Μέσι και στο Guinness!

Μέσι και στο Guinness!

Γιώργος Κοντογεώργης
Μέσι και στο Guinness!

bet365

Με τον πλέον επίσημο τρόπο έγραψε ιστορία ο Αργεντινός σταρ της Μπαρτσελόνα, ο οποίος είδε το όνομά του να καταχωρείται στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness για τα πιο πολλά γκολ σε ένα έτος.

Την ώρα που η Ζάμπια ζητάει να αναγνωριστεί το ρεκόρ των 107 γκολ του Τσιταλού, ο σούπερ σταρ των Μπλαουγκράνα όχι μόνο συνεχίζει να σκοράρει, όπως έκανε κόντρα στην Κόρδοβα στο Copa del Rey, αλλά βλέπει τα κατορθώματά του να αναγνωρίζονται με κάθε επισημότητα. Μετά τα δύο γκολ κόντρα στην Μπέτις στην Primera Division την Κυριακή (09/12), ο 25χρονος έφτασε τα 86 μέσα στο 2012 με Μπαρτσελόνα και Εθνική Αργεντινής και ξεπέρασε τον «άνθρωπο γκολ», Γκερντ Μίλερ, που είχε πετύχει 85 το 1972 (72 Μπάγερν, 13 Εθνική Γερμανίας).

«Το ρεκόρ μου κράτησε 40 χρόνια, 85 γκολ σε 60 αγώνες, και τώρα ο καλύτερος παίκτης του κόσμου το έσπασε. Είμαι χαρούμενος γι' αυτόν. Είναι εκπληκτικός παίκτης, γιγάντιος» ήταν το παράσημο από τον Γερμανό θρύλο.

Πλέον, ο Μέσι έχει θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness καθώς η ιστοσελίδα φιλοξενεί το εκπληκτικό επίτευγμά του, το οποίο ο ίδιος φροντίζει να κάνει όλο και μεγαλύτερο, αφού κόντρα στην Κόρδοβα σκόραρε άλλες δύο φορές και έφτασε τα 88 γκολ στο τρέχον ημερολογιακό έτος. Πιο κάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα γκολ του επιθετικού των Μπλαουγκράνα ανα μήνα, διοργάνωση και ομάδα...

ΑΝΑ ΜΗΝΑ
Ιανουάριος 7
Φεβρουάριος 10
Μάρτιος 13
Απρίλιος 9
Μάιος 8
Ιούνιος 4
Ιούλιος 0
Αύγουστος 7
Σεπτέμβριος 5
Οκτώβριος 10
Νοέμβριος 9
Δεκέμβριος 6

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Primera Division: 56
Champions League: 13
Copa del Rey: 5
Ισπανικό Super Cup: 2
Συνολικά: 76

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ
Προκριματικά Mundial: 5
Διεθνή φιλικά: 7
Συνολικά: 12

Follow me: Giorgio_Oddo

 

LA LIGA Τελευταία Νέα