«Συνήθεις ύποπτοι» και χαμένη ευκαιρία!

«Συνήθεις ύποπτοι» και χαμένη ευκαιρία!

Gazzetta team
«Συνήθεις ύποπτοι» και χαμένη ευκαιρία!

bet365

Οι «μόνιμοι» Τζιμπουρ, Μήτρογλου σκόραραν, όμως Ολυμπιακός δεν βρήκε τα πολλά γκολ που έψαχνε (2-0 την Παναχαϊκή) και οι αναπληρωματικοί κινήθηκαν σε... ρηχά νερά! Αποδοκιμάστηκε ο Μασάντο!

Έτσι έπαιξε

Ο Ολυμπιακός του Ζαρντίμ έχοντας αρκετές αλλαγές στην ενδεκάδα ξεκίνησε με τον Μέγιερι κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ ήταν ο Ντιακιτέ, τα δύο στόπερ οι Παπάζογλου και Κοντρέρας και αριστερά ο Ζαραδούκας. Στον άξονα ήταν οι Φέισα και Γκρέκο και στις δύο πτέρυγες οι Βλαχοδήμος και Φουστέρ. Στην κορυφή της επίθεσης τοποθετήθηκαν οι Τζιμπούρ και Πάντελιτς.

Διπλή ζώνη άμυνας η Παναχαϊκή

Όσον αφορά στην Παναχαϊκή είχε ένα αμυντικογενές σχήμα με τρία στόπερ και δύο μπακ. Ουσιαστικά είχε μία διπλή ζώνη άμυνας. Στόχος του τεχνικού της τιμ ήταν κρατήσει το μηδέν.

Λίγος κόσμος, τα εξ αμάξης σε Κούγια

Ο φίλαθλος κόσμος του Ολυμπιακού πάντως δεν ανταποκρίθηκε ανάλογα στο κάλεσμα της ΠΑΕ σε μία μέρα βέβαια καθημερινή και σε μία ώρα που δεν ήταν και η πλέον κατάλληλη για Κύπελλο Ελλάδας. Περίπου 7 χιλιάδες βρέθηκαν στο Καραϊσκάκη. Ο Αλέξης Κούγιας είχε πάντως την τιμητική του με αρκετά υβριστικά πανό για εκείνον αλλά και πολλά συνθήματα σε βάρος του.

Ανωτερότητα χωρίς γκολ

Ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά στον αγώνα κάνοντας αρκετές ευκαιρίες για γκολ, όπως εκείνη του Τζιμπούρ στο 17' με κεφαλιά. Ήταν η πιο κλασική των γηπεδούχων στο πρώτο μέρος με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ. Το ζητούμενο άλλωστε για τους παίκτες του Ζαρντίμ ήταν το γρήγορο τέρμα.

Καλές φάσεις είχε και ο Πάντελιτς στο 18' και 37' με σουτ και προβολή αντίστοιχα. Γενικά οι πρωταθλητές Ελλάδας έχοντας νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα όπως τον "πρωτάρη" στο βασικό σχήμα τους, Ζαραδούκα, είχαν μεν ευκαιρίες και καλύτερη εικόνα από την Παναχαϊκή, όχι όμως το ανάλογο πρόσωπο.

Οι ερυθρόλευκοι ήταν αρκετά φλύαροι επιθετικά και είχαν πρόβλημα στα τελειώματά τους. Επίσης δεν αξιοποιούσαν όπως έπρεπε τους χώρους που τους έδιναν οι αντίπαλοί τους. Οι φιλοξενούμενοι από την άλλη στάθηκαν αρκετά καλά στο αμυντικό κομμάτι παρά την πίεση που δέχθηκαν.

1-0 με το... καλημέρα!

Ότι δεν έκανε στο πρώτο μέρος ο Τζιμπούρ το κατάφερε στην επανάληψη. Στο 47' ύστερα από φάουλ του Φουστέρ η άμυνα της Παναχαϊκής αδράνησε για τα καλά και ο Αλγερινός με γυριστή κεφαλιά "νίκησε" τον Πίτκα για το 1-0 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.

Οι Πειραιώτες εξακολούθησαν να πρεσάρουν τους Πατρινούς για ένα τέρμα, όμως σε μία ανύποπτη στιγμή ο Γκούρτσας έχασε μεγάλη ευκαιρία με το τετ α τετ του στο 57' να φεύγει λίγο άουτ. Ο Αλγερινός φορ από την άλλη που ήταν εκ των διακριθέντων των νταμπλούχων Ελλάδας είχε ευκαιρία στο 59' με κεφαλιά αλλά και στο 61' με σουτ.

Κεφαλιά Μήτρογλου και 2-0

Το παιχνίδι κυλούσε με τους παίκτες του Ζαρντίμ να έχουν το πάνω χέρι αλλά να μην μπορούν να βάλουν ένα 2ο τέρμα, που θα τους έδινε ασφάλεια για τον επαναληπτικό της Πάτρας. Όλα αυτά μέχρι το 71' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βλαχοδήμου ο Μήτρογλου πήρε την κεφαλιά από τον Φατιόν και την έστειλε στα δίχτυα του Πίτκα για 2-0.

Η εικόνα της αναμέτρησης δεν άλλαξε και πολύ έως το τέλος της με τους γηπεδούχους να μην μπορούν να σκοράρουν για 3η φορά (σ.σ. αν και είχαν και άλλες καλές στιγμές για γκολ) και τις όποιες προσπάθειες της Παναχαϊκής για να πάρει κάτι από το ματς να πέφτουν στο κενό.Απο

Αποδοκιμασίες και δοκάρι Μασάντο

Στο 95' ο Μασάντο -που αποδοκιμάστηκε από τον κόσμο του Ολυμπιακού όταν μπήκε στο ματς ως αλλαγή, κάτι που έγινε και όταν πήρε λίγο μετά την μπάλα- είχε δοκάρι σε φάουλ του ενώ δύο λεπτά πριν ο Σαλαμαστράκης χτύπησε με κλωτσιά εκτός φάσης τον Μήτρογλου δίχως να δοθεί κάτι. Έτσι ο Ολυμπιακός επικράτησε δίκαια με 2-0 της Παναχαϊκής αν και δυσκολεύτηκε έως ένα σημείο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Δίχως να είναι ιδιαίτερα... σούπερ και πειστικός ο Ολυμπιακός και συναντώντας δυσκολίες με την Παναχαϊκή πέτυχε τον σκοπό του που ήταν να νικήσει με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά στο Καραϊσκάκη για να πάρει ένα σχετικά καλό σκορ ενόψει της ρεβάνς για το Κύπελλο Ελλάδας στην Πάτρα. Είναι σαφές βέβαια πως ήταν ανώτερος των αντιπάλων του στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, όμως είχε προβλήματα στο παιχνίδι του κυρίως στην ανάπτυξη του παιχνιδιού σε κάποιες στιγμές αλλά και στα τελειώματα των φάσεων.

Συνολικά δεν μπορεί να επισημάνει κανείς ότι ήταν μία άκρως θετική εμφάνιση από τον Ολυμπιακό. Οι ερυθρόλευκοι έκαναν αρκετές φάσεις απέναντι σε μία αξιόμαχη Παναχαϊκή που είχε αμυντικούς προσανατολισμούς όμως ακόμα και έτσι είχε φάση για να σκοράρει. Θετικό πρόσημο από το ματς για τους Βλαχοδήμο και Ντιακιτέ (σ.σ. κυρίως για τον Αφρικανό που πάλεψε σκληρά και όχι τόσο για τον Έλληνα χαφ που είχε ορισμένα κενά διαστήματα στο παιχνίδι του) και τους δύο σκόρερ, Τζιμπούρ και Μήτρογλου (πο κυρίως ξεχώρισαν για τα γκολ). Αντίθετα ποδοσφαιριστές όπως οι Φέισα και Φετφατζίδης που έχουν μειωμένο χρόνο συμμετοχής κινήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα.

Ο Ζαραδούκας από την άλλη αν και βοήθησε αμυντικά έως ένα σημείο επιθετικά και δημιουργικά δεν μπόρεσε να βοηθήσει τόσο. Σε γενικές γραμμές ήταν μία δίκαιη και καθαρή επικράτηση των Πειραιωτών που είχαν αρκετές διαφοροποιήσεις στο αρχικό τους σχήμα, κάτι που έπαιξε τον ρόλο του. Οι παίκτες του Ζαρντίμ πάντως πρέσαραν μέχρι το τέλος για ένα τρίτο γκολ. Οι δύο ομάδες ανανέωσαν το... ραντεβού τους για τις 19/12 και τον επαναληπτικό της Πάτρας.

 

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ Τελευταία Νέα