Αυτός ο ΠΑΟ έχει... Χάρη! (vid&pics)
Συνταγή Λονδίνου με Λάζαρο
Ο Παναθηναϊκός μπορεί να έχασε από την Τότεναμ και να αποκλείστηκε από την συνέχεια του Europa League, ωστόσο, η εμφάνιση στο Λονδίνο άφησε ικανοποιημένο τον Χουάν Ρότσα, ο οποίος προχώρησε μοναχά σε μία αλλαγή, κάνοντας πιο επιθετικό το «τριφύλλι». Προτίμησε τον Χριστοδουλόπουλο αντί του Πάπε Σο.
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Καρνέζης, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Σεϊταρίδης και στο κέντρο της άμυνας ο Βύντρα με τον Τριανταφυλλόπουλο. Βιτόλο αμυντικό χαφ, έχοντας μπροστά του Σισοκό και Ζέκα, αριστερό «εξτρέμ» ο Χριστοδουλόπουλος, δεξί ο Μαυρίας και στη κορυφή του 4-3-3 ο Τοτσέ.
Τελικά Τζιμπούρ!
Ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, έχοντας στα χέρια του το πιο «πλούσιο» ρόστερ της Σούπερ Λιγκ, «πονοκεφάλιαζε» για το ποιος από τους δύο αρχισκόρερ της ομάδας του θα ξεκινήσει στο ντέρμπι. Τελικά, ο Πορτογάλος τεχνικός προτίμησε τον Τζιμπούρ αντί του Μήτρογλου ενώ η υπόλοιπη ενδεκάδα δεν είχε καμία απολύτως έκπληξη.
Ο Κάρολ υπερασπίστηκε την «ερυθρόλευκη» εστία, με τον Χολέμπας αριστερό μπακ, τον Τοροσίδη δεξιά και τους Μανωλά- Σιόβα στο κέντρο των μετόπισθεν. Μανιάτης, Ιμπαγάσα και Μοντεστό στον άξονα της μεσαίας γραμμής, στα «φτερά» Φουστέρ και Αμπντούν και «αιχμή» ο Αλγερινός επιθετικός.
Ροντέο με... τρομοκράτη!
Ένα ημίχρονο βγαλμένο από... διαφημιστικό για το ελληνικό πρωτάθλημα. Με γρήγορο ρυθμό, ανοιχτούς χώρους, καλό ποδόσφαιρο, ευκαιρίες και τρία γκολ! Ένα πρώτο μέρος «χορταστικό», το οποίο αρχικά είχε χρώμα πράσινο αλλά στη συνέχεια κόκκινο, καθώς ο Ολυμπιακός κατάφερε να φέρει τούμπα το προβάδισμα του «τριφυλλιού».
Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο... φουριόζος, ανέβασε από νωρίς στροφές και μετά τα πρώτα «καμπανάκια» στην άμυνα του Ολυμπιακού, στο 15' με καταπληκτικό σουτ στη κίνηση, ο Χάρης Μαυρίας έστειλε την μπάλα στο πλεκτό και άνοιξε το σκορ. Το ΟΑΚΑ πήρε... φωτιά, το «τριφύλλι» πήρε αυτό που του άξιζε αλλά ο... τρομοκράτης Τζιμπούρ το πήρε προσωπικά και το «γύρισε» με δύο προσωπικά γκολ.
Φυσικά, χρειάστηκε δύο «δώρα» της άμυνας των «πρασίνων». Ο Αλγερινός είναι κίνδυνος-θάνατος αλλά τόσο στο 22' όσο και στο 34' είναι ολομόναχος στη καρδιά της περιοχής του Παναθηναϊκού και απλά κάνει την δουλειά του. Επί της ουσίας... τιμωρεί την άμυνα των γηπεδούχων και βάζει σε ρόλο οδηγού τον Ολυμπιακό, ο οποίος ναι μεν δεν κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο αλλά είχε το «δολοφονικό ένστικτο» του Τζιμπούρ που έκανε την διαφορά. Κάτι που δεν είχαν οι παίκτες του Ρότσα, τόσο με το Ζέκα όσο και με τον Τοτσέ, τον οποίο... νίκησε πάνω στην γραμμή ο Φουστέρ!
Τον «πάτησε» δεν τον κέρδισε!
Παρά το υπέρ του Ολυμπιακού σκορ, ο Παναθηναϊκός έδειχνε να το θέλει περισσότερο, να έχει περισσότερη... κάψα για την νίκη και μέσα στο γήπεδο ήταν ανώτερος. Αυτό φάνηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό στην επανάληψη, εκεί όπου το «τριφύλλι» σφυροκοπεί τους «ερυθρολεύκους», τους έχει κλείσει στην εστία τους και κάνει ότι θέλει!
Η κυριαρχία των «πρασίνων» καρποφόρησε στο 67' όταν ο ασταμάτητος Μαυρίας... σέρβιρε το γκολ στον Τοτσέ, ο Ισπανός ισοφάρισε και κάπου εκεί ξεκίνησε η πολιορκία του Παναθηναϊκού. Οι παίκτες του Ρότσα, όμως, παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησαν δεν μπόρεσαν να κάνουν την ολική ανατροπή. Πετρόπουλος, Μαυρίας και Ζέκα έχασαν ανεπανάληπτες ευκαιρίες και το 2-2, έμεινε μέχρι τέλους, με τον Ολυμπιακό να αισθάνεται τυχερός που το αήττητο του δεν «έσπασε» απόψε στη Καλογρέζα.
Ο Παναθηναϊκός δεν κέρδισε τον Ολυμπιακό, το χειροκρότημα, όμως, και η αποθέωση από τον κόσμο του στο φινάλε τα... έλεγε όλα για την αποψινή εμφάνιση κόντρα στον Ολυμπιακό.
MAN OF THE MATCH: Θέλει και ερώτημα; Ο Χάρης Μαυρίας. Σε ένα φοβερό... ρεσιτάλ απόψε στο ΟΑΚΑ, έκανε ότι ήθελε την άμυνα του Ολυμπιακού και παρέσυρε και τους συμπαίκτες του. Καταπληκτική κίνηση και «τελείωμα» στη φάση του 1-0, «μισό» γκολ από εξαιρετική σέντρα... ξυραφιά για την άμυνα των «ερυθρολεύκων». Πολύ μεγάλο ματς.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ράφικ Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός ήταν από τους ελάχιστους παίκτες του Ζαρντίμ που έδειξε να θέλει αυτό το παιχνίδι. Όχι στα λόγια αλλά στις πράξεις. Πέτυχε δύο γκολ, δείγμα της μεγάλης του κλάσης, και χάρη σε εκείνον είναι ακόμη... ζωντανό το αήττητο της ομάδας του στη φετινή Σούπερ Λίγκα.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Χοσέ Χολέμπας. Τι άλλο να κάνει ο διεθνής μπακ του Ολυμπιακού για να... κερδίσει μια θέση σε αυτή την κατηγορία. Στο πρώτο γκολ του Παναθηναϊκό χάνει στην πλάτη του, τον Χάρη Μαυρία, εδώ στο δεύτερο κάνει το «τσαφ» κα αφήνει μόνο του από δεξιά τον ταλαντούχο άσο του «τριφυλλιού».
Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στο... στήσιμο της άμυνας του Παναθηναϊκού στο δεύτερο γκολ του Τζιμπούρ. Είναι τόσο λανθασμένη η διάταξη και τα μαρκαρίσματα, που ο πιο κοντινός παίκτης πάνω στον Αλγερινό είναι ο Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος δεν προλαβαίνει τον σέντερ φορ των φιλοξενούμενων.
ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Μάνταλος θα έπρεπε να δείξει κίτρινη κάρτα για χέρι του Τοροσίδη στο 15', ο οποίος κάνει και άλλο μαρκάρισμα για κάρτα στο 65'. Από κει και πέρα, οι «πράσινοι» διαμαρτύρονται και για ένα τράβηγμα πάνω στον Πετρόπουλο. Ο ρέφερι, όμως, υπέδειξε επιθετικό φάουλ.
ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος, ο Παναθηναϊκός το ήθελε πιο πολύ, ο Παναθηναϊκός έχασε τα... άχαστα αλλά η κλάση του Τζιμπούρ ήταν υπεραρκετή για τον Ολυμπιακό, ώστε να μην φύγει ηττημένος από το ΟΑΚΑ. Ένα ντέρμπι εξαιρετικό, με πολύ γρήγορο ρυθμό, φάσεις. Γεμάτο από την αρχή μέχρι και το τέλος.
Οι συνθέσεις του αγώνα
Παναθηναϊκός (Ρότσα): Καρνέζης, Σεϊταρίδης(84’ Μαρίνος), Τριανταφυλλόπουλος, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Βιτόλο, Ζέκα, Σισοκό, Μαυρίας, Χριστοδουλόπουλος(87’ Σο), Τοτσέ(82’ Πετρόπουλος)
Ολυμπιακός (Ζαρντίμ): Κάρολ, Μανιάτης, Μοντέστο(75’ Γκρέκο), Ιμπαγάσα(62’ Μασάδο), Τζεμπούρ, Φουστερ, Χολέμπας, Σιόβας(90’Κοντρέρας), Μάνωλας, Τοροσίδης, Αμπντούν.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.







