Γκέλα πριν το ντέρμπι

Γκέλα πριν το ντέρμπι

Γκέλα πριν το ντέρμπι

bet365

Η Ντόρτμουντ πλήρωσε το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να τελειώσει το παιχνίδι και έμεινε στο 1-1 με τη Φορτούνα πριν το ντέρμπι με την Μπάγερν. Νίκες για Αμβούργο, Ανόβερο και Μάιντς.

Λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι με την Μπάγερν ο Γίργκεν Κλοπ ήθελε να γιορτάσει το 150ό παιχνίδι του στον πάγκο της Ντόρτμουντ με νίκη επί της Φορτούνα. Όλα ξεκίνησαν μια χαρά για τους Βεστφαλούς, που κυριάρχησαν στο πρώτο μέρος, πήραν το προβάδισμα, όμως τελικά πλήρωσαν το ότι δεν τελείωσαν το παιχνίδι και «τιμωρήθηκαν» στο 78', όταν ο Ραϊζίνγκερ έκανε το τελικό 1-1. Το πρώτο μέρος πέρασε με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να ακολουθήσουν στο ρυθμό των Βεστφαλών και να μην κάνουν ούτε... μισή ευκαιρία.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν, όμως υστέρησαν στην τελική προσπάθεια. Η σημαντικότερη ευκαιρία ήρθε στο 37', όταν ο Γκίφερ έβγαλε δύσκολα το σουτ του Ρόις, όμως στο 43' ήρθε το γκολ. Κούμπα και Γκρόισκροϊτς έπαιξαν ωραία το 1-2 και ο πρώτος με πανέμορφο σουτ στην κίνηση άνοιξε το σκορ για το 1-0! Στην επανάληψη, όμως, οι παίκτες του Μάιερ ανέβασαν την απόδοσή τους, ήταν πολύ επικίνδυνοι στην αντεπίθεση και μετά την πρώτη ευκαιρία για την Ντόρτμουντ με τον Κούμπα, έφτασαν μία ανάσα από την ισοφάριση. Ο Ραϊζίνγκερ έκανε το πλασέ, όμως η μπάλα με τον Βαϊντενφέλερ εξουδετερωμένο βρήκε σε συμπαίκτη του και πιο συγκεκριμένα στον Λάρσεν!

Η εικόνα δεν άλλαξε, με τους φιλοξενούμενους να «τιμωρούν» τους Βεστφαλούς στο 78', όταν σε ακόμη μία αντεπίθεση ο Κρούζε έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Ραϊζίνγκερ με κεφαλιά έφερε το παιχνίδι στα ίσα! Οι παίκτες του Κλοπ ανέβασαν ταχύτητα και πίεσαν στη συνέχεια, έχασαν τεράστια ευκαιρία με τον Γκρόσκροϊτς στο 83', όμως το μόνο που άλλαξε μέχρι το τέλος ήταν ότι η Φορτούνα τελείωσε το ματς με 10 παίκτες, με τον Παούρεβιτς να αντικρίζει δεύτερη κίτρινη στο 87'. Έτσι, η Ντόρτμουντ μπορεί να μείωσε προς το παρόν τη διαφορά της από την Μπάγερν στους 8 βαθμούς, όμως οι Βαυαροί έχουν και παιχνίδι λιγότερο.

Μπορεί και χωρίς Φαν Ντερ Φάαρτ
Στο Αμβούργο ο Φαν Ντερ Φάαρτ βρισκόταν στις εξέδρες και τα πράγματα έδειχναν δύσκολα για τον Φινκ και τους παίκτες του, που δεν είχαν σκοράρει ούτε ένα γκολ χωρίς τον Ολλανδό στην 11άδα. Τελικά, ξεπέρασαν το... κόμπλεξ τους και επιβλήθηκαν δίκαια 3-1 της Σάλκε. Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν πολύ καλύτεροι, είχαν δοκάρι με τον Αόγκο στο 7', έχασαν καλές ευκαιρίες με Ρούντνιεβς και Μπάιστερ, με τους φιλοξενούμενους να απειλούν σπασμοδικά και να φτάνουν κοντά στο γκολ με Χούντελαρ και Ομπάσι, όταν ο Αρσλάν έδιωξε πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του τελευταίου. Το παιχνίδι είχε πολλές φάσεις, εξαιρετικό ρυθμό, όμως το 0-0 ήταν το σκορ στο ημίχρονο. Η επανάληψη ξεκίνησε με γκολ για το Αμβούργο, όταν ο Μπάιστερ με δυνατό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Ούνερσταλ, που φέρει ευθύνη, για το 1-0!

 

Ο Πούκι στιγμές αργότερα έφτασε κοντά στην ισοφάριση, με το Αμβούργο να φτάνει και σε δεύτερο γκολ στο 65', όταν μετά από ωραία αντεπίθεση, Μπάιστερ, Ντικμάιερ και Ρούντνιεβς άλλαξαν εξαιρετικά την μπάλα, με τον Λετονό να κάνει το 2-0. Το γκολ ξύπνησε τους παίκτες του Στέφενς, που ανέβασαν την πίεσή τους και έχασαν καλές ευκαρίες με Φαρφάν, Παπαδόπουλο και Πούκι, πριν κερδίσουν πέναλτι στο 80', όταν ο Ρινκόν έκανε χέρι εντός περιοχής. Ο Χούντελαρ ανέλαβε την εκτέλεση, ο Άντλερ αρχικά απέκρουσε, όμως στην επαναφορά ο Ολλανδός μείωσε σε 2-1 και έδωσε ελπίδες στη Σάλκε. Στο 90', μάλιστα, ο Άντλερ έβγαλε εκπληκτικό το φάουλ του Φουκς, με τους μπλε να φτάνουν κοντά στην ισοφάριση. Όλα τελείωσαν στο 1' των καθυστερήσεων, όταν ο Μπαρνέτα ανέτρεψε εντός περιοχής τον Αόγκο και ο Μπαντέλι από την άσπρη βούλα πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Μπουντεσλίγκα και έκανε το τελικό 3-1 για την 4η εντός έδρας νίκη του Αμβούργου τη φετινή σεζόν, μία περισσότερη από ό,τι σε ολόκληρη την περσινή!

Τόπο στα νιάτα!
Στα υπόλοιπα παιχνίδια η Μάιντς με έναν εκπληκτικό Σον Πάρκερ στη 2η εμφάνισή του στην Μπουντεσλίγκα και 1η στην αρχική ενδεκάδα πέρασε με μεγάλη νίκη 3-1 επί της Άιντραχτ στη Φρανκφούρτη. Ο 19χρονος Γερμανός έδωσε την ασίστ στον Ίβανσιτς για το 0-1 στο 18', ενώ έκανε το 2-0 στο 42'! Ο Νοβέσκι τελείωσε το παιχνίδι στο 52', κάνοντας το 3-0, ενώ το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν στο τελικό 3-1 με αυτογκόλ του Σαλάι στο 55', με την Μάιντς να τελειώνει το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω αποβολής με δεύτερη κίτρινη του Μπαουμγκάρτλινγκερ στο 88'. Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης και η εμφάνιση του Κεμφ, που έγινε ο πρώτος γεννημένος το 1995 που κάνει την εμφάνισή του στην Μπουντεσλίγκα. Τέλος, το Ανόβερο ξεπέρασε τη συντριβή από την Μπάγερν και επιβλήθηκε εντός έδρας 2-0 της Γκρόιτερ Φιρτ χάρη στα γκολ των Ντιούφ (4') και Έγκιμαν (69').

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής

Τρίτη (27/11)


Ντόρτμουντ-Φορτούνα 1-1
(43' Κούμπα - 78' Ραϊζίνγκερ)

Ανόβερο-Γκρόιτερ Φιρτ 2-0
(4' Ντιούφ, 69' Έγκιμαν)

Αμβούργο-Σάλκε 3-1
(52' Μπάιστερ, 65' Ρούντνιεβς, 90+2' πεν. Μπαντέλι - 80' Χούντελαρ)

Άιντραχτ-Μάιντς 1-3
(55' Σαλάι αυτ. - 18' Ίβανσιτς, 42' Πάρκερ, 52' Νοβέσκι)

Τετάρτη (28/11)

Γκλάντμπαχ-Βόλφσμπουργκ (21:00)
Στουτγκάρδη-Άουγκσμπουργκ
Βέρντερ-Λεβερκούζεν
Φράιμπουργκ-Μπάγερν
Νυρεμβέργη-Χόφενχαϊμ

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα