Νέες υποσχέσεις από τον πρίγκιπα! (pics)

Νέες υποσχέσεις από τον πρίγκιπα! (pics)

Gazzetta team
Νέες υποσχέσεις από τον πρίγκιπα! (pics)

bet365

Στο ίδιο έργο θεατές. Ο πρίγκιπας του Τσάκα υποσχέθηκε ξανά πακτωλό εκατομμυρίων με... απόδειξη μια φωτοτυπία επιταγής, μεταγραφές τον Γενάρη και γήπεδο!

Μέσα σε 24 ώρες ξεκαθάρισε ο πρίγκιπας Φεϊζάλ ό,τι υπάρχει η δυνατότητα να κατατεθούν τα χρήματα σε ελληνική τράπεζα αν απαντήσουν οι μέτοχοι του Παναθηναϊκού.

Ο Φεϊζάλ μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ παραχώρησε συνέντευξη Τύπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με την οποία παρουσίασε το πλάνο του για την αγορά του 67% των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο Σαουδάραβας πρίγκιπας έκανε γνωστές τις προτάσεις για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου του «τριφυλλιού» τονίζοντας ότι η συνολική επένδυση θα φτάσει τα 100 εκατ. ευρώ.

Κατά την ομιλία του τόνισε: «Αυτή είναι η δεύτερη φορά που επισκεπτόμαστε την Αθήνα και θέλω να εκφράσω τη χαρά μου που βρίσκομαι κοντά σας. Η επίσκεψη αφορά αποκλειστικά τον Παναθηναϊκό. Τίποτα άλλο. Από χθες έχουμε καταθέσει την επίσημη πρόταση στους μετόχους για την αγορά του 67% της ΠΑΕ. Θα ήθελα να κάνω μία σύντομη ανασκόπηση των πεπραγμένων που μας αφορούν».

Στη συνέχεια υποστήριξε πως θα ξεκαθαρίσει την αλήθεια λέγοντας: «Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω την αλήθεια. Κατά την πρώτη μας παρουσία στην Αθήνα τον Μάιο είχαμε εκφράσει την ετοιμότητά μας και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι μέσα σε διάστημα 20 ημερών, καταθέσαμε σχετικό φάκελο στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ο οποίος και εγκρίθηκε».

Ο πρίγκιπας που είχε στο πλευρό του νομικούς εκπροσώπους αλλά και τον Βλάση Τσάκα, παρουσίασε την πρόταση του για την ΠΑΕ Παναθηναϊκός. «1)Ζητούμε να μας παραχωρηθεί ποσοστό της ΠΑΕ μέχρι 90% με ελάχιστο το 67% με ελάχιστον ποσό στους μετόχους, 2)ζητούμε την παραίτηση κάποιων μελών από το Δ.Σ της ΠΑΕ, 3)ζητούμε διενέργεια οικονομικού ελέγχου από της αρχές του έτους μέχρι σήμερα.

Για όλα τα παραπάνω, προσφέρουμε στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός μια τραπεζική επιταγή 28 εκ. ευρώ, με το ποσό να είναι άμεσα διαθέσιμο για τα ταμεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, από την τράπεζα Barclays. Επειδή έχει προκηρυχθεί αύξηση Μ.Κ., προτείνουμε αυτή να αυξηθεί τουλάχιστον στα 28 εκ. ευρώ. Με αυτή την πρότασή μας ο Παναθηναϊκός έχει καθαρή λογιστική θέση, καθαρίζει από τα χρέη του παρελθόντος και εφαρμόζεται το δικό μας πλάνο.

Πρώτος μας στόχος είναι η άμεση έναρξη των διαδικασιών για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ομάδας. Θα προσπαθήσουμε στον ίδιο χώρο με τις εγκαταστάσεις του ερασιτέχνη, να κατασκευάσουμε το διοικητήριο όπου θα στεγάσει όλες τις υπηρεσίες μας. Σε περίπτωση που δεν είναι εφικτό έχουμε ήδη επιλέξει κτίριο κοντά στην ιστορική έδρα της ομάδας το οποίο και θα αγοραστεί. Έχουμε προχωρημένες συζητήσεις με μεγάλες εταιρίες του αραβικού κόσμου για την ανέγερση του νέου γηπέδου και την ενίσχυση της ομάδας. Το ύψους αυτής επένδυσης ανέρχεται στα 100 εκατ. ευρώ. Όσον αφορά την ενίσχυση της ομάδας, θα διαθέσουμε το ποσό άνω των 40 εκατ. ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια. Την περίοδο του Ιανουάριο. Πιστεύουμε ότι καταθέτουμε μία πρόταση που είναι ανάλογη της ιστορία του ΠΑΟ και περιμένουμε την ανταπόκριση των μετόχων. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι είμαι εδώ μόνο για αυτό τον σκοπό και δεν έχω κάτι άλλο. Ζητώ την σύμπραξη όλων αυτών που είναι Παναθηναϊκοί για να δώσουμε νέα ώθηση στην ομάδα. Σας ευχαριστώ και τώρα θα δεχθούμε τις ερωτήσεις μας».


Ακολούθησαν ερωτήσεις από τους εκπροσώπους του Τύπου

Για τη δήλωση του Γιάννη Αλαφούζου ότι έχει αλλεργία στους πρίγκιπες: «Εγώ είμαι εδώ για όποιον έχει αλλεργία, να έρθει και να αποκτήσει οικειότητα μαζί μου».

Για την επιθυμία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός να μπουν τα χρήματα σε ελληνική τράπεζα: «Εγώ δεν έχω κανένα πρόβλημα να έρθουν τα λεφτά σε ελληνική τράπεζα. Να δεχτούν την πρότασή μου και τα λεφτά θα είναι τη Δευτέρα στην Αθήνα. Με μια εντολή μου τα λεφτά σε λιγότερο από μια μέρα έρχονται στην Ελλάδα. Δεν καταλαβαίνω. Τα λεφτά έχουν ήδη μπλοκαριστεί για τον Παναθηναϊκό, όταν γίνει η πρόταση δεκτή έρχονται αμέσως στην Ελλάδα. Η επιταγή έχει σταλεί στους μετόχους, οι οποίοι καλούνται να αποδεχθούν την πρόταση και την επόμενη μέρα τα χρήματα θα είναι σε ελληνική τράπεζα. Δεν πιστεύω ότι η πρόταση μπορεί να γίνει πιο σοβαρή από ό,τι έχει γίνει. Χθες στάλθηκε, σήμερα είμαι εδώ και ήρθα στην Ελλάδα για να κάνω ο ίδιος την πρόταση. Με την πρόταση υπάρχει και πρόσκληση. Χαρά μας να συναντήσουμε τον κ. Αλαφούζο. Θέλω να συμπλήρωσω ότι έκανα την πρόταση και υπήρχε πρόσκληση για όλους τους μετόχους, όμως κανείς δεν είναι εδώ. Αν κάποιος θελήσει να με δει στο διάστημα που θα είμαι στην Ελλάδα, θα χαρώ πολύ».

Η δικηγόρος του Φεϊζάλ: «Τα χρήματα υπάρχουν, με έγγραφα και όλα όσα πρέπει. Μας δίνουν τις μετοχές, τους δίνουμε τα χρήματα. Δεν πρόκειται να δοθούν χρήματα, αν δεν αποδεχθούν τους όρους μας. Δεν θα δοθούν τα χρήματα, αν δεν δοθεί αυτό που αγοράζουμε».

Για τη στάση των μετόχων και του ερασιτέχνη και το αν είναι αδιαπραγμάτευτος όρος το 67% που επιδιώκει ο πρίγκιπας ή μπορεί να ξεκινήσει με μικρότερο ποσοστό και μέσω αυξήσεων να φτάσει εκεί που θέλει, στο 90%, ο Βλάσης Τσάκας είπε: «Μάλλον δεν έχεις καλό κομπιουτεράκι. Η πρόταση είναι συγκεκριμένη και αδιαπραγμάτευτη», ενώ ο πρίγκιπας, είπε: ««Εμείς κάναμε συγκεκριμένη την πρότασή μας και θέλουμε μια απάντηση».

Για τα μεταγραφικά πλάνα του, ο πρίγκιπας Φεϊζάλ υποστήριξε: «Αυτή τη στιγμή έχουμε ξεχωρίσει τέσσερις παίκτες. Δεν θέλω να πω κάτι περισσότερο, όταν γίνουμε ιδιοκτήτες του Παναθηναϊκού, θα τα μάθουμε όλα».

Για τη διχόνοια που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στις τάξεις των οπαδών και τα πλάνα του σχετικά με το νέο γήπεδο: «Αναφέραμε στην αρχή ότι το πρώτο που μας ενδιαφέρει είναι το γήπεδο. Πιστεύω σε μικρό χρονικό διάστημα από τη στιγμή που θα είμαστε εμείς διοικούντες, θα έχει χτιστεί και το γήπεδο. Εγώ έχω έρθει να επενδύσω στην Ελλάδα, αυτό που γίνεται δεν μου αρέσει και ελπίζω ότι μαζί με τους διοικούντες θα ενώσουμε όλους τους Παναθηναϊκούς για ένα καλύτερο αύριο».

Για το αγωνιστικό πλάνο και το αν έχει σχέδια αλλαγής προπονητή: «Εμείς έχουμε διαλέξει ονόματα, αλλά όταν ο ιδιοκτήτης διαλέγει ονόματα δεν κάνει μεταγραφές αν δεν συμφωνήσει ο προπονητής. Θα έχουμε το χρόνο να μιλήσουμε με τον προπονητή όταν πάρουμε την ομάδα στα χέρια μας».

Για το αν θεωρεί ότι ο Αλαφούζος έχει εχθρική διάθεση απέναντί του: «Δεν θέλω να το πιστέψω. Εγώ ήρθα εδώ μόνο για τον Παναθηναϊκό και δεν θέλω να θίξω κανέναν. Θα μπορούσε να έχει έρθει εδώ ο κ. Αλαφούζος για να κάνουμε κοινή συνέντευξη Τύπου».

Για το θέμα του γηπέδου, παραδέχθηκε: «Θα αντιμετωπίσουμε σίγουρα δυσκολίες, αλλά δεν υπάρχει καμία επιχείρηση στον κόσμο που δεν αντιμετωπίζει δυσκολίες. Θα τα καταφέρουμε».

Για τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου: «Έχω εμπειρία στο ποδόσφαιρο και θα μπορέσουμε να λύσουμε τα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου με τη δύναμή μας. Γνωρίζω ποιος είναι ο Παναθηναϊκός και θέλω να τον πάω εκεί που του αξίζει».

Για το σχόλιο του Αλαφούζου ότι η πρόταση δεν καλύπτει ούτε τον ίδιο, ούτε τους άλλους μετόχους: «Εγώ είμαι επιχειρηματίας, επενδυτής, έχω κάνει μια επίσημη πρόταση και περιμένω μια επίσημη απάντηση. Δεν έχω λάβει καμία απάντηση και περιμένω. Θέλουμε το καλό του Παναθηναϊκού. Τίποτε άλλο. Γι αυτό είμαστε».

Από την πλευρά του ο Βλάσης Τσάκας: «Αφού οι μέτοχοι δεν ικανοποιούνται από την πρόταση, σημαίνει ότι αύριο είναι έτοιμοι να βάλουν 30 εκ. ευρώ Αν το κάνουν, εγώ θα τους χειροκροτήσω πρώτος και τον κ. Πολέμη και τον κ. Αλαφούζο και τον κ. Βγενόπουλο».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα