«Είμαστε τυχεροί με Παπαδόπουλο!»

Αντώνης Καλκαβούρας
«Είμαστε τυχεροί με Παπαδόπουλο!»

bet365

Ο νέος τεχνικός του Πανθρακικού, Παύλος Δερμιτζάκης, εξηγεί στο gazzetta.gr πως άλλαξε την αγωνιστική εικόνα της θρακιώτικης ομάδας, που είναι αήττητη στις τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές.

Δεν πρόλαβε καλά-καλά να συμπληρώσει 35 μέρες στον πάγκο του Πανθρακικού και σε πέντε αγώνες υπό την τεχνική του καθοδήγηση, η ομάδα της Κομοτηνής έχει συγκεντρώσει δύο βαθμούς (8 συνολικά) περισσότερους από τους έξι που είχε μαζέψει στις οκτώ πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, όταν στον πάγκο της ομάδας βρισκόταν ο Σάββας Παντελίδης.

Ο λόγος για τον Παύλο Δερμιτζάκη, που στις 31 Οκτωβρίου, μετά από τρεις σερί εντός έδρας ήττες του Πανθρακικού, ανέλαβε για δεύτερη φορά (η πρώτη ήταν το 2010) στην καριέρα του την τεχνική ηγεσία της θρακιώτικης ομάδας και έκτοτε ο σύλλογος του νομού Ροδόπης, βαδίζει εκ του αφαλούς στον δρόμο προς την σωτηρία. Μετά την ήττα στο ντεμπούτο του, με 2-1 από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (δέχθηκε γκολ στο 87’ κι ενώ έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 54ο λεπτό), οι “κροκόδειλοι” συμπλήρωσαν τέσσερις αγωνιστικές χωρίς ήττα και μετά την ισοπαλία με τον ΟΦΗ στο “Γεντί Κουλέ”, φιγουράρουν πλέον στην 10η θέση της βαθμολογίας, έχοντας “αέρα” 3 βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη... Το gazzetta.gr εντόπισε τον 43χρονο τεχνικό στην Καβάλα, απ’ όπου κατάγεται και συνομίλησε μαζί του για την προσπάθεια που γίνεται φέτος στην Κομοτηνή...

- Αν σας έλεγε κάποιος ότι φεύγοντας από την Κρήτη με έναν βαθμό, υποθέτω ότι θα είσαστε ικανοποιημένος... Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς με τον ΟΦΗ, όμως, η ισοπαλία μάλλον σας αδικεί...

«Ο στόχος στον αγώνα του Ηρακλείου ήταν ευθύς εξαρχής το θετικό αποτέλεσμα και σ‘ έναν μεγάλο βαθμό επετεύχθη χάρη στην αγωνιστική πειθαρχία των παικτών προς το πλάνο που είχαμε καταρτίσει. Θεωρώ ότι κάναμε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις μας σε μία δύσκολη έδρα και κόντρα σ‘ έναν αντίπαλο που έχει τους ίδιους στόχους με μας. Με βάση τις ευκαιρίες που είχαμε, νομίζω ότι δικαιούμαστε τη νίκη, αλλά από μία αμυντική ολιγωρία, δεχθήκαμε ένα γκολ στο 90’, το οποίο μας στέρησε τους τρεις βαθμούς. Σίγουρα μας έμεινε μία πίκρα, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο!»

- Τι προλάβατε κι αλλάξατε στην αγωνιστική λειτουργία του Πανθρακικού και μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, συνδυάζει την αμυντική προσήλωση με το δημιουργικό ποδόσφαιρο;

«Το όποιο πλάνο καταστρώνει ο εκάστοτε προπονητής, εξαρτάται αποκλειστικά από τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά και τα “εργαλεία” που έχει στην διάθεσή του. Στον Πανθρακικό διαπίστωσα ότι υπάρχουν οι ποδοσφαιριστές εκείνοι που μπορούν να υποστηρίξουν την αμυντικογενή φιλοσοφία και συνάμα να παίξουν επιθετικά και να δημιουργήσουν ευκαιρίες, χωρίς παράλληλα να χαλάει η ισορροπία στο παιχνίδι της ομάδας.

- Να υποθέσουμε ότι όσον αφορά στην επιθετική τακτική σας, η παρουσία ενός επιθετικού πολύ υψηλού επιπέδου, όπως ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, είναι κάτι παραπάνω από ευεργετική...

«Ούτε λόγος να γίνεται... Πρόκειται για έναν χαρισματικό παίκτη και πέρα από την δεινή εκτελεστική του ικανότητα, είναι ένας ποδοσφαιριστής που αποτελεί τεράστια προσωπικότητα, εντός αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου... Είναι τιμή μας που ανήκει στο δυναμικό του Πανθρακικού...»

- Από ‘δω και στο εξής πως αντιμετωπίζετε το μέλλον, όσον αφορά την επίτευξη του στόχου σας, δύο αγωνιστικές πριν από τέλος του 1ου γύρου στην Superleague;

«Κατ‘ αρχήν είμαι απόλυτα ικανοποιημένος κατά κύριο λόγο με την αγωνιστική εικόνα της ομάδας και κατά δεύτερον με τα τελευταία αποτελέσματα. Αυτό που θέλουμε είναι να κλείσουμε τον πρώτο γύρο με μία συγκεκριμένη βαθμολογική συγκομιδή, που θα διευκολύνει την προσπάθειά μας στον 2ο γύρο.»

- Σας βγαίνουν τα “κουκιά”;

«Θεωρώ ότι αν συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αγωνιστική πειθαρχία, θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην Superleague.»

- Στα δύο επόμενα παιχνίδια με ΑΕΚ εντός και Κέρκυρα εκτός, πάτε για τον μαγικό αριθμό “4”, δηλαδή ένα “τρίποντο” και μία ισοπαλία;

«Αν κλείσουμε τον πρώτο γύρο με επιπλέον 4 βαθμούς, θα είναι μία ιδανική συγκομιδή βαθμών για μας... Πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσουμε τον επόμενο αγώνα στην έδρα μας...»

- Πως αισθάνεται ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου σαν κι εσάς, που είχε συνηθίσει την ΑΕΚ πρωταγωνίστρια, να την αντιμετωπίζετε τώρα σαν βασικό αντίπαλο της ομάδας στην μάχη για τη σωτηρία;

«Είναι ένα λυπηρό γεγονός αλλά παράλληλα αποτελεί και σημείο των καιρών... Γι‘ αυτό, όμως, λέγεται μεγάλη ομάδα και έχει τον τρόπο και τα μέσα να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση που περνάει και να επιστρέψει στις ένδοξες μέρες του παρελθόντος...»

- Είστε ευχαριστημένος από την στήριξη της τοπικής κοινωνίας;

«Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό γιατί λόγω της πρώτης θητείας μου στην ομάδα, δεν αντιμετώπισα προβλήματα προσαρμογής. Ο Πανθρακικός είναι ένα πολύ οργανωμένο σωματείο που τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ με το προπονητικό κέντρο και το όμορφο γήπεδο που διαθέτει και η Ροδόπη είναι μία περιοχή με αγνό κόσμο που αγαπάει το ποδόσφαιρο και στηρίζει την ομάδα.»

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα