Για γέλια και για κλάματα!

Για γέλια και για κλάματα!

Νίκος Αθανασίου
Για γέλια και για κλάματα!

bet365

Ο Πλατανιάς νίκησε 2-1 τον κακό Παναθηναϊκό, αλλά τη δόξα των Κρητικών έκλεψε η κωμικοτραγική διαιτησία Αρετόπουλου και βοηθών που διαμόρφωσαν ξεκάθαρα το αποτέλεσμα.

Λαγός και... ψήφος εμπιστοσύνης σε Τοτσέ!

Ο Χουάν Ρότσα είχε να αντιμετωπίσει τις απουσίες του Βιτόλο και του Κουίνσι και τα... κουκιά ήταν μετρημένα για τις επιλογές του Αργεντινού, ο οποίος επέλεξε τον Λαγό για την μεσαία γραμμή και τον Φορναρόλι για τα άκρα της επίθεσης. Παράλληλα εμπιστεύθηκε ξανά τον Τοτσέ για την κορυφή παρά τις χαμένες ευκαιρίες του Ισπανού με την Μάριμπορ.

Ο Καρνέζης ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Γιούρκας και ο Βύντρα με τον Βελάσκες στο κέντρο της άμυνας. Λαγός, Ζέκα και Σισοκό στον άξονα, αριστερό εξτρέμ ο Μαυρίας, δεξί ο Φορναρόλι και μοναδικός προωθημένος ο Τοτσέ.

Το 0-1 έγινε 1-0!

Το παιχνίδι από την αρχή κυλούσε ιδανικά για τον Πλατανιά. Έκλεινε σωστά τους χώρους, κρατούσε μακριά τον Παναθηναϊκό από την περιοχή του και κατάφερε να απειλήσει με τον Μιρτσέτα και τον Ποτουρίδη, την εστία του Καρνέζη. Η ομάδα του Αναστασιάδη «μπλόκαρε» τον Σισοκό, με εξαίρεση ένα καλό δεκάλεπτο του Ιβοριανού που ανέβασε το ''τριφύλλι'', και παρά την κατοχή της μπάλας για τους «πράσινους» έλεγχε τον ρυθμό του αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός, πάντως, που δεν μπορούσε να βρει... αντίδοτο, θα έπρεπε να προηγηθεί στο 23'! Η κάθετη... πάρε-βάλε του Ζέκα, έγινε γκολ από τον Τοτσέ αλλά ο επόπτης Δημητριάδης ακύρωσε το πεντακάθαρο τέρμα του Ισπανού, ο οποίος καλυπτόταν... μόνο πέντε μέτρα!

Το 0-1 δεν έγινε ποτέ και ένα τέταρτο αργότερα, η κλάση του Ουκάρ και ο... ύπνος των Βύντρα- Βελάσκες έβαλε μπροστά τους Κρητικούς. Ο Γάλλος κατέβασε ιδανικά με το αριστερό, εκτέλεσε με το δεξί και έστειλε την μπάλα εκεί που δεν πιάνεται, βάζοντας σε ρόλο οδηγού την ομάδα του.

Το «καθάρισε» ο Αρετόπουλος!

Η υπόδειξη του Δημητριάδη ήταν μόνο η αρχή. Στην επανάληψη και ενώ ο Πλατανιάς είχε το... μαξιλαράκι του 1-0, ο διαιτητής Αρετόπουλος έκανε «δωράκι» και το 2-0 για τους Κρητικούς! Υπέδειξε πέναλτι που ποτέ δεν έγινε, ο Αναστασάκος νίκησε τον Καρνέζη και έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα νίκης στους γηπεδούχους.

Ο Παναθηναϊκός είχε να ανεβεί έναν... Γολγοθά, μείωσε σε 2-1 από πέναλτι του Τοτσέ- που ήταν παράβαση- ο Ρότσα τα έπαιξε όλα για όλα, βάζοντας και τον Πετρόπουλο αλλά η αποβολή του Ζέκα στο 85' ήταν το... κερασάκι στην τούρτα. Ο Πλατανιάς δεν απειλήθηκε και κράτησε μέχρι τέλους το υπέρ του σκορ!

MAN OF THE MATCH: Ο Κένταλ Ουκάρ. Ο Γάλλος μέσος των Κρητικών βάζει μπροστά την ομάδα του με ένα εξαιρετικό γκολ, τόσο σε σκέψη όσο και σε εκτέλεση. Βοήθησε αρκετά και ανασταλτικά ενώ ταλαιπώρησε την άμυνα του Παναθηναϊκού.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Χάρης Μαυρίας. Ο νεαρός επιθετικός του Παναθηναϊκού εκτός από το πέναλτι που κέρδισε, ήταν άριστος τακτικά, είχε ενέργεια στο παιχνίδι του και δημιούργησε ρήγματα στην άμυνα των Κρητικών. Αρκετές φορές έμοιαζε να παλεύει μόνος του δημιουργικά για το «τριφύλλι».

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η αντίδραση των στόπερ του Παναθηναϊκού στο 1-0 του Πλατανιά. Ο Βελάσκες... κοιμάται, ο Βύντρα παίζει ως συνήθως παθητικά τον αντίπαλο επιθετικό και αμφότεροι δίνουν την ευκαιρία στον Ουκάρ να κατεβάσει την μπάλα και να ανοίξει το σκορ.

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στην επόπτη Δημητριάδη, ο οποίος είναι περίεργο το πως είδε τον Τοτσέ οφ-σάιντ στη φάση που ο Ισπανός ανοίγει το σκορ. Ο επιθετικός του «τριφυλλιού» καλυπτόταν ξεκάθαρα. Πάντως είχε τον συναγωνισμό του Αρετόπουλο που... ανακάλυψε πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Όταν ο διαιτητής και οι επόπτες θέλουν να γίνουν πρωταγωνιστές, τα παιχνίδια... τινάζονται στον αέρα! Οι αποφάσεις του Αρετόπουλου(ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ των Κρητικών) και του επόπτη Δημητριάδη(ακύρωσε γκολ του Τοτσέ) έκριναν την αναμέτρηση. Προκαλεί απορία το πως ο Αρετόπουλος έδωσε πέναλτι στον Παναθηναϊκό, από την στιγμή που ήταν καθαρή παράβαση πάνω στον Μαυρία! Ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα μετά από αυστηρή αποβολή του Ζέκα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Οι αποφάσεις του Αρετόπουλου και των βοηθών του... καθάρισαν το παιχνίδι υπέρ των Κρητικών, οι οποίοι πήραν μία πολύ σημαντική νίκη για την προσπάθεια που κάνουν να μείνουν στην κατηγορία. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός έχασε ένα παιχνίδι, το οποίο θα μπορούσε να είχε πάρει αν υπήρχαν φυσιολογικά σφυρίγματα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα