Πιο ντέρμπι από ποτέ...

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Πιο ντέρμπι από ποτέ...

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει στο backstage για το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός που δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο, αλλά ΟΛΑ τα άλλα ενός ντέρμπι...

Ναι αυτή τη φορά δεν θα κριθεί ένα πρωτάθλημα. Επί της ουσίας, βαθμολογικά στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός δεν θα κριθεί τίποτα. Ούτε η πορεία του ΠΑΟ στο πρωτάθλημα στο τέλος της σεζόν θα είναι διαφορετική με τρεις βαθμούς σε αυτό το ματς ή με κανέναν, ούτε ο Ολυμπιακός θα χάσει ή θα πάρει το πρωτάθλημα, ανάλογα με το αποτέλεσμα που θα φέρει στο ΟΑΚΑ.

Προφανώς και η μεταξύ τους βαθμολογική διαφορά είναι τέτοια που το τελευταίο πράγμα που έχει σημασία σε αυτό το ματς είναι οι βαθμοί, ως βαθμοί.
Ολα τα υπόλοιπα όμως είναι καθοριστικά σε αυτό το ντέρμπι. Καθοριστικά σε ότι έχει να κάνει με την επικοινωνιακή λογική των δύο συλλόγων. Ο Ολυμπιακός θέλει να αποδείξει μέσα από αυτό το ματς ότι είναι μακράν η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και αυτό εκτιμά ότι θα το αποδείξει με νίκη και μάλιστα όσο το δυνατόν πιο εμφατική.
Ο Παναθηναϊκός επικοινωνιακά θέλει να επιβεβαιώσει ότι οι αγωνιστικές διαφορές του από τον Ολυμπιακό δεν είναι αυτές που λέει ο βαθμολογικός πίνακας και ότι την διαφορά αυτή, την έχουν “φτιάξει” εξωαγωνιστικοί παράγοντες, με βασικότερη όλων την διαιτησία.
Το 'κλείστε στόματα” από την μία ή “αποδείξτε την αλήθεια” από την άλλη δίνει και παίρνει τις τελευταίες ημέρες και αυτό το διαπιστώνει κανείς με μία πρόχειρη ματιά σε κόκκινες και πράσινες εφημερίδες.
Πάνω σε αυτό το ματς θα πατήσουν και οι δύο για όλη την επόμενη σεζόν, εφόσον τους κυλήσει όπως θέλουν.
Δεν είναι όμως ο μοναδικός λόγος που αυτό το ματς είναι πιο ντέρμπι από ποτέ και ας μην έχει σοβαρό βαθμολογικό κίνητρο. Ο Ολυμπιακός με νίκη θα πορευτεί απολύτως ήσυχος και ήρεμος στην επόμενη ημέρα. Χωρίς την παραμικρή πίεση για μεταγραφές, χωρίς μορμούρες και γκρίνιες εντός και εκτός των τειχών οι οποίες σίγουρα θα προκύψουν αν το ματς δεν κυλήσει ευνοϊκά για αυτόν.
Και η πίεση αυτή θα ασκηθεί και στην διοίκηση (πρώτα και πάνω από όλα) αλλά και στο ποδοσφαιρικό τμήμα, παίκτες και προπονητή. Οτι και να έχει κερδίσει μέχρι τώρα ο προπονητής και οι παίκτες από την μέχρι τώρα πορεία είναι πιθανόν (στην Ελλάδα είμαστε...) την Κυριακή το βράδυ να έχει χαθεί και όχι μόνο. Είναι πιθανό την Κυριακή το βράδυ η πλειοψηφία των φίλων του Ολυμπιακού να είναι σε φάση “να φύγουν οι μισοί παίκτες που θέλουν και νέα συμβόλαια και ο Ζαρντίμ μαζί τους που είναι λίγος”.
Σας φαίνεται υπερβολικό όλο αυτό; Κι όμως δεν είναι... Θυμηθείτε τι κουβέντα σηκώθηκε επειδή δεν κέρδισε στην Τούμπα...
Οσο για τον Παναθηναϊκό, τυχόν ήττα θα στρέψει τα βλέμματα πάνω στην διοίκηση και τον Αλαφούζο. Αν πρόκειται φυσικά για ήττα καθαρή η οποία δεν θα στιγματιστεί από σοβαρά διαιτητικά λάθη. Οτι έχτισε με κόπο σε ένα μήνα ο Ρότσα, θα πάει με την μία στα σκουπίδια και το σύνολο των παικτών θα είναι άχρηστοι που πρέπει να φύγουν, που δεν πρέπει να περνούν ούτε έξω από την Παιανία, πόσο μάλλον να φορούν την φανέλα της ομάδας.
Οπως αντιλαμβάνεστε είναι πολλοί οι λόγοι που αυτό το ντέρμπι μοιάζει πιο ντέρμπι από ΠΟΤΕ. Και παρά το γεγονός ότι θα έπρεπε να κάνουμε κουβέντα για την κόντρα Σείταρίδη – Αμπντούν, για την άπειρη άμυνα του ΠΑΟ κόντρα στον Τζεμπούρ, για το αν χωρούν Τζεμπούρ και Μήτρογλου στην ίδια ενδεκάδα, για το αν ο Σισοκό πρέπει να παίξει στον άξονα ή στα άκρα, για το αν ο καλύτερος γκολκίπερ του πρωταθλήματος, Ορέστης Καρνέζης μπορεί να κρίνει το ντέρμπι, και πολλά άλλα, καθαρά αγωνιστικά στοιχεία του ντέρμπι, μένουμε στα υπόλοιπα που είτε το θέλουμε είτε όχι, είναι πολύ πιο σημαντικά στο λάθος δομημένο, από την κορυφή ως τα νύχια, ελληνικό ποδόσφαιρο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.