«Αδύνατοι» με... δυνατά ονόματα!

«Αδύνατοι» με... δυνατά ονόματα!

Θάνος Σαρρής
«Αδύνατοι» με... δυνατά ονόματα!

bet365

Ο Ολυμπιακός μπήκε στους δυνατούς, αλλά οι πιθανοί αντίπαλοί του στους «32» του Europa League μόνο... ανίσχυροι δεν είναι. Το gazzetta.gr παρουσιάζει ποιους θέλει, ποιους δεν θέλει και με ποιους μπορεί να παλέψει την πρόκριση στα ίσια.

Μακριά από...

Όπως προείπαμε, στο γκρουπ των αδυνάτων υπάρχουν ομάδες που μόνο... αδύνατες δεν είναι. Μόνο και μόνο η σημειολογία του ότι η περσινή κάτοχος, Ατλέτικο Μαδρίτης, βρίσκεται στο συγκεκριμένο όμιλο ομάδων δείχνει τις δυσκολίες. Οι Ισπανοί μπορεί να έχασαν στο ντέρμπι της Μαδρίτης από τη Ρεάλ, ωστόσο παραμένουν στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Έχουν δείξει φέτος ότι βρίσκουν τρόπο να «καθαρίζουν» τα ματς, με τη μεγαλύτερη δύναμή τους να είναι ο Ρανταμέλ Φαλκάο, ο οποίος όχι απλά κάνει τη διαφορά, αλλά... αποτελεί μια επίθεση μόνος του! Φυσικά, έχει τους κατάλληλους παίκτες να τον στηρίζουν. Η Ατλέτικο έχει χάσει μόνο από Ρεάλ και Βαλένθια εκτός έδρας στο φετινό πρωτάθλημα και δείχνει ότι μπορεί να διατηρηθεί κοντά στην κορυφή. Στο Europa, πάντως, μέχρι στιγμής ο Φαλκάο έμενε εκτός για να πάρει ανάσες.
Ένας ακόμα αντίπαλος που δεν θέλει ο Ολυμπιακός είναι η Νάπολι. Οι παρτενοπέι έχουν επίσης έναν επιθετικό που ανά πάσα στιγμή μπορεί να σκοτώσει τον αντίπαλό του, τον Έντσον Καβάνι, πλαισιωμένο από παίκτες όπως ο Χάμσικ και ο Ινλέρ. Το σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, δυνατά άκρα και μεσαία γραμμή και έναν... matador στην επίθεση, δίνει σταθερότητα στην ομάδα του Ματζάρι, η οποία βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή της Serie A και τη Γιουβέντους. H επίσης ιταλική Ίντερ είναι μία ομάδα που καλό θα ήταν για τους «ερυθρόλευκους» να αποφύγουν. Αν και τον τελευταίο μήνα δεν είναι στην κατάσταση που ήταν πριν από λίγο καιρό, έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι της.
Ο Στραματσιόνι εφαρμόζει με τη σειρά του σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και η τριπλέτα των Παλάσιο-Κασάνο-Μιλίτο έχει βρει τρομερή χημεία και μπορεί να διαλύσει οποιαδήποτε άμυνα. Στη Γερμανία φέτος, πέραν της Μπάγερν που δείχνει ένα σκαλοπάτι πάνω από όλες τις ομάδες και τις πολύ ανεβασμένες τα τελευταία χρόνια Σάλκε και Ντόρτμουντ, ξεχωρίζει η Μπάγερ Λεβερκούζεν. Η ομάδα του Σάμι Χίπια, με τον Κίσλινγκ να σκοράρει ακατάπαυστα και τον Σίρλε να εντυπωσιάζει είναι δεύτερη, τρομερά ουσιαστική και η μόνη που έχει κερδίσει την Μπάγερν, ούσα αήττητη στην έδρα της! Αντίπαλος που δεν θεωρείται και ο καλύτερος δυνατός...
Τέλος, οι ρωσικές δεν αποτελούν εύκολους αντιπάλους, ενώ έχουν σύμμαχο και τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στις έδρες τους το χειμώνα και... αντίπαλο τη διακοπή του πρωταθλήματος. Η Ανζί, μετά τη νίκη της επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας έπιασε... κορυφή στη Ρωσία και φυσικά ο Κερίμοφ θέλει να δει τα χρήματα που έχει ξοδέψει να μετουσιώνονται σε τίτλους. Ετό και Τραορέ στην επίθεση αποτελούν τους δύο μεγάλους κινδύνους, ενώ στη μεσαία γραμμή υπάρχει ο Λασανά Ντιαρά, ο Ζιρκόφ, ο Ζουσιλέι, ο Μπουσουφά και ο Καρσελά. Μία πολύ δυνατή ομάδα που έχει και τον... μετρ Γκους Χίντινκ στον πάγκο.
Στη Ζενίτ, μπορεί πρόσφατα να ξέσπασε επεισόδιο ανάμεσα στον Χουλκ και τον προπονητή του, Λουτσιάνο Σπαλέτι, αλλά η ομάδα της Αγίας Πετρούπολης έχει συνέρθει από το πολύ κακό της ξεκίνημα και έχει πλησιάσει στην κορυφή . Φυσικά, η τρίτη θέση στον όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ δεν θεωρείται επιτυχία για μια ομάδα που ξόδεψε τόσα χρήματα για μεταγραφές και έχει αρκετούς ποιοτικούς Ρώσους ποδοσφαιριστές.
Θα το παλέψει με...
Στους πιθανούς αντίπαλους του Ολυμπιακού υπάρχουν ομάδες που παρότι παίζουν σε πολύ πιο δυνατά πρωταθλήματα και έχουν εξαιρετικές μονάδες, ο Ολυμπιακός μπορεί να τις κοντράρει. Μία από αυτές είναι και η Τότεναμ, κάτι που φάνηκε και στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό. Κι αν σε αυτό του Λονδίνου είχε αρκετές απουσίες, παρέταξε μια δυνατή 11άδα, την οποία οι «πράσινοι» κόντραραν. Το ίδιο και στο πρώτο ματς του ΟΑΚΑ. Φυσικά, σημαντικό ρόλο αν κληρωθεί με τον Ολυμπιακό θα παίξουν και οι προτεραιότητες του Βίλας Μπόας. Είναι πολύ πιθανόν οι Σπερς να θέσουν ως πρώτο στόχο την Πρέμιερ Λιγκ. Το ίδιο ισχύει και για την Νιούκαστλ του Άλαν Πάρντιου.
Πέρυσι παρουσίασε εξαιρετική εικόνα, αλλά φέτος βρίσκεται μόλις πέντε βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, παρουσιάζοντας αρκετές αδυναμίες και χάνοντας από ομάδες τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας, που πέρυσι τις είχε του χεριού της. Ο Σισέ μπορεί φέτος να έχει σιγήσει, αλλά αποτελεί έναν πολύ επικίνδυνο επιθετικό, όπως και ο Ντεμπά Μπα. Με το πρωτάθλημα όμως να αποτελεί την προτεραιότητά της, είναι πιθανόν να δούμε ροτέισιον στην Ευρώπη.
Με τις γερμανικές ομάδες ο Ολυμπιακός μπορεί να το παλέψει, πόσω μάλλον όταν δεν πρόκειται για αυτές που είναι στις πρώτες θέσεις της Μπουντεσλίγκα. Η Στουτγγάρδη είναι επικίνδυνη αλλά ασταθής, με τον Ιμπίσεβιτς να ηγείται της επίθεσής της, ενώ παρότι παίζει με ενισχυμένο κέντρο δέχεται αρκετά γκολ. Χάμικ και Τραορέ κάνουν πολλή δουλειά στα «φτερά». Η Γκλάντμπαχ, το πάλεψε μέχρι τέλους για πρόκριση στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, κέρδισε την Ντιναμό Κιέβου με 2-1 και έφτασε κοντά στο θαύμα, αλλά τελικά αποχαιρέτησε με το κεφάλι ψηλά. Στο Europa, άφησε εκτός την Μαρσέιγ. Στη Γερμανία έχει κάνει καλά ματς, αλλά της λείπει η σταθερότητα, γεγονός που την έχει φέρει στη 10η θέση, ενώ στο ρόστερ της ξεχωρίζει φέτος ο Αράνγκο και λείπει ο Ρόις που έφυγε για Ντόρτμουντ και ο Ντάντε που πήγε στη Μπάγερν.
Η Ντιναμό Κιέβου έχει το μειονέκτημα του ταξιδιού στην Ουκρανία, αλλά ο Ολυμπιακός μπορεί να τη «χτυπήσει». Στο πρωτάθλημα της χώρας της είναι τρίτη, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ έμεινε εκτός από Παρί και Πόρτο. Ο Ιντέγιε στην επίθεση είναι σε τρομερή κατάσταση, διαθέτει στο ρόστερ της παίκτες όπως ο Μίγκελ Βελόσο, ο Κράνιτσαρ και ο Ταϊβό, αλλά εκτός έδρας παρουσιάζει αδυναμίες, ενώ έχει και διακοπή το Πρωτάθλημα στο οποίο συμμετέχει. Ο ιστορικός Άγιαξ, δεν έχει σταθερότητα στο παιχνίδι του και σε αυτό το σημείο μπορεί να «πατήσει» η ομάδα του Ζαρντίμ αν κληρωθεί μαζί του. Έριξε τρία γκολ στη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά «έφαγε» τρεις τεσσάρες από Ρεάλ Μαδρίτης (δις) και Ντόρτμουντ. Στην Eredivisie είναι τέταρτος, αφού γκελάρει συχνά, αλλά έδειξε στο 3-1 με την Αϊντχόφεν, ότι αν βρεθεί στη μέσα του είναι πολύ επικίνδυνος.
Πιο βατοί οι...
Η Βασιλεία ξεκίνησε πολύ άσχημα τη χρονιά κι αν ήταν να την πετύχει ο Ολυμπιακός, θα ήταν καλύτερο να το κάνει τότε. Πλέον, με τον πρώην προπονητή της Λουκέρνης Μουράτ Γιακίν έχει βελτιωθεί και το έδειξε στον ντέρμπι με την Γκρασχόπερ, την οποία κέρδισε 4-0 και στη συνέχεια έριξε «τριάρα» στη Σπόρτινγκ. Στρέλερ στην επίθεση και Στόκερ στη μεσαία γραμμή ξεχωρίσουν, ενώ υπάρχει και ο Φρέι. Παραμένει στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και ελπίζει, αλλά δεν είναι αντίπαλος που τρομάζει τον Ολυμπιακό.
Η Λεβάντε είναι μια περίεργη περίπτωση. Πέρυσι στους πρώτους μήνες έκανε τους πάντες να τρίβουν τα μάτια τους, βγήκε Ευρώπη και φέτος έχει αρκετά καλή πορεία, παρότι δεν είναι το μεγάλο όνομα. Αυτή τη στιγμή είναι όγδοη, αλλά με μικρή διαφορά από τους από πάνω της, έχει τον Μάρτινς στην επίθεση, ξέρει πως να κλείνει τους χώρους, αλλά με τη δέουσα προσοχή μπορεί να αποτελέσει έναν βατό αντίπαλο. Η Μπάτε Μπορίσοφ ξεχωρίσει φυσικά στη Λευκορωσία και παρότι θεωρούταν το φαβορί για την τέταρτη θέση στον όμιλο με Μπάγερν, Βαλένθια και Λιλ, κατάφερε να βάλει από κάτω τους Γάλλους. Δύσκολες οι καιρικές συνθήκες στην έδρα της, αλλά θα προέρχεται από αποχή και δεν έχει το ρόστερ που τρομάζει.
Το ίδιο συμβαίνει και με τη Σπάρτα Πράγας, η οποία πάντως «πέταξε» εκτός συνέχειας του Γιουρόπα την Μπιλμπάο, την οποία κέρδισε 3-1 μέσα στην Τσεχία. Στο πρωτάθλημα της χώρας της είναι τριτη, αφού έχει εύκολη την «γκέλα» και όταν ισοφαρίζεται συχνά βραχυκυκλώνει. Aποτελεί ίσως τον πιο... επιθυμητό αντίπαλο. Στα υπέρ της ο πολύ ταλαντούχος επιθετικός Βάτσλαβ Κάντλετς!
*H κλήρωση θα διεξαχθεί στις 20/12
 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα