Η ουσία και η ανοησία!

Η ουσία και η ανοησία!

Αλέξανδρος Λυμπέρης Αλέξανδρος Λυμπέρης
Η ουσία και η ανοησία!

bet365

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γράφει για την ποιότητα που μπορεί να δώσει ο Κώστας Κατσουράνης στην άμυνα του ΠΑΟΚ, αλλά και τα όσα ακούγονται για τον χαρακτήρα του.

Αν υποθέσουμε ότι ο αρραβώνας –επιτρέψτε μου την έκφραση- ΠΑΟΚ-Κατσουράνη εξελιχθεί σε γάμο, οι επιτελείς του Δικεφάλου θα μπορούν να επικαλεστούν ότι έλυσαν πολλά προβλήματα με μια κίνηση. Ποια είναι τα προβλήματα; Θεωρώ ότι έχει γίνει πολύς λόγος για τα αδύνατα σημεία της ομάδας όπως αυτή έχει παρουσιαστεί μέχρι τώρα.

Είναι ορατό –και νομίζω ότι θα συμφωνήσουμε όλοι- ότι από τον ΠΑΟΚ λείπει ένας αμυντικός με την εμπειρία, την προσωπικότητα και τις ικανότητες του Κατσουράνη. Ο αρχηγός της εθνικής ομάδας έχει αγωνιστεί με επιτυχία ως στόπερ τόσο με τη φανέλα της Μπενφίκα όσο και με τη γαλανόλευκη. Θεωρώ λοιπόν σίγουρο ότι εφόσον χρησιμοποιηθεί στο κέντρο της άμυνας θα είναι τελείως διαφορετική η εικόνα της ομάδας καθώς επιτέλους η ανάπτυξη θα ξεκινά από τους αμυντικούς κάτι που δεν έγινε σχεδόν ποτέ κατά τη διάρκεια της φετινής περιόδου.

Παράλληλα η παρουσία του στη συγκεκριμένη θέση θα προσφέρει ασφάλεια σε όλη την ομάδα κάτι που επίσης δεν διαπιστώσαμε φέτος κατά την διάρκεια των αγώνων που έδωσε ο Δικέφαλος. Αν υποθέσουμε ότι η «Αχίλλειος πτέρνα» του ΠΑΟΚ είναι η αμυντική γραμμή ο Κατσουράνης θα αποτελέσει λύση.

Αν δεχθούμε ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο η λειτουργία της αμυντικής γραμμής αλλά η ανασταλτική λειτουργία του συνόλου της ομάδας, πάλι ο αρχηγός της εθνικής μπορεί να προσφέρει λύσεις εφόσον χρησιμοποιηθεί από την τεχνική ηγεσία στη μεσαία γραμμή. Μια θέση την οποία άλλωστε γνωρίζει πολύ καλά.

Ένα ακόμα ατού του Κώστα Κατσουράνη είναι η τοποθέτηση του στην αντίπαλη περιοχή. Είναι χαφ που «πατάει» στην περιοχή του αντιπάλου, ψάχνει το γκολ και πολλές φορές το πετυχαίνει καθώς ξέρει πως να βρεθεί στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή.

Για να μην εξελιχθεί το blog σε… αγιογραφία του Κατσουράνη θα ολοκληρώσω γράφοντας ότι με την ενδεχόμενη απόκτηση του ο ΠΑΟΚ, αγοράζει ΠΟΙΟΤΗΤΑ. Αν θέλετε, αγοράζει ποιότητα σε ώριμη ηλικία, μιας και γίνεται συζήτηση για την ηλικία του. Η ουσία είναι ότι ο ΠΑΟΚ αγοράζει κάτι που δεν έχει. Στην Τούμπα υπάρχουν νιάτα, ενθουσιασμός, ταλέντο αλλά λείπουν οι παίκτες με ποιότητα και προσωπικότητα που η παρουσία τους και μόνο θα προκαλέσει ασφάλεια στην ομάδα και σεβασμό στους αντιπάλους.

Σίγουρα υπάρχουν και μειονεκτήματα όπως το γεγονός ότι του είναι εντελώς άγνωστο το περιβάλλον του ΠΑΟΚ και της Θεσσαλονίκης. Θεωρώ ότι ένας ποδοσφαιριστής που ψήθηκε σε τόσες ομάδες εντός κι εκτός συνόρων και εξελίχθηκε σε αρχηγό της εθνικής ομάδας δεν θα χρειαστεί περισσότερο από 10 μέρες για να προσαρμοστεί στα δεδομένα μιας πόλης που είναι αλήθεια ότι έχει σημαντικές διαφορές με την Αθήνα.

Τα ίδια άλλωστε έλεγαν και πριν από 15 χρόνια όταν ξεκινούσαν ο Μαραγκός από τον Παναθηναικό και ο Φρατζέσκος από τον ΟΦΗ για να έρθουν στην Τούμπα: Οι «ξοφλημένοι» έρχονται για να πάρουν σύνταξη στον ΠΑΟΚ! Τελικά αποδείχθηκε ότι οι «ξοφλημένοι» (μαζί με την υπόλοιπη παρέα) γέμισαν ασφυκτικά την Τούμπα προσφέροντας θέαμα και μοναδικές στιγμές επιτυχίας στους φιλάθλους του Δικεφάλου.

Με τις ανοησίες περί του δήθεν αυξημένου εγωισμού του, που μπορεί να κάνει μπάχαλο τα αποδυτήρια μιας ομάδας, δεν θα ασχοληθώ. Αν είναι τόσο μάγκας και μπορεί να κάνει κουμάντο τα αποδυτήρια του ΠΑΟΚ, μπράβο του! Ίσως και να χρειάζεται έναν τέτοιο παίκτη ο Δικέφαλος για να προσφέρει... ζωντάνια στα αποδυτήρια.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Αλέξανδρος Λυμπέρης
Αλέξανδρος Λυμπέρης

Ο Κώστας Βασιλόπουλος γεννήθηκε στην Κομοτηνή τον Οκτώβριο του 1969, παρά το γεγονός ότι η καταγωγή έχει σχέση με τον ωραιότερο χειμερινό προορισμό σε ολόκληρη την Ευρώπη. Τα Γρεβενά. Στην διάρκεια των μαθητικών του χρόνων έμαθε να εκτιμά δυο χρώματα. Το άσπρο της ελπίδας, που φωλιάζει στην ψυχή κάθε Έλληνα ως κρυφή ελπίδα κόντρα στο μαύρο του πένθους για τις αλησμόνητες πατρίδες.

Μαζί με τον μικρότερο αδελφό του μεγάλωσαν κρατώντας ανοιχτή την μπαλκονόπορτα του δωματίου τους τα Κυριακάτικα μεσημέρια περιμένοντας να ακούσουν τις ιαχές των οπαδών του ΠΑΟΚ απο την Τούμπα που σκέπαζαν την Θεσσαλονίκη σαν μαγικό πέπλο, σε κάθε γκολ.

Από το δημοτικό προτιμούσε κάθε Δευτέρα, Πέμπτη και Σάββατο να ρίχνει κλεφτές ματιές στα ΣΠΟΡ του Βορρά ( γεγονός που απέφερε ατέλειωτες τιμωρίες ) χωρίς να ξέρει ότι η ιστορικότερη εφημερίδα της Βόρειας Ελλάδας θα σημάδευε αργότερα την ζωή του. Μαθητής στην 1η τάξη του λυκείου το 1985 είχε την πρώτη του εμπειρία με την έντυπη δημοσιογραφία. Που αλλού; Στα ΣΠΟΡ του Βορρά. Το φλερτ που ξεκίνησε ένα απόγευμα Δευτέρας ( λίγο πριν ο ΠΑΟΚ κατακτήσει το δεύτερο πρωτάθλημα της ιστορίας του ) εξελίχθηκε σε θυελλώδη έρωτα και γάμο.

Το 2002 εγκατέλειψε το επαγγελματικό του «σπίτι» ( και το φέρει βαρέως ) για την εφημερίδα METROSPORT για να επιστρέψει το Νοέμβριο του 2008 αναλαμβάνοντας την διεύθυνση της εφημερίδας που θεωρεί οικογένεια του. Από τον Δεκέμβριο του 2009 ανέλαβε και την διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού SPORT 103 FM ενώ τηλεοπτικά στεγάζεται από το 1990 στην Δημοτική τηλεόραση Θεσσαλονίκης TV 100.

Στα χρόνια που κύλησαν από το 1985 εργάστηκε σε εφημερίδες, ραδιοφωνικούς σταθμούς και περιοδικά και με τη βοήθεια του Θεού ( όπως λέει ο ίδιος σε κάθε ευκαιρία ) κατάφερε να επιβιώσει στην σύγχρονη Ελληνική κοινωνία - ζούγκλα που χαρακτηρίζεται από ανθρώπους που έχουν αναγάγει την απάτη σε επιστήμη. Αντέχει ακόμα.