«Πάμε όπως στη Ρώμη»!

«Πάμε όπως στη Ρώμη»!

Gazzetta team
«Πάμε όπως στη Ρώμη»!

bet365

Ο Τζιμπρίλ Σισέ μιλά AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στο gazzetta.gr για τον... τελικό με τη Τότεναμ και θυμάται το «Ολίμπικο»! Όσο για τον Ολυμπιακό και την επιστροφή του; Οι απαντήσεις το Σάββατο!

Για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού αλλά ακόμη και για όσους ζουν την καθημερινότητα της ομάδας τα τελευταία χρόνια, ο Τζιμπρίλ Σισέ αποτελεί το σύμβολο μιας άλλης εποχής του συλλόγου. Θυμίζει ένδοξες στιγμές, ένα παρελθόν τόσο κοντινό αλλά και συνάμα τόσο μακρινό. Έχει συνδυάσει την παρουσία του στο «τριφύλλι» με το νταμπλ του 2010 αλλά και την επική πρόκριση απέναντι στη Ρόμα. Ο Γάλλος «φονιάς» μπορεί να βρίσκεται μακριά από την Ελλάδα εδώ και δύο χρόνια, ωστόσο, ο Παναθηναϊκός είναι πάντα μέσα στην καρδιά του. Για να είμαστε ακριβείς το τριφύλλι είναι χαραγμένο στο σώμα του. Αμοιβαία τα αισθήματα, εξάλλου.

Το gazzetta.gr συνάντησε τον Σισέ στο προπονητικό κέντρο της QPR και ο διεθνής επιθετικός άνοιξε την καρδιά του και μίλησε για όλους και για όλα. Για την αναμέτρηση με την Τότεναμ, το ματς με τον Ολυμπιακό, το ελληνικό ποδόσφαιρο και την επιστροφή του στον Παναθηναϊκό!

Σήμερα, θα έχετε την ευκαιρία να διαβάσετε όσα είπε για τον... τελικό του White Hart Lane και το Σάββατο το δεύτερο μέρος της συνέντευξης που θα έχει «άρωμα» ντέρμπι αλλά και επιστροφής στον Παναθηναϊκό! Ο «Τζιμπ» αν και αποτελεί τον ορισμό του απόλυτου σταρ, εμφανίστηκε χαμογελαστός. Όπως είπε και ο ίδιος «η Ελλάδα μόνο ευχάριστες στιγμές μου έχει προσφέρει». Κάθε φορά που η κουβέντα «πήγαινε» στον κόσμο το πρόσωπο του φωτιζόταν. Ο λόγος σε εκείνον, όμως, ενόψει της αναμέτρησης με την Τότεναμ.

«Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται. Ο Παναθηναϊκός είναι ο... Παναθηναϊκός και έχει πιθανότητες να αποκλείσει την Τότεναμ. Αρκεί φυσικά να το πιστέψει. Να πιστέψει ότι μπορεί να κάνει αυτό που κάποιοι θεωρούν ως θαύμα. Η Τότεναμ είναι μια καλή ομάδα, ένα σύνολο που σκοράρει πολλά γκολ και έχει αρκετά ποιοτικούς επιθετικούς. Αυτό είναι και το δυνατό της σημείο. Διαθέτει ισχυρά «όπλα» και δεν πρέπει να τους δοθεί χώρος. Βέβαια δέχεται εύκολα γκολ και νομίζω πως αν ο Παναθηναϊκός είναι καλός αμυντικά, μπορεί να πάρει την πρόκριση».

Αυτό είναι το κλειδί; Η αμυντική λειτουργία;

« Ναι, βέβαια. Δεν πρέπει να δεχθεί γκολ, πρέπει να είναι προσεκτικός και πιστεύω ότι στην επίθεση υπάρχει το απαραίτητο ταλέντο για να έρθει κάποιο τέρμα. Φυσικά παίζει ρόλο και η αποτελεσματικότητα. Την στιγμή που πρέπει, να στείλεις την μπάλα στα δίχτυα και να μην σπαταλήσεις τις ευκαιρίες που θα σου δοθούν».

Τι θα ήθελες να συμβουλεύσεις τους πρώην συμπαίκτες σου για αυτό το παιχνίδι;

«Να το πιστέψουν. Να έχουν αυτοπεποίθηση ότι μπορούν να πάρουν την νίκη. Παίζουν στον Παναθηναϊκό, μια μεγάλη ομάδα και δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα μέσα στον αγωνιστικό χώρο».

Μιας και μιλάμε για θαύματα, ο Παναθηναϊκός στη Ρώμη απέκλεισε έναν πολύ πιο ισχυρό αντίπαλο στα χαρτιά...

«Υπέροχες στιγμές. Είχαμε κάνει δύο πολύ καλά παιχνίδια, ήμασταν ως ομάδα εξαιρετικοί. Αν έχουν την ίδια νοοτροπία και απόψε στο Λονδίνο, τότε ναι ο Παναθηναϊκός μπορεί να περάσει. Αυτό το παιχνίδι πρέπει να αποτελέσει τον οδηγό για όλους. Να υπάρχει η ίδια μεγάλη επιθυμία για την νίκη».

Τι θυμάσαι από αυτά τα παιχνίδια;

«Τα πάντα. Το τελευταίο γκολ στο ΟΑΚΑ και το γήπεδο που πήγε να... πέσει. Μια τρελή ατμόσφαιρα. Μετά την ρεβάνς στο Ολίμπικο, κάναμε φανταστικά πράγματα. Ήταν μία από τις πιο όμορφες στιγμές μου με την φανέλα του Παναθηναϊκού».

Αυτό ήταν το πρώτο μέρος της συνέντευξης του Γάλλου επιθετικού που επικεντρώθηκε στην αποψινή αναμέτρηση. Το Σάββατο, θα διαβάσετε όλα όσα είπε για την επιθυμία του να γυρίσει, τα... περίεργα του ελληνικού ποδοσφαίρου, το τατουάζ με το «τριφύλλι» που θα ήθελε να συνεχιστεί στο μέλλον και τις αναμνήσεις του από τον Παναθηναϊκό...

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα