Μέσι, φάκελος τραυματισμοί (vid)

Μέσι, φάκελος τραυματισμοί (vid)

Γιώργος Κοντογεώργης
Μέσι, φάκελος τραυματισμοί (vid)

bet365

Ενα γκολ πριν πιάσει τον Μίλερ, τέθηκε νοκ άουτ, ενώ στα τέσσερα χρόνια του Γκουαρδιόλα είχε τραυματιστεί μόλις μία φορά! Διαβάστε για τον ρόλο του Πεπ στην κατάσταση του Μέσι.

Είμαστε στο 84' του αγώνα με την Μπενφίκα, ο Πικέ του βγάζει ωραία μπαλιά, εκείνος προλαβαίνει, κατεβάζει τη μπάλα, όμως η κόντρα με τον πορτιέρε των Αετών δεν του επιτρέπει να ισοφαρίσει το ρεκόρ του «ανθρώπου γκολ». Το «Καμπ Νόου» πάγωσε, άπαντες φοβήθηκαν για το χειρότερο, αφού ο Μέσι βρέθηκε στο χορτάρι και εγκατέλειψε το τερέν με έντονους πόνους.

«Αιμάτωμα στην εξωτερική πλευρά του αριστερού γονάτου» έλεγε η διάγνωση που ανέβηκε στο site της Μπαρτσελόνα, με τον Μέσι να έχει χτυπήσει άλλες επτά φορές στην καριέρα του, μόλις μία επί των ημερών Γκουαρδιόλα.

Με την άφιξη του Πεπ στην Βαρκελώνη η δυναμική των Μπλαουγκράνα έγινε... πύραυλος. Ο Καταλανός άλλαξε βασικά πράγματα στην ομάδα και δημιούργησε νέους κανόνες και συνήθειες. Εφερε διατροφολόγους και διαιτολόγους για να βοηθήσει τους παίκτες να ανεβάσουν τη φυσική τους κατάσταση, να μειώσουν τους μυικούς τραυματισμούς και να βελτιώσουν την απόδοσή τους.

Ο Γκουαρδιόλα αρχικά πέταξε έκτος του χώρου των αποδυτηρίων τον αυτόματο πωλητή και ενημέρωσε τους παίκτες για το ότι στο εξής θα παίρνουν πρωινό πάντα μέσα στο αθλητικό κέντρο. Μελέτησε τον κάθε παίκτη ξεχωριστά και αφού κατέγραψε κάθε λεπτομέρεια και έφτιαξε ξεχωριστή διατροφή για τον καθένα. Ο Μέσι, μία από τις πιο ειδικές περιπτώσεις, είχε επιπλέον ειδικό προσωπικό γυμναστή.

Ο Αργεντινός υπερ-παίκτης αναγκάστηκε να πει «αντίο» στις... κακές συνήθειες. Coca-cola, γλυκάκια και τα αγαπημένα του κονγίτος (σαντουιτσάκια με ψητό κρέας, που τα φτιάχνουν στην Αργεντινή) σταμάτησαν σιγά σιγά να είναι μέρος της καθημερινότητάς του. Εβαλε μέτρο στην κατανάλωσή τους και άρχισε να αποκτά καλύτερη σχέση με το ψάρι, που δεν του ήταν και πολύ γνωστό όσο ήταν ακόμα στο Ροζάριο. Επρεπε να ακολουθήσει συγκεκριμένη δίαιτα για να φτάσει εδώ που είναι σήμερα...

Από τότε ο Μέσι άφησε πίσω τους αδύναμους μύες και απέκτησε εξαιρετική φυσική κατάσταση. Οι μυικές ενοχλήσεις εξαφανίστηκαν και ο ίδιος έγινε ο καλύτερος παίκτης του κόσμου. Ακολουθούν αναλυτικά οι οκτώ τραυματισμοί και το διάστημα που χρειάστηκε να μείνει έξω...

2005-06

5 Φεβρουαρίου, Μπαρτσελόνα-Ατλέτικο Μαδρίτης
Θλάση στον μηριαίο δικέφαλο στο δεξί πόδι (2 εβδομάδες έξω).

7 Μαρτίου, Μπαρτσελόνα-Τσέλσι
Θλάση στον μηριαίο δικέφαλο στο δεξί πόδι (2,5 μήνες έξω).

2006-07

12 Νοεμβρίου, Μπαρτσελόνα-Σαραγόσα

Κάταγμα στο πέμπτο μετατάρσιο του αριστερού ποδιού (3 μήνες έξω).

2007-08

14 Σεπτεμβρίου, Αυστραλία-Αργεντινή
Σύσπαση των οπισθίων μηριαίων στο δεξί πόδι (1 εβδομάδα έξω).

15 Δεκεμβρίου, Βαλένθια-Μπαρτσελόνα
Θλάση στον άνω αριστερο μηριαίο δικέφαλο (1 μήνα έξω).

4 Μαρτίου, Μπαρτσελόνα-Σέλτικ
Κάταγμα στον μηριαίο δικέφαλο στο αριστερό πόδι (1,5 μήνα έξω).

2010-11

19 Σεπτεμβρίου, Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα
Διάστρεμμα στους συνδέσμους του δεξιού αστραγάλου, χωρίς πρόβλημα στο κόκκαλο (2 εβδομάδες έξω).

2012-13

5 Δεκεμβρίου, Μπαρτσελόνα-Μπενφίκα

Αιμάτωμα στην εξωτερική πλευρά του αριστερού γονάτου.

 

LA LIGA Τελευταία Νέα