Η Μαδρίτη του ανήκει! (vids)

Η Μαδρίτη του ανήκει! (vids)

Θάνος Σαρρής
Η Μαδρίτη του ανήκει! (vids)

bet365

Ο Ζοσέ Μουρίνιο έχει πάρει τον αέρα της Ατλέτικο Μαδρίτης, καθώς από τότε που πήγε στην Ρεάλ μετρά μόνο νίκες στο ντέρμπι της πόλης! Δείτε τις στο gazzetta.gr!

Η Μαδρίτη κινείται στους ρυθμούς του αποψινού (01/12, 23:00) αγώνα της Ρεάλ με την Ατλέτικο στο Σαντιάγο Μπερναμπέου, με τους Μερένγκες να θέλουν νίκη για να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα μετά την ήττα από την Μπέτις, να «φτιάξουν» ψυχολογία και να πλησιάσουν τους Ροχιμπλάνκος στη βαθμολογία. Φέτος, η Ατλέτικο παρουσιάζει εξαιρετικό πρόσωπο και δεν είναι τυχαία η βαθμολογική της συγκομιδή. Θέλει να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς και παράλληλα να καταφέρει ένα ακόμα πλήγμα στην αντίπαλό της, κάτι που έχει να συμβεί εδώ και πολύ καιρό.

Από το 2009 και έπειτα η Ατλέτικο δεν έχει πάρει, άλλωστε, ούτε ισοπαλία από την συμπολίτισσά της ενώ τελευταία φορά που την κέρδισε ήταν το 1999! Το ντέρμπι λοιπόν αναμένεται περισσότερο δυνατό από τα τελευταία χρόνια, αφού η φετινή ομάδα των «ερυθρολεύκων» της πόλης είναι σαφώς ανεβάσμένη. Οι Blancos, όμως, έχουν τον παράγοντα Μουρίνιο, ο οποίος δεν έχει άλλο αποτέλεσμα πέραν της νίκης απέναντι στην Ατλέτικο!
Ο Πορτογάλος έχει αντιμετωπίσει ως τεχνικός της «Βασίλισσας» έξι φορές την Ατλέτικο. Τέσσερις για το Πρωτάθλημα και δύο για το Κύπελλο. Ο απολογισμός του είναι έξι νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις και θέλει να συνεχίσει το εκπληκτικό του σερί με την «γειτόνισσα». Σερί, το οποίο έφτασε στο απόγειό του πέρυσι, όταν και η ομάδα του έβαλε τέσσερα τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας!
Η πρώτη αναμέτρηση του Mou με την Ατλέτικο Μαδρίτης έλαβε χώρα στις 7 Νοεμβρίου του 2010, για την Πριμέρα Ντιβισιόν. Οι Mερένγκες κατάφεραν να «καθαρίσουν» από νωρίς το ματς, με ένα γκολ του Ρικάρντο Καρβάλιο στο 13 και ένα του Οζίλ στο 19'.
Πριν το ματς του δεύτερου γύρου στο Βιθέντε Καλντερόν, οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες για το Copa Del Rey. Στο πρώτο ματς του Μπερναμπέου, η Ατλέτικο προηγήθηκε με 1-0 στο 7' με τον Ντιέγο Φορλάν, αλλά με τα τέρματα των Σέρχιο Ράμος (14'), Κριστιάνο Ρονάλντο (61') και Μεσούτ Οζίλ (88'), η Ρεάλ επικράτησε με 3-1.
Στη ρεβάνς, το γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο στο 23', το δεύτερο απέναντι στην Ατλέτικο μέσα σε μία βδομάδα, ήταν αρκετό για να οδηγήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης στα ημιτελικά και εν συνεχεία στην κατάκτηση του Κυπέλλου μετά από 18 χρόνια!
Στις 19 Απριλίου του 2011, οι αναμετρήσεις των δύο ομάδων της πόλης συνεχίστηκαν, με τον νικητή να φοράει ξανά άσπρα! Η Ρεάλ Μαδρίτης, μετά τη νίκη στο Καλντερόν για το Κύπελλο, έπραξε το ίδιο και για το Πρωτάθλημα, κερδίζοντας με 1-2. Προηγήθηκε με Μπενζεμά και τον... συνήθη ύποπτο Οζίλ και οι Ροχιμπλάνκος μείωσαν στο 86' με τον Αγουέρο.
Την προηγούμενη περίοδο, τα πράγματα έγιναν ακόμα καλύτερα για τους Μερένγκες, οι οποίοι φιλοδώρησαν τους αντιπάλους τους με δύο τεσσάρες. Η πρώτη ήταν στο Σαντιάγο Μπερναμπέου. Η Ατλέτικο προηγήθηκε με τον Αντριάν στο 15' και στη συνέχεια ακολούθησαν δύο γκολ με πέναλτι από τον Ρονάλντο, ένα του Ντι Μαρία και ένα του Ιγουαΐν για το τελικό 4-1.
Στο επόμενο ματς, που είναι και το τελευταίο των δύο ομάδων μέχρι σήμερα, η Ατλέτικο ήθελε εκδίκηση στην έδρα της. Η Ρεάλ κάλπαζε προς τον τίτλο και ο Κριστιάνο ήταν ασταμάτητος, οδηγώντας την ομάδα του με χατ-τρικ στο 1-4. Τα δύο πρώτα του τέρματα, με απευθείας εκτέλεση φάουλ και σουτάρα έξω από την περιοχή ήταν εκπληκτικά.
Γενικώς πάντως ο Μουρίνιο έχει δείξει ότι στα γειτονικά ντέρμπι έχει τον τρόπο του. Πριν πάει στη Ρεάλ Μαδρίτης είχε παίξει 21 ντέρμπι στην έδρα της εκάστοτε ομάδας του, ως τεχνικός της Μπενφίκα, της Πόρτο, της Τσέλσι και της Ίντερ, μετρώντας 17 νίκες! Τελευταία του ήττα σε ματς με τέτοια σημασία ήταν στις 218 Σεπτεμβρίου του 2008, όταν οι Νερατζούρι είχαν ηττηθεί με 1-0 από τη Μίλαν. Εκτός έδρας, είχε παίξει 16 ντέρμπι και είχε πάρει 11 νίκες.
 

LA LIGA Τελευταία Νέα