Μόνος πρώτος ο Απόλλωνας

Gazzetta team
Μόνος πρώτος ο Απόλλωνας

bet365

Το... βιολί του συνεχίζει ο Απόλλωνας που πέρασε και από τα Μέγαρα και είναι μόνος πρώτος. Ακολουθούν κατά πόδας τα Ψχανά, τεράστιο διπλό ο Πιερικός.

Τον χαβά του συνεχίζει ο Απόλλωνας, που δείχνει έτοιμος για την επιστροφή του στην μεγάλη κατηγορία, καθώς πέτυχε ακόμα μία νίκη, αυτή την φορά κόντρα στον Βύζαντα στα Μέγαρα με 1-0 και πλέων είναι μόνος πρώτος στην βαθμολογία. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού σε όλη την διάρκεια, με την διαφορά δυναμικότητας των δύο συλλόγων να είναι ξεκάθαρη.

Ο Απόλλωνας έπαιξε επιθετικά και κυνήγησε το γκολ, απέναντι σε μία ομάδα που δεν έδειχνε ικανή να τον απειλήσει. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης πέτυχε ο Διαμάντης με μία σέντρα σουτ στο 27', με τον αντίπαλο τερματοφύλακα να φέρει τεράστια ευθύνα, καθώς έχασε την μπάλα μέα από τα χέρια του. Οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να δώσουν μεγαλύτερη έκταση στο σκορ, όμως ήταν άστοχοι και άτυχοι στις αρκετές φάσεις που δημιούργησαν στο παιχνίδι. Ενδεικτικό της κακής απόδοσης του Βύζαντα είναι το γεγονός ότι η πρώτη υποψία φάσης που έκανε ήταν στο 75'. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε του οπαδούς της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» να πανηγυρίζουν και αυτούς από τα Μέγαρα να στήνουν... λαϊκά δικαστήρια.

Βύζας Μεγάρων (Θύμιος Γεωργούλης): Παναγόπουλος, Γρομητσάρης, Χαρτσιάς, Θ. Βλάχος, Σπαγής (46' Ρεκλείτης), Μπιτσάκος, Λαμπρόπουλος, Διαμαντόπουλος, Ντιαλό, Βελέτης, Γκεμίσης.

Απόλλων Σμύρνης (Αλέκος Βοσνιάδης): Κοτταράς, Χατζηζήσης, Χιντζίδης, Δεληζήσης, Ιασωνίδης, Τσεμπερίδης, Κατσίκης, Καμαρά, Καραμαλίκης, Διαμάντης, Τσιλιγκίρης.

Κακός δαίμονας τα εντός

Τεράστια νίκη πέτυχε η ομάδα του Πιερικού, που πέρασε από την Καβάλα με 1-0, παίρνοντας μεγάλη βαθμολογική ανάσα, ενώ από την μεριά τους οι γηπεδούχοι συνέχισαν το αρνητικό σερί που έχουν στα φετινά εντός έδρας παιχνίδια όπου ακόμα δεν έχουν πετύχει νίκη μπροστά στους οπαδούς τους. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 7 με τον Μάρτιν, που εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια τη αντίπαλης άμυνας. Στο 39 οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσουν, καθώς η κεφαλιά του Χλωρού σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και το πλασέ του Ντάνι του Πιερικού.

Καβάλα (Κώστας Βασιλακάκης): Αποστολίδης, Παγώνης, Γελαδάρης, Τριποτσέρης, Μαραγκός, Ντιέ, Ενσαλίβα, Μοκάκε, Ποσίνκοβιτς (46' Πλιάγκας), Μπρατσιάνι, Χλωρός.

Πιερικός (Ντούσαν Μιτόσεβιτς): Τόλιος, Νίκου, Γιαζιτζόγλου, Ντόικιτς, Δήμου, Δεσποτόφσκι, Ίτσιος, Καθάριος, Ντάνι, Καραγκούνης, Φαμπίνιο.

«Λευκή ισοπαλία» στο ντέρμπι
Εθνικός Γαζώρου και Ολυμπιακός Βόλου έμειναν στο 0-0 σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι στο ντέρμπι της αγωνιστικής. Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν με αμυντικούς προσανατολισμούς, μένοντας στο 0-0 για τρίτο σερί παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι από την άλλη είχαν την πρωτοβουλία στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, όμως και αυτοί είχαν ως πρώτο στόχο το μηδέν στην άμυνα. Τελικά, καμία ομάδα δεν έφτασε στο γκολ, κλασική ευκαιρία δεν υπήρξε στο παιχνίδι και το τελικό 0-0 κρίνεται δίκαιο, με τις ομάδες να προσφέρουν κακό θέαμα.

Εθνικός Γαζώρου (Παναγιώτης Διλμπέρης): Αποστολίδης, Κοσμίδης (9’ Γαλακτερός), Νύρλας, Κουκόλης, Καπίας, Σαββίδης, Αλεξάντροβιτς (77’ Χαριτίδης), Γεωργιάδης, Μπεκιάρης (36’ Ναλμπάντης), Κωνσταντινίδης, Γκόγκας

Ολυμπιακός Βόλου (Σούλης Παπαδόπουλος): Γκίτκος, Κατσιαρός, Γιενγκά, Ανιέτεε (57’ Ογιαρμπίντε), Παλαιολόγος, Πινδώνης, Στογιάνοφ, Κόλεφ (72’ Γαλάνης), Στουρνάρας, Μπολάτι (90’ Τσιάτσιος), Γκότοβος.

Γλύτωσε στις καθυστερήσεις η Παναχαϊκή

Την τελευταία στιγμή απέφυγε τα χειρότερα η ομάδα της Παναχαϊκής, που αν και καλύτερη μέχρι τις καθυστερήσεις έχανε από τα Γιαννιτσά, με τον Σαλαμαστράκη να γράφει το τελικό 1-1 στο 94. Οι γηπεδούχοι είχαν το έλεγχο του κέντρου και δημιούργησαν ευκαιρίες, όμως η Αναγέννηση ήταν αυτή που πήρε κεφάλι στο σκορ, στο 19' με τον Φάμπιο, που εκμεταλλεύτηκε το φοβερό γύρισμα του Καρακάσογλου και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι πίεσαν να πάρουν κάτι και το κατάφεραν στα τελευταία δευτερόλεπτα με τον Σαλαμαστράκη που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με δυνατό πλασέ, την ώρα που ο διαιτητής της αναμέτρησης ήταν έτοιμος να σφυρίξει το τέλος του αγώνα. Το αποτέλεσμα αφήνει δυσαρεστημένες και τις δύο ομάδες που ήθελαν απεγνωσμένα για διαφορετικούς λόγους την νίκη.

Παναχαϊκή (Γιώργος Κούτσης): Πίτκας, Σπίνουλας, Καραμανλής, Σαλαμαστράκης, Κοιλιάρας, Ντίνας, Άντονι, Ολισέ, Μαπούκου. Ουρτάδο, Βασιλαντωνόπουλος.

Αναγέννηση Γιαννιτσών (Νίκος Παναγιωτίδης): Λαμπάκης, Σερέτης, Τσιάμης, Χατζόγλου, Στεργίδης, Φάμπιο, Καρακασόγλου, Νταντίδης, Φελίπε, Σκέμπης, Καρπαθάκης.

Νίκη παραμονής για Θρασύβουλο

Βαθιά ανάσα πήρε η ομάδα του Θρασύβουλου, που επικράτησε στην έδρα του της Αναγέννησης Επανομής με 1-0 φτάνοντας έτσι τους 10 βαθμούς, αφήνοντας στον πάτο της βαθμολογίας τους φιλοξενούμενους. Το παιχνίδι είχε ελάχιστες φάσεις, με τις δύο ομάδες να δυσκολεύονται στον τομέα της ανάπτυξης και να έχουν κυρίως αμυντικές βλέψεις. Σε μία από τις λίγες αξιόλογες στιγμές του αγώνα, στο 10ο λεπτό ο Πάνος με πολύ ωραίο πλασέ άνοιξε το σκορ για την ομάδα του, χαρίζοντας της ένα τρίποντο-βάλσαμο, που θεωρείται πολύτιμο αν αναλογιστεί κανείς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο σύλλογος.

Θρασύβουλος (Στάθης Σταθόπουλος): Ξενοδόχοφ, Βασιλείου, Σύρος, Αρκουμάνης, Μπακάλης, Πλαβούκος, Σταυροθανασόπουλος (21' λ.τ Κεϊτά), Σερέπας, Προβατίδης, Πάνος, Καλαμιώτης.

Αναγέννηση Επανομής (Σπύρος Μπαξεβάνος): Τοπαλίδης, Τσερκέζος, Νταντάμης, Τέλλος, Παπατζίκος, Σαμουηλίδης, Κουλίδης, Τζανδάρης, Ταχμαζίδης, Ογκουνσότο, Κυζιρίδης.

Πέρασαν και από την Αμφισσα τα Ψαχνά

Συνέχεια στην εκπληκτική πορεία και στο αήττητο σερί του έδωσε ο Ηρακλής Ψαχνών, που πέρασε από την έδρα του Φωκικού με 2-1 και πλέων βρίσκεται στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Αυτή ήταν και η 8η συνεχόμενη αγωνιστική για την ομάδα από την Εύβοια που παραμένει αήττητη. Οι γηπεδούχοι είχαν το έλεγχο όμως δεν μπορούσαν να ολοκληρώσουν τις αρκετές φάσεις που δημιούργησαν, με αποτέλεσμα να τιμωρηθούν από τον «άγραφο κανόνα» του ποδοσφαίρου και γνώρισαν μία... οδυνηρή ήττα.

Το σκορ άνοιξε ο Σέγκος με μονοκόμματο σουτ μετά από σέντρα του Ζουλιώτη, ενώ ο Τάουερ με κεφαλιά στο 57 διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Η ομάδα από την Άμφισσα το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει, με τον Αμπντουραχμάνι να πετυχαίνει το γκολ της τιμής στις καθυστερήσεις του αγώνα. Οι γηπεδούχοι πάντως, εκτός από την τύχη τους τα έβαλαν και με τον διαιτητή της αναμέτρησης καθώς ζητούν πέναλτι σε δύο φάσεις με τον αρχηγό του συλλόγου, Βασσίλη Ταμπάκη.

Φωκικός (Πέτρος Δημητρίου): Γεωργίου, Παπαζούδης, Λίτσος, Κωστόπουλος, Θωμόπουλος, Τετέ, Αργυρός, Ευσταθίου, Ταμπάκης, Θέος, Γκόμεζ.

Ηρακλής Ψαχνών (Γιώργος Βαζάκας): Σικαλιάς, Ζουλιώτης, Ρεπετσάς, Κονέ, Τάουερ, Τζάκης, Ιακωβάκης, Λιόσης, Γέσιτς, Ντελέκος, Σέγκος.

«Απέδρασε» από τη Δράμα ο Παναιτωλικός
Μεγάλο «διπλό» για τον Παναιτωλικό, που έφυγε με νίκη 1-0 επί της Δόξας στη Δράμα. Οι Αγρινιώτες, παρότι για ακόμη μία φορά δεν εντυπωσίασαν με την εμφάνισή τους, χάρη στο γκολ του Πασά στο 82' πήραν τους τρεις βαθμούς και συνεχίζουν να βρίσκονται ψηλά. Οι γηπεδούχοι από την άλλη απείλησαν σε αρκετές περιπτώσεις την εστία του Τακίδη, όμως δεν κατάφεραν να σκοράρουν και το πλήρωσαν στο τέλος. Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημα και πολλές φάσεις για αμφότερες τις ομάδες. Ο Τακίδης, πάντως, ήταν εκείνος που με τις αποκρούσεις του κράτησε το μηδέν, ενώ στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε, οι φάσεις ήταν λίγες και στο 82' ο Πασάς λύτρωσε τους φιλοξενούμενους, δίνοντάς τους τη νίκη 1-0.

Παναιτωλικός (Καραγεωργίου): Τακίδης, Κούσας, Ακουάρο, Ιωάννου, Γκόλιας, Μπογκντάνοβιτς, Σφακιανάκης (56’ Πασάς), Καμαρά (87’ Δάρλας), Γιάνεφ (46’ Μπακάκης), Φαβάλι, Κουτσοσπύρος

Δόξα Δράμας(Τζαναβάρας): Γουμάγιας, Ταραλίδης, Καμινιώτης, Ιντζόγλου, Σοϊλέδης, Κοντέων, Πουλάκος, Περπερίδης (87’ Λούκαρης), Στεργιανός (46’ Κάπελ), Μπάριος, Μιλέγκοβιτς

Κανένας... κερδισμένος
Στη Μυτιλήνη η Καλλονή υποδέχθηκε τον Ηρακλή, όμως το τελικό 1-1 δεν ευνόησε καμία ομάδα. Το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο, με τις ομάδες να έχουν από ένα καλό ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι, άνοιξαν το σκορ με τον Στεφανίδη στο 22', όμως στο τέλος του πρώτου μέρους οι γηπεδούχοι κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στα ίσα με τον Μανούσο. Στην επανάληψη, οι νησιώτες ήταν καλύτεροι, όμως δεν κατάφεραν να φτάσουν στο γκολ της ανατροπής, με το 1-1 να μένει μέχρι το τέλος και τις δύο ομάδες να χάνουν την ευκαιρία να ανέβουν στη βαθμολογία.

Καλλονή (Τιμος Καβακάς): Μάππας, Χωριανόπουλος, Αναστασιάδης, Μαϊστόροβιτς, Κώτσιος, Σιλιγαρδάκης (90' Κριπιντίρης), Μαρσέλο, Γκόβας (24' Ντάμπος), Μανούσος, Λεοζίνιο, Γιόνδης (75' Γκονζάλες).

Ηρακλής (Γιώργος Στράντζαλης): Χουάντερσον, Μίχος (75' Βουτσιάς), Σαββίδης, Βαγγελόπουλος, Λόπεθ, Φερνάντεζ, Παληγεώργος (57' Τροίρης), Σουλίδης, Γεωργίου, Ισάακ (37' Μπανγκουρά), Στεφανίδης

Νίκη με τριάρα

Στις νίκες επέστρεψε η ομάδα της Νίκης Βόλου και μάλιστα με το επιβλητικό 3-0 επί του Πανσεραϊκού. Η ομάδα του Στέλιου Μανωλά μπήκε από την πρώτη στιγμή δυνατά, με ξεκάθαρη πρόθεση να πιέσει και να πετύχει κάποιο τέρμα. Δεν άργησε μάλιστα να το καταφέρει καθώς μόλις στο 7 ο Βέρτζος άνοιξε το σκορ, ενώ στο 23 ο Φλίγκος διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του. Το τελικό σκορ έγραψε ο Κυριάκος στο 58', ενώ στην συνέχεια η ομάδα από την Μαγνησία έριξε ρυθμούς καθώς προσπάθησε να κάνει εξοικονόμηση ενέργειας. Από την μεριά τους οι φιλοξενούμενοι δεν μπήκαν ποτέ ουσιαστικά στο παιχνίδι, με τα γρήγορα τέρματα να παίζουν φυσικά μεγάλο ρόλο σε αυτό. Έτσι, οι Σερραίοι συνέχισαν το σερί αρνητικών αποτελεσμάτων τους, μένοντας ακόμα πιο πίσω στο κυνήγι της ανόδου.

Νίκη Βόλου (Στέλιος Μανωλάς): Βούρας, Ψιάνος, Παπαδόπουλος, Καρατζάς, Βέρτζος, Ριζογιάννης, Κυργιάκος (84' Χάμος), Τάντιτς (51' Σαμαράς), Σκούφαλης, Πουρτουλίδης (72' Ουέλινγκτον), Φλίγκος.

Πανσερραϊκός (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Κιάσσος, Τοντόροφ, Καρασαλίδης, Καρακώστας, Σιάκκας, Παρασκευαίδης (67' Τριανταφύλλου), Ανάκογλου, Κόντος, Γκουγκουλιάς (76' Τσούτσης), Καψάλης (46' Μπανγκουρά).

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής

Κυριακή (25/11)

Δόξα Δράμας-Παναιτωλικός 0-1

(83' Πασάς)

Καλλονή-Ηρακλής 1-1
(39' Μανούσος - 23' Στεφανίδης)

Εθνικός Γαζώρου-Ολυμπιακός Βόλου 0-0

Καβάλα-Πιερικός 0-1

(6' Ντάνι)

Παναχαϊκή-Αναγέννηση Γιαννιτσών 1-1
(90+4' Σαλαμαστράκης - 18' Φάμπιο)

Βύζας Μεγάρων-Απόλλων Σμύρνης 0-1
(27' Διαμάντης)

Θρασύβουλος-Αναγέννηση Επανομής 1-0
(11' Πάνος)

Φωκικός-Ηρακλής Ψαχνών 1-2
(90+5' Αμπντουραχμάνι - 15' Σέγκος, 60' Τάουερ)

Νίκη Βόλου-Πανσερραϊκός 3-0
(7' Βέρτζος, 23' Φλίγκος, 58' Κυριάκος)

Δευτέρα (26/11)

ΑΕΛ-Εργοτέλης (19:00)

Ρεπό: Καλλιθέα

Βαθμολογία
(Σε 11 αγώνες)


1. Απόλλων Σμύρνης 21*
2. Εθνικός Γαζώρου 19
3. Ηρακλής Ψαχνών 18*
4. Παναιτωλικός 17
5. Νίκη Βόλου 17
6. Ολυμπιακός Βόλου 16
7. Εργοτέλης 16**
8. Αναγέννηση Γιαννιτσών 16
9. Ηρακλής 15*
10. ΑΕΛ 15**
11. Πανσερραϊκός 14
12. Καλλιθέα 13*
13. Καλλονή 13*
14. Καβάλα 12*
15. Παναχαϊκή 11
16. Θρασύβουλος 10
17. Φωκικός 10*
18. Πιερικός 10*
19. Δόξα Δράμας 9
20. Βύζας Μεγάρων 7*
21. Αναγέννηση Επανομής 5

*Με παιχνίδι λιγότερο.
**Με δύο παιχνίδια λιγότερα.

Επόμενη αγωνιστική


Καλλονή-Δόξα Δράμας
Παναιτωλικός-Εθνικός Γαζώρου
Ηρακλής-Καβάλα
Ολυμπιακός Βόλου-Παναχαϊκή
Πιερικός-Βύζας Μεγάρων
Αναγέννηση Γιαννιτσών-Θρασύβουλος
Απόλλων Σμύρνης-Φωκικός
Αναγέννηση Επανομής-Νίκη Βόλου
Ηρακλής Ψαχνών-ΑΕΛ
Εργοτέλης-Καλλιθέα
Ρεπό: Πανσερραϊκός

 

FOOTBALL LEAGUE Τελευταία Νέα