Ο Μαυρίας και ο Νίνης...

Ο Μαυρίας και ο Νίνης...

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Ο Μαυρίας και ο Νίνης...

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει πως τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και για τον Χάρη Μαυρία και θυμάται τι συνέβη και πριν από έξι χρόνια με την περίπτωση του Σωτήρη Νίνη.

Ο Χάρης Μαυρίας ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ντέρμπι. Για μένα δεν ήταν έκπληξη η απόδοσή του, διότι τον παρακολουθώ από το 2008, όταν και προωθήθηκε τότε στην Golden Team, ομάδα των Νέων και διαπιστώνω, ότι κάθε χρόνο παρουσιάζει και μία σημαντική βελτίωση, πράγμα σημαντικό για την καθιέρωσή του.

Επειδή στον Παναθηναϊκό έζησα πριν από έξι χρόνια μία ανάλογη περίπτωση με τον Σωτήρη Νίνη, αυτό που βλέπω είναι ότι τώρα αρχίζουν τα δύσκολα και για τον Μαυρία. Για τον Νίνη τα δύσκολα άρχισαν όταν εμφανίστηκε εκείνο το εξάμηνο επί Μουνιόθ σε πολύ μικρή ηλικία, μόλις 16 ετών. Τότε έκανε ένα μεγάλο μπαμ , «τρέλανε» τον κόσμο με τις εμφανίσεις του, η χάρη του λόγω Μουνιόθ έφθασε μέχρι την Ισπανία, γράφτηκαν και ειπώθηκαν απίστευτες υπερβολές για Μέσι και το αποτέλεσμα σήμερα είναι σε ηλικία 22 ετών ο Νίνης να προσπαθεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Πάρμα, χωρίς ακόμα να έχει κερδίσει θέση βασικού.
Ενδιάμεσα και όσο ήταν στον Παναθηναϊκό είχε βέβαια και δύο τραυματισμούς, που του στοίχισαν , αλλά και από λάθη δικά του και λάθη της ομάδας και των προπονητών του δεν είχε την βελτίωση χρόνο με τον χρόνο και για ένα διάστημα έμεινε στάσιμος και θυμόμαστε λίγα δικά του εξαιρετικά παιχνίδια(όπως αυτό στην Ιταλία με την Ρόμα).
Ο Μαυρίας παρουσιάζει βελτίωση κάθε χρόνο από τότε, που εμφανίστηκε και οι προϋποθέσεις για να πετύχει είναι καλύτερες. Απλά αυτό, που πρέπει να καταλάβει είναι ότι-όπως είπα- τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Τα δύσκολα για τους παίκτες της ηλικίας του (18 ετών), είναι να έχουν συνέχεια μετά από μία μεγάλη εμφάνιση όπως έκανε αυτός στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Από τον Μαυρία πλέον υπάρχουν απαιτήσεις και θα πρέπει να έχει συνέχεια, σταθερή βελτίωση, να βελτιώσει τα μειονεκτήματά του και να βρίσκεται πιο συχνά κοντά στο γκολ.
Και όπως λέμε σε αυτές τις περιπτώσεις το να πατήσεις κορυφή είναι εύκολο, το να μείνεις εκεί είναι πολύ δύσκολο. Κάπως έτσι είναι τα πράγματα για τον Χάρη. Η αίσθησή μου είναι, όμως, ότι η παρουσία του στον Παναθηναϊκό και την πρώτη ομάδα από το 2010 , η δουλειά που έκανε στην πορεία και με τους προπονητές του και η έξτρα προπόνηση με τον Σαμαρά και η παρουσία στον πάγκο του Χουάν Ρότσα, που τον ξέρει πολύ καλά , του δίνουν τα εχέγγυα για να πετύχει και να καθιερωθεί.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.