Η... «μάχη» είναι με τον Ρονάλντο!

Η... «μάχη» είναι με τον Ρονάλντο!

Θάνος Σαρρής
Η... «μάχη» είναι με τον Ρονάλντο!

bet365

Ο Λιονέλ Μέσι μπορεί να κατέρριψε το ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ, ωστόσο η πραγματική κόντρα είναι με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και το gazzetta.gr καταγράφει τη σύγκρισή τους μέσα στο 2012!

Τον τελευταίο καιρό, ο Λιονέλ Μέσι βρίσκεται στην επικαιρότητα για το επίτευγμά του να ξεπεράσει τα 85 γκολ του Γκερντ Μίλερ σε μία ημερολογιακή χρονιά, καταρρίπτοντας ένα ακόμα ρεκόρ. Πριν και μετά το 85ο και το 86ο του γκολ στο παιχνίδι με την Μπέτις, το ενδιαφέρον είχε επικεντρωθεί στο αν θα καταφέρει να παίξει, αν θα σκοράρει, αν θα χτίσει ένα νέο ρεκόρ που το σπάσιμό του θα θεωρείται σχεδόν ακατόρθωτο. Οι αριθμοί του Μέσι όμως, είναι κάτι παραπάνω από αυτό!

Στους 11 μήνες του 2012, ο Μέσι έχει σημειώσει 65 γκολ σε 45 ματς! Μία αναλογία που δεν υπάρχει πουθενά αλλού στα μεγάλα Πρωταθλήματος της Ευρώπης, όπως προκύπτει από τα στατιστικά της Castrol που παρουσιάζει η καταλανική Sport. Σύμφωνα με αυτά, ο Μέσι σκοράρει ένα γκολ κάθε μία ώρα παιχνιδιού στο Πρωτάθλημα και στο Τσάμπιονς Λιγκ, ή αλλιώς τρία γκολ κάθε δύο ματς! Συγκεκριμένα, κάθε 61΄βρίσκει δίχτυα!
Σκοράρει στο 69% των παιχνιδιών του με μέσο όρο 4.1 σουτ, έχοντας δηλαδή τρομερή ευστοχία! Και από τη στιγμή που αποδεικνύεται... βιονικός, αφού και ο τραυματισμός του στο γόνατο ήταν επιπόλαιος, έπαιξε απέναντι με την Μπέτις και συνεχίζει απτόητος! Ο Βιλανόβα τον πήρε στη αποστολή και στο ματς με την Κόρδοβα για το Κύπελλο, παρότι άφησε άλλους πρωτοκλασάτους εκτός. Ο Μέσι δεν έχει ανάγκη από ξεκούραση και διαλείμματα!
Παράλληλα, σε κάθε ματς έχει μέσο 71 επαφές με την μπάλα και σκοράρει κατά κύριο λόγο μέσα από την περιοχή. Πίσω του ακολουθεί ο Κριστιάνο Ρονάλντο. Η κόντρα τους είναι χαρακτηριστική και πολυεπίπεδη, ενώ το πρόσφατο σπριντ του Πορτογάλου, που κάλυψε απόσταση σχεδόν εκατό μέτρων σε 10'', έδειξε ότι πρόκειται ίσως για καλύτερο αθλητή. Στη σύγκριση των δύο όσων αφορά όμως το ποδοσφαιρικό κομμάτι και δη τους αριθμούς, η υπεροχή του Μέσι είναι ξεκάθαρη. Τόσο όσον αφορά τα γκολ αυτά καθεαυτά, όσο και την αποτελεσματικότητα και την ακρίβεια.
Ο CR7 υπερέχει μόνο στα γκολ εκτός περιοχής και τον αριθμό των σουτ ανά ματς. Αυτό ωστόσο δεν είναι απαραίτητα καλό, γιατί ο Αργεντινός με λιγότερα σουτ, έχει περισσότερα γκολ! Επίσης, ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης έχει αγωνιστεί σε περισσότερα λεπτά, γεγονός που του ρίχνει τους μέσους όρους! Στη σχετικά βαθμολογία που έβγαλε η Castrol με βάση τα παραπάνω χαρακτηριστικά μετά τους δύο ποδοσφαιριστές ακολουθούν οι Μάριο Γκόμες, Αριέν Ρόμπεν, Καρίμ Μπενζεμά, Ρόμπιν Φαν Πέρσι, Τόμας Μίλερ, Πιέρ Εμερίκ Αουμπαμεγιάνγκ, Σίντζι Καγκάβα και Γκονσάλο Ιγουαΐν.
Head to head

Κατηγορία

Μέσι

Κριστιάνο Ρονάλντο

Αγώνες

45

46

Λεπτά συμμετοχής

3991

4091

Γκολ

65

50

Σουτ

184

265

Σουτ στην εστία

126

136

Ακρίβεια

68.5%

51,30%

Αποτελεσματικότητα

35.3%

18,90%

Σουτ ανά ματς

4,1

5,8

Σουτ στην εστία

2,8

3

Γκολ εντός περιοχής

56

39

Γκολ εκτός περιοχής

9

11

 

LA LIGA Τελευταία Νέα