«Άγγλος» με τους πελάτες του! (vids&pics)

Gazzetta team
«Άγγλος» με τους πελάτες του! (vids&pics)

bet365

Η Άρσεναλ... προσκύνησε για 3η φορά στο Καραϊσκάκη, οι Άγγλοι γονατίζουν όταν ακούν για Πειραιά και ο Ολυμπιακός με το 2-1 πάει στο Europa League ως ισχυρός!

Ολυμπιακός... Αγγλία σημειώσατε 1! Πέμπτη σερί επίσκεψη βρετανικού συλλόγου στην έδρα των Πειραιωτών και αποχώρηση με κατεβασμένο κεφάλι.

Η Άρσεναλ υποτάχθηκε τρίτη διαδοχική φορά στους «ερυθρόλευκους» και μαζί με Τσέλσι και Λίβερπουλ δεν μπόρεσαν να τους κερδίσουν! Ο Ολυμπιακός πήρε ώθηση με τις κινήσεις του Ζαρντίμ, έκανε την ανατροπή και πήρε νίκη (2-1) γοήτρου, επιτυχία που τον έφερε στους ισχυρούς για το Europa League και τρίποντο... ταμείου, αφού στα ταμεία θα μπει σεβαστό χρηματικό ποσό!

Η Άρσεναλ δεν κατάφερε για ακόμα μια φορά να κερδίσει εκτός στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων και θυμάται με... νοσταλγία τη νίκη επί της ΑΪΚ το 1999!

Έτσι έπαιξε

Ο Ζαρντίμ κράτησε τον Ιμπαγάσα στον πάγκο, άλλαξε θέσεις στα μπακ λόγω απουσίας του Χολέμπας, ενώ έκπληξη αποτέλεση η παρουσία του Φέισα στα χαφ. Ειδικότερα, Κάρολ κάτω από τα δοκάρια, δεξιά Ντιακιτέ, στο κέντρο της άμυνας οι Μανωλάς, Κοντρέρας και αριστερά ο Τοροσίδης. Στον άξονα αμυντικό χαφ ο Φέισα και εσωτερικοί μέσοι οι Μανιάτης και Γκρέκο. Στα χαφ οι Αμπντούν, Μασάντο και φορ ο Τζιμπούρ.

Επιθετικός, όχι αποτελεσματικός!

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά, ήταν επιθετικός και με τον Αμπντούν σε μεγάλη μέρα κατάφερνε να γίνει απειλητικός για την Άρσεναλ. Μάλιστα, στο 11' είχε και την πρώτη μεγάλη φάση του ματς ο Αλγερινός έβγαλε ιδανικά για τον Τζιμπούρ, αλλά ο Βερμάλεν τον πρόλαβε και απομάκρυνε τον κίνδυνο! Οι Πειραιώτες όσο κινητικοί ήταν από τη μέση και πάνω τόσο προβληματικοί ήταν στα μετόπισθεν. Ο Φέισα με τον Μανιάτη αδυνατούσαν να κρατήσουν τους «κανονιέρηδες» και οι αργές επιστροφές βοηθούσαν τους φιλοξενούμενους να κάνουν παιχνίδι. Στο 17' ήταν η σειρά τους να κάνουν αισθητή την παρουσία τους, αλλά ο Ράμσεϊ δεν... δέχθηκε το «δώρο» του Ντιακιτέ, δεν έπιασε γεμάτο το σουτ και αστόχησε!

Ο Μασάντο προσπαθούσε από τα δεξιά, αλλά δεν ήταν αποτελεσματικός, με τον Αμπντούν να σηκώνει το βάρος των επιθέσεων, ενώ έπαιρνε βοήθειες από τον Γκρέκο. Μάλιστα, στο 24' ο Ιταλός βρήκε εξαιρετικά τον Αλγερινό, αλλά ο Σέζνι δεν τον άφησε να σκοράρει! Ο Ολυμπιακός με κορυφαίο τον Αμπντούν έβγαινε εύκολα στην επίθεση και στο 26' έκανε μεγάλη ενέργεια, ιδανική μπαλιά, αλλά ο Τοροσίδης δεν κατάφερε να αξιοποιήσει την προσπάθεια του συμπαίκτη του.

Οι «τρύπες» έφεραν γκολ!

Ο Ολυμπιακός ήταν καλός επιθετικά, αλλά πίσω είχε πολλά προβλήματα, ο Ζερβίνιο στην πρώτη του σωστή προσπάθεια, πήρε πάνω του... όλη την άμυνα των Πειραιωτών, έβγαλε στον Ροζίτσκι, ο οποίος οποίος στο 38' έβαλε το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ! Στην πρώτη φορά από τον Μάιο που ο Τσέχος έπαιξε βασικός κατάφερε και να σκοράρει δικαιώνοντας τον Βενγκέρ για την επιλογή του.

Την έβαλε στα... δίχτυα!

Σε αντίθεση με αυτό που περίμεναν οι φίλοι του, ο Ολυμπιακός δεν μπήκε επιθετικά, ματς χωρίς ρυθμό στην επανάληψη και το πρώτο τέταρτο κύλησε χωρίς... φάση, εκτός από αυτή του 59' όταν ο Φέισα βρέθηκε σε ιδανική θέση, αλλά το τελειώμα ήταν για... κλάματα! Ο Ζαρντίμ αποφάσισε να ρισκάρει, έβγαλε τον Σέρβο εκτός, πέρασε τον Φουστέρ και οι ερυθρόλευκοι πήραν μπροστά! Ο Ολυμπιακός άλλαξε εικόνα, πήρε ώθηση και με τον... Κάρολ «σύμμαχο» που έβγαλε μεγάλο τετ α τετ με τον Αρσάβιν στο 61' έφερε την Άρσεναλ σε δύσκολη θέση. Στο 64' ο Μασάντο είχε τεράστια ευκαιρία, αλλά στην εξέλιξη της φάσης ήρθε το γκολ! Από εκτέλεση κόρνερ στο επόμενο λεπτό, ο Ράμσεϊ κόλλησε, η μπάλα έφτασε στον ακάλυπτο Μανιάτη, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του φετινό τέρμα στη διοργάνωση!

Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε την Άρσεναλ, η οποία έχασε ρυθμό, ανάπτυξη και όρεξη, ο Πορτογάλος τεχνικός είχε έμπνευση και ο Μήτρογλου ουσία. Ο φορ του Ολυμπιακού πήρε στο 72' τη θέση του Αμπντούν και στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα πέτυχε μεγάλο γκολ. Στο 73' πήρε τη μπάλα έξω από την περιοχή, γύρισε πολύ ωραία και με σουτάρα έκανε την ανατροπή και έστειλε την ομάδα τους στους ισχυρούς του Europa League πετυχαίνοντας παράλληλα το 4ο του γκολ στη διοργάνωση!

Ολυμπιακός: Κάρολ, Ντιακιτέ, Μανωλάς, Κοντρέρας, Τοροσίδης, Φέισα (61' Φουστέρ), Μανιάτης, Γκρέκο, Μασάντο, Αμπντούν (72' Μήτρογλου), Τζιμπούρ (82' Ιμπαγάσα).

Αρσεναλ: Σέζνι, Βερμάλεν, Ροζίτσκι (46' Αρσάβιν), Τσάμπερλεϊν, Ράμσεϊ, Σκιλασί, Κοκλέν, Τζένκινσον, Ζερβίνιο, Σαμάκ, Μιντ (83' Aνγκα).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα