Και τώρα Γιουρόπα…

Και τώρα Γιουρόπα…

Ηρακλής Αντύπας Ηρακλής Αντύπας
Και τώρα Γιουρόπα…

bet365

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για τον... τεράστιο Κώστα Μήτρογλου και τον ευρωπαϊκό χαρακτήρα που έχει αποκτήσει ο Ολυμπιακός, ο οποίος μπαίνει με αξιώσεις στο Γιουρόπα Λιγκ.

Όταν ο Λεονάρντο Ζαρντίμ αποφάσισε να κάνει πιο επιθετικό τον Ολυμπιακό, ούτε και ο ίδιος πίστευε ότι θα άλλαζε τόσο πολύ η εικόνα της ομάδας. Μέχρι την είσοδο του Φουστέρ και αργότερα του Μήτρογλου, οι Πειραιώτες έφταναν με δυσκολία στην περιοχή των Άγγλων και δεν φαινόταν με τίποτα ότι θα μπορούσε να γυρίσει το ματς.

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν νωθροί, δεν είχαν κίνηση και δεν μπορούσαν να απειλήσουν τους «κανονιέρηδες». Μόλις μπήκε ο Φουστέρ, αυτομάτως ο Ολυμπιακός έγινε πιο επιθετικός και έδειξε να ξυπνάει. Φυσικά και έπαιξε ρόλο στην μεγάλη ανατροπή η απόκρουση του Κάρολ στο σουτ του Αρσάβιν, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν έγινε το 0-2 και στο… καπάκι έγινε το 1-1.

Όταν δε μπήκε και ο Μήτρογλου, ήταν σχεδόν βέβαιο ότι αυτός ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ επιθετικός, θα βρει έναν τρόπο να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Και ο άτιμος το έκανε με μοναδικό τρόπο και στην πρώτη του ουσιαστική επαφή με την μπάλα. Ότι και να γράψουμε για τον διεθνή επιθετικό είναι λίγο.

Το γκολ το έχει στο τσεπάκι και δε νομίζουμε ότι τέσσερα γκολ στους ομίλους της διοργάνωσης και τα δύο εις βάρος της Άρσεναλ, περνούν απαρατήρητα. Καλά να είμαστε και θα τα δούμε όλα. Εκτιμώ, ότι δεν πρόκειται να αργήσει η στιγμή που κάποια ευρωπαϊκή ομάδα θα χτυπήσει και επίσημα την πόρτα του Ολυμπιακού για να τον αποκτήσει. Άλλωστε, δεν υπάρχουν πολλοί επιθετικοί, στην ηλικία του Μήτρογλου, που έχουν τέτοια έφεση στο σκοράρισμα.

Ο Ολυμπιακός στάθηκε αξιοπρεπέστατα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση και αποκλείστηκε με εννέα βαθμούς, κάτι που δυστυχώς δεν συμβαίνει για πρώτη φορά. Και πέρυσι είδαμε το ίδιο έργο και παλαιότερα, επί εποχής Ματζουράκη. Το… ρεκόρ βέβαιο είναι οι 10 πόντοι, με τους οποίους αποκλείστηκε η ομάδα στην δεύτερη θητεία του Μπάγεβιτς. Άλλες ομάδες με εννέα ποντάκια έχουν εξασφαλίσει την πρόκριση από την προηγούμενη αγωνιστική….

Με τη νίκη επί της Άρσεναλ, οι πρωταθλητές μπαίνουν με αξιώσεις στο Γιουρόπα Λιγκ. Θα βρίσκονται στους δυνατούς και μπορεί να έχουν μια καλή κλήρωση, έτσι ώστε να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν καλύτερη πορεία από την περσινή. Αυτά βέβαια θα τα δούμε, όταν θα φτάσει η ώρα της κλήρωσης.

Το σίγουρα είναι ότι οι Πειραιώτες έχουν αποκτήσει ευρωπαϊκό χαρακτήρα και εκπροσωπούν επάξια την χώρα μας στην Ευρώπη. Και μπορεί να μας δώσει και άλλες χαρές.

Τώρα το… μενού έχει ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και φυσικά από αύριο και εμείς με αυτό θα ασχολούμαστε. Απ’ εδώ και όχι από το Twitter…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Ηρακλής Αντύπας
Ηρακλής Αντύπας

Ο Ηρακλής Αντύπας γεννήθηκε στις 28 Ιανουαρίου του 1975. Από μικρός λάτρευε το ποδόσφαιρο και το φαγητό. Στα πόδια μια μπάλα και στα χέρια ένα σάντουιτς! Τα χρόνια πέρασαν. Η μπάλα από τα πόδια πέρασε στην εξέδρα. Δεν έκρυψε ποτέ ότι άνηκε στη μία και μοναδική γενιά, των «επιστημόνων» που είχε πει και ο Σαλιαρέλης. Αποφοίτησε από το ΙΕΚ ΑΚΜΗ και ακολούθως (το 1993) ξεκίνησε την δημοσιογραφία στο ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ. Είχε την τιμή να μάθει τα μυστικά της πέννας από τον Θόδωρο Νικολαΐδη και τον Γιώργο Δασκαλόπουλο. Στην πορεία βρέθηκε για 1,5 χρόνο στο SPORTIME και ξεκίνησε ρεπορτάζ Ολυμπιακού, σε καθημερινή βάση, από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της SPORTDAY. Το… μενού περιλάμβανε και ραδιόφωνο, στον NOVAΣΠΟΡ FM. Για δύο χρόνια κάθε Δευτέρα βράδυ συνομιλούσε με τους ακροατές, κυρίως τους φιλικά προσκείμενους στον Ολυμπιακό. Επίσης, έκανε και τις μεταδόσεις των ευρωπαϊκών αγώνων των «ερυθρόλευκων», στα εκτός έδρας ματς. Πάντα σε πρώτο πληθυντικό…

Τον Ιούνιο αποφάσισε να κάνει ένα… Kit Κat και να ασχοληθεί με το ποδόσφαιρο από μια άλλη οπτική γωνιά. Μέχρι πότε; Θα δείξει…