Ένας... αριστερός για τον Άρη

Ένας... αριστερός για τον Άρη

Gazzetta team
Ένας... αριστερός για τον Άρη

bet365

Έτοιμος να αναλάβει τον πάγκο του Άρη είναι ο Ισπανός προπονητής, Λούκας Αλκαράθ και το gazzetta.gr σας παρουσιάζει τον «καθηγητή» που έχει κομμουνιστικές ρίζες.

Ο Λουίς Γκονζάλεθ Λούκας Αλκαράθ όπως είναι το πλήρες όνομά του γεννήθηκε στις 21 Ιουνίου του 1966 στη Γρανάδα της Ισπανίας. Πρόκειται για τον γιο του Φελίπε Αλακαράθ, ο οποίος ήταν πρώην αναπληρωτής της Ενωτικής Αριστεράς και εκτελεστικός πρόεδρος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ισπανίας.

Η νίκη του Άρη επί του Ατρόμητου πληρώνει 3.25 στη vistabet

Μάλιστα, ο παππούς του (πατέρα της μητέρας του) ήταν μέλος της Ρεάλ Μαδρίτης και της Γρανάδας τη δεκαετία του 40 και του 50. Η ποδοσφαιρική παράδοση του Αλκαράθ δεν σταματά εδώ, αφού ο θείος του Χοσέ Μανουέλ Γκονζάλεθ είχε αγωνιστεί στην Σαραγόσα την δεκαετία του 70.

Από πολύ νεαρή ηλικία ο Αλκαράθ είχε εκφράσει την αγάπη του για το ποδόσφαιρο, ακολουθώντας την οικογενειακή παράδοση. Ωστόσο, αυτό δεν τον εμπόδισε να μην εγκαταλείψει τις σπουδές του, παίρνοντας πτυχίο Φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο της Γρανάδας. Παράλληλα, έγινε καθηγητής στρατηγικής και τακτικής στην Εθνική Σχολή Προπονητών.

Αρχικά ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην ομάδα Νέων της Χαέν και λίγο αργότερα στη Γρανάδα. Με την τελευταία συνδύασε την καριέρα του ποδοσφαιριστή και του τεχνικού, παρακολουθώντας μαθήματα προπονητικής. Παρόλα αυτά τον κέρδισε η προπονητική εξηγώντας «ήταν πολύ πιο εύκολο να φτάσω εκεί που ήθελα ως προπονητής παρά ως ποδοσφαιριστής».

Σε ηλικία 29 ετών το 1995 ξεκίνησε να δουλεύει ως προπονητής στην Γ' Ισπανίας, αναλαμβάνοντας την ομάδα της γενέτειράς του, Γρανάδα. Στα τρία χρόνια που έμεινε εκεί την οδήγησε δύο φορές στην πρώτη τετράσα του πρωταθλήματος, χωρίς όμως να καταφέρει να κερδίσει την άνοδο στα πλέι οφ.

Η σεζόν 1998/99 θα τον βρει στον πάγκο της Αλμερία, η οποία βρισκόταν στην Γ΄ Ισπανίας. Ο Αλκαράθ δεν θα καταφέρει να την κρατήσει στην κατηγορία και έτσι την επόμενη σεζόν θα βρει στέγη στην Ντος Ερμάνας (Γ΄ Ισπανίας). Αλλά και εκεί θα μείνει για έναν χρόνο.

Επόμενος σταθμός του η Ρεκρατίβο Ουέλβα στην οποία παρέμεινε για τρία χρόνια. Τη δεύτερη σεζόν μάλιστα της χάρισε την άνοδο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, μετά από 23 χρόνια. Την τρίτη του χρονιά στον πάγκο της, την οδήγησε στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας, όπου ηττήθηκε από την Μαγιόρκα, αλλά δεν κατάφερε να την κρατήσει στη μεγάλη κατηγορία.

Το 2003 ανέλαβε τον πάγκο της Ρασίνγκ Σανταντέρ που αγωνιζόταν στη μεγάλη κατηγορία, αλλά στα μέσα της σεζόν 2004/05 αποχώρησε λόγω αρνητικών αποτελεσμάτων. Την περίοδο 2005/2006 ανέλαβε την Χερέθ (Σεγούντα Ντιβιζιόν) την οποία οδήγησε στην έκτη θέση του πρωταθλήματος.

Το 2006 ανέλαβε την Μούρθια (Σεγούντα Ντιβιζιόν) με την οποία κέρδισε την άνοδο στην Πριμέρα, αλλά υποβιβάστηκε την αμέσως επόμενη. Τη σεζόν 2008/2009 επέστρεψε στην Ουέλβα (Πριμέρα Ντιβιζιόν) αλλά ο υποβιβασμός της, έφερε τη νέα διακοπή της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Το καλοκαίρι του 2009 ανέλαβε τη Κόρδοβα (Σεγούντα Ντιβιζιόν) με την οποία τερμάτισε στη δέκατη θέση του πρωταθλήματος την πρώτη του χρονιά, ενώ αποχώρισε το Δεκέμβρη του 2011 για να επιστρέψει στην την Αλμερία (Σεγούντα Ντιβιζιόν). Τον Απρίλιο του 2012 αποχώρησε λόγω της κακής πορείας της ισπανικής ομάδας στο πρωτάθλημα της β΄ κατηγορίας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα