Γρήγορα και... όμορφα ο Αστέρας!

Gazzetta team
Γρήγορα και... όμορφα ο Αστέρας!

bet365

Με γκολ του Ντε Μπλάσις στο 1' και απίστευτη γκολάρα του Ουσέρο, ο Αστέρας επικράτησε 2-1 του Πανιωνίου στην Τρίπολη, τον ξεπέρασε και έπιασε τον ΠΑΟΚ στην 2η θέση.

Συνέχεια στο εκπληκτικό σερί εντός έδρας έδωσε η ομάδα του Σάκη Τσιώλη, που νίκησε και τον Πανιώνιο, έκανε το 6x6 εντός και πάτησε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το γκολ στο 1' και ήλεγξαν τον αγώνα, ενώ στην επανάληψη παρά την άνοδο του Πανιωνίου δεν υπέστησαν κάτι περισσότερο από τη μείωση στο σκορ.

Δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερο ξεκίνημα για τον Αστέρα Τρίπολης στην αναμέτρηση. Πριν καν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα, ο Φραγκουλάκης μπήκε από αριστέρα, έκανε το γύρισμα στην μικρή περιοχή, η μπάλα πέρασε απ' όλους και ο Ντε Μπλάσις σχεδόν σε κενή εστία σκόραρε για το 1-0.

Στη συνέχεια ο Πανιώνιος προσπάθησε να κρατήσει και να κυκλοφορήσει μπάλα έτσι ώστε να μπει καλύτερα στο ματς και να δημιουργήσεις τις προϋποθέσεις για την ισοφάριση, όμως το συνεχές πρέσινγκ ψηλά των γηπεδούχων δεν τους το επέτρεψε. Την ίδια στιγμή, ο Αστέρας ήταν πολύ σοβαρός στην άμυνα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα στα επόμενα 30 λεπτά να μην υπάρχει φάση.

Παρά την κατοχή που ήταν υπέρ των φιλοξενούμενων, στο 31' χρειάστηκε να επέμβει για πρώτη φορά ο Φούλοπ, ο οποίος μπλόκαρε το σουτ του Αραβίδη από πλάγια αριστερά.

Στο 39' ο Αστέρας έκανε δύο τα τέρματά του χάρη σε μία τρομερή εκτέλεση από τον Ουσέρο. Από πάσα του Ντε Μπλάσις, με εξαιρετικό τεχνικό σουτ με το εξωτερικό εκτός περιοχής δεν άφησε περιθώρια στον Γιαννακόπουλο και έγραψε το 2-0. To σκορ στο πρώτο μέρος θα μπορούσε να είναι 3-0, όμως στο 45' ο Ναβάρο σούταρε άουτ από καλή θέση μετά την πάσα του Τσαμπούρη.

Οπως τελείωσε το πρώτο μέρος ξεκίνησε το δεύτερο. Με φάση για τον Αστέρα. Στο 50' ο Γιαννακόπουλος απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Ντε Μπλάσις, όμως ο Πανιώνιος ανέβαινε σιγά σιγά στον αγώνα.

Στο 61' ο Φούλοπ απέκρουσε το σουτ του Σάμαρη, στο 63' ο Αραβίδης από πλάγια σούταρε άουτ, ενώ στο 64' είχε καλή στιγμή ο Αστέρας με τον Ρόβα να κόβει πάνω στην γραμμή μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ράγιος και προσπάθεια του Μπαρτολίνι.

Ο Πανιώνιος είχε πάρει για τα καλά τον χώρο που του έδωσε ο Αστέρας και δεν παράτησε το ματς και στο 82' κατάφερε να φτάσει στη μείωση με πολύ ωραίο σουτ του Κολοβού (2-1). Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να παίξουν πιο μπροστά για να κάνουν το 2-2, όμως ο Αστέρας κράτησε μπάλα ψύχραιμα στο κέντρο και παρά τις φάσεις με τον Γουνδουλάκη (92') και τον Κολοβό (93') το γκολ δεν ήρθε ποτέ.

Man of the match: Ντε Μπλάσις. Ο μέσος του Αστέρα ήταν αυτός που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη με γκολ μόλις στο 1', ενώ ήταν αυτός που έστρωσε στον Ουσέρο για το 2-0.

Αδύναμος κρίκος: Ο Αστέρας δέχθηκε δύο φάσεις στο τελευταίο ένα λεπτό και λίγο έλλειψε να γκρεμίσει ό,τι έχτισε σε όλο τον αγώνα.

Στο ύψος του: Ο Ουσέρ παίρνει θέση εδώ με την απίστευτη γκολάρα που σημείωσε με εξωτερικό φάλτσο εκτός περιοχής.

Η γκάφα: Λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, οι παίκτες του Πανιωνίου έδωσαν όρκο νίκης. Λίγα δευτερόλεπτα μετά, η μπάλα ήταν στα δίχτυα του Γιαννακόπουλου. Σχήμα οξύμωρο για τους Νεοσμυρνιώτες που δεν άντεξαν ούτε για 50 δευτερόλεπτα...

Το στραγάλι: Δεν είχε πρόβλημα στην αναμέτρηση ο Μαντάκης, που απέφυγε το μεγάλο λάθος και δεν δημιούργησε παράπονα με τις αποφάσεις του.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Μάλλον κάνει την καλύτερη σεζόν της ιστορίας του ο Αστέρας Τρίπολης που πέτυχε ένα εκπληκτικό 6x6 στην έδρα του και βρέθηκε πολύ ψηλά, πιάνοντας τον ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση. Από την άλλη, ο Πανιώνιος έπαιξε τη μπάλα του όμως παρά το σωστό πλάνο και το πάθος των παικτών, δεν μπόρεσε να πάρει ούτε την ισοπαλία.

Οι συνθέσεις

Αστέρας Τρίπολης (Σάκης Τσιώλης):
Φούλοπ, Τσαμπούρης, Φορμίκα, Μπαρτολίνι (73' Αλβαρες), Σανκαρέ, Ουσέρο, Φραγκουλάκης, Ράγιος, Ναβάρο, Ντε Μπλάσις (89' Μπακασέτας), Γκάμπριελ (69' Κουρμπέλης).

Πανιώνιος (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Γιαννακόπουλος, Σπυρόπουλος, Κούρος, Ρόκας, Ντούνης (46' Κολοβός), Ρόβας (70' Κουλουχέρης), Αυλωνίτης, Γουνδουλάκης, Οκόγιε, Σάμαρης (76' Καμπάνταης), Αραβίδης.

Διαιτητής: Μαντάκης
Βοηθοί: Δημόπουλος, Κουρομπύλια

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα