτεί γκολ από τη βασίλισσα του βορρά στα δέκα τελευταία ματς που έχουν δώσει. Η Βέροια κέρδισε τελευταία φορά το 1978, απέσπασε ισοπαλία το 1996 και το ρεκόρ στην έδρα της είναι 1-8-4. Ας περάσουμε στο σήμερα! Οι νεοφώτιστοι είναι αήττητοι με τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη στον πάγκο τους, όμως έχουν μόνο ισοπαλίες. Έχουν τη χειρότερη επίθεση στο πρωτάθλημα μαζί με την Κέρκυρα και στην έδρα τους μόλις τέσσερα γκολ σε εφτά ματς, δηλαδή σκοράρουν σχεδόν μία φορά ανά δύο παιχνίδια. Όλα αυτά είναι θετικά για τον Παναθηναϊκό, που όμως πρέπει να ξορκίσει τα δικά του φαντάσματα μακριά απ’ το ΟΑΚΑ. Γιατί ναι μεν στη Νέα Σμύρνη ήταν καλύτεροι και κέρδισαν, αλλά στα Χανιά ηττήθηκαν και στην Κέρκυρα ήταν αγνώριστοι!

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: Δημοτικό Στάδιο Βέροιας
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 16/12, 19:30 (NS1)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Κέρκυρα-Βέροια 1-1, Βέροια-ΠΑΟΚ 0-0, Πλατανιάς-Βέροια 0-0. / Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 2-1, Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 1-2, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 2-2.
EXIT POLL: 1: 6,00 Χ: 3,60 2: 1,80
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Καλογέρης (τιμωρ.) - Κουΐνσι (τραυμ.).
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Θάνος, Μπαλτάς, Χαρίσης
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Το τελευταίο χτύπημα προς την εστία λείπει από την ομάδα μας. Αυτός ο τομέας έχει αρχίσει να γίνεται ενοχλητικός. Η ομάδα έχει δυναμική. Με κάνει να είμαι αισιόδοξος για το μέλλον. Αν κάνουμε και μία με δύο προσθήκες, νομίζω ως θα είμαστε στο επίπεδο που θέλουμε. Η εικόνα της ομάδας μας κάνει αισιόδοξους για την αποκόμιση βαθμολογικών οφελών από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Το όνομα του αντιπάλου και η βαθμολογική μας θέση θέτουν τους στόχους μας σε αυτό το παιχνίδι». Δημήτρης Καλαϊτζίδης

«Ο αγωνιστικός χώρος αυτός είναι και δεν ξέρουμε τι καιρό θα κάνει στην Βόρεια Ελλάδα μέχρι την Κυριακή. Οι συνθήκες θα είναι ίδιες και για τις δύο ομάδες... Ίσως αν δεν είναι καλός ο αγωνιστικός χώρος, να είναι εις βάρος του θεάματος. Από εκεί και πέρα, όντως και οι δύο ομάδες από την δική τους πλευρά, θέλουν πάρα πολύ το παιχνίδι. Έτσι και αλλιώς, είμαστε ακόμα στον πρώτο γύρο, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά και δύσκολα παιχνίδια, όπως είναι αυτό της Κυριακής. Ελπίζουμε ότι με τον τρόπο που αγωνίζονται οι δύο ομάδες, θα γίνει ένα καλό παιχνίδι». Χουάν Ραμόν Ρότσα

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ-ΠΑΟΚ

Αν ο αγωνιστικός χώρος στους Ζωσιμάδες ήταν φυσιολογικός, ίσως και να μιλούσαμε για το πιο όμορφο παιχνίδι της αγωνιστικής. Ο ΠΑΣ Γιάννινα ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα και με μοναδική ήττα σ’ ένα μήνα εκείνη στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ, θέλει μια ακόμα υπέρβαση ώστε υπό προϋποθέσεις να μπει ακόμα και στην πρώτη πεντάδα. Έχει τον αέρα από τα δύο περυσινά παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, στα οποία δεν ηττήθηκε, ενώ η συνολική παράδοση των δύο ομάδων στα Γιάννινα είναι 7-7-4. Ο ΠΑΟΚ μοιάζει να ζει μέρες ευφορίας διοικητικά και οικονομικά, σχεδιάζεται ένα καλύτερο μέλλον, όμως πρέπει να τον απασχολεί το παρόν μακριά από την Τούμπα. Μόλις δύο νίκες εκτός Θεσσαλονίκης, με τις εμφανίσεις σε Κέρκυρα και Βέροια να αποτελούν το παράδειγμα προς αποφυγήν για την ομάδα του Γιώργου Δώνη. Σημαντικό δεδομένο στο ματς η απουσία του Στέφανου Αθανασιάδη, ο οποίος μέχρι τώρα είχε παίξει βασικός σε όλα τα παιχνίδια του ΠΑΟΚ και είχε σκοράρει σε εφτά εξ αυτών.

ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ: Ζωσιμάδων
ΩΡΑ ΚΑΛΠΗΣ: 17/12, 19:30 (NS1)
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Γιάννινα-ΟΦΗ 1-0, ΑΕΚ-Γιάννινα 2-1, Κέρκυρα-Γιάννινα 0-2. / ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1, Βέροια-ΠΑΟΚ 0-0, ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 1-0.
EXIT POLL: 1: 3,98 Χ: 3,10 2: 2,30
ΛΕΥΚΑ-ΑΚΥΡΑ: Ντάσιος (ανέτοιμος), Πάντος (τιμωρ.), Λίλα (τιμωρ.) – Αθανασιάδης (τιμωρ.), Κωνσταντινίδης (τραυμ.).
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗΣ: Παππάς, Σωτηρόπουλος, Γεωργαράκος
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ: «Σας είχα πει πριν 1,5 μήνα ότι είχαμε μια σειρά πέντε αγώνων που θα ήταν ευκαιρία να μαζέψουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς. Τελικά με τη βοήθεια του Θεού καταφέραμε σ' αυτά τα πέντε ματς να κάνουμε τέσσερις νίκες και δυστυχώς μία ήττα. Απομένει ένα παιχνίδι για να τελειώσει ο πρώτος γύρος και έχουμε ένα πολύ δύσκολο ματς. Ο ΠΑΟΚ είναι δεύτερος στη βαθμολογία, έχει καλούς παίκτες, ποιοτικούς και γρήγορους. Ο κ. Δώνης χρησιμοποιεί πολύ έξυπνη τακτική και θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι για μας, αλλά έχουμε αυτοπεποίθηση, είμαστε αισιόδοξοι, θα παίξουμε μπροστά στο κοινό μας και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ελπίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ένα θετικό αποτέλεσμα». Γιάννης Χριστόπουλος

«Τα θετικά αποτελέσματα βοηθούν να δουλέψουμε πιο πολύ, να είμαστε συγκεντρωμένοι και πιο καλοί για τα επόμενα ματς. Τα δύο τελευταία θετικά αποτελέσματα μας βοηθούν στο να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα την Δευτέρα στα Γιάννινα. Θα είναι δύσκολο ματς. Τα Γιάννινα ξέρουμε πως κάνουν ένα καλό πρωτάθλημα μέχρι στιγμής αλλά εμείς θα πάμε εκεί για την νίκη». Άλβες Λίνο

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα