Έμειναν στα... «Χ»αμηλά! (vid)

Νίκος Τσιώκος
Έμειναν στα... «Χ»αμηλά! (vid)

bet365

Κέρκυρα και Βέροια έμειναν στο 1-1 και συνάμα στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας. Ο Γκούμας άνοιξε το σκορ, με τον Ολαϊτάν να ισοφαρίζει, ενώ είχε και δοκάρι. Με δέκα ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι Φαίακες.

Έτσι έπαιξαν

Με 4-2-3-1 παρέταξε την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο ο Άκης Μάντζιος. Αναστασόπουλος, Κοντοδήμος, Βενέτης, Μοντέιρο, Ζουμπουλάκης, Τσοκάνης, Μπουκουβάλας, Μπάρκογλου, Λεόν, Γιάντσης, Ηλιάδης ήταν οι 11 που ξεκίνησε ο τεχνικός της Κέρκυρας.

Από τη μεριά του, ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης προτίμησε το 4-4-2 ξεκινώντας τρεις επιθετικογενείς παίκτες. Λόπεζ, Αμαραντίδης, Ορέστες, Καλί, Γεωργέας, Καλογέρης, Γεωργιάδης, Καλτσάς, Μπαργκάν, Ιωάννου, Ολαϊτάν ήταν αυτοί που ξεκίνησαν στο αρχικό σχήμα.

Καλύτερη η Κέρκυρα, αναγκαστική αλλαγή και 1-0!

Η Κέρκυρα μπήκε πιο δυνατά στο ματς και δημιούργησε την πρώτη της ευκαιρία στο 10', με το σουτ του Μπάρκογλου από το ύψος της περιοχής να περνά ψηλά άουτ. Όμως, η Βέροια ανέβηκε και στο 11' θα μπορούσε ακόμα και να πάρει κεφάλι στο σκορ σε δυο φάσεις. Ο Αναστασόπουλος μπλόκαρε το μακρινό σουτ του Ολαϊτάν, ενώ λίγο αργότερα ο Καλτσάς δεν έκανε καλό γύρισμα για τον Μπαργκάν και ο Βενέτης απομάκρυνε την μπάλα.

Στο 24' η άψογη εκτέλεση φάουλ του Λεόν κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Λόπεζ και στο 32' ο Μάντζιος είδε τον Ηλιάδη να αποχωρεί τραυματίας, με τον 24χρονο μέσο Γιάννη Γκούμα να παίρνει τη θέση του. Μάλιστα, αυτός εξελίχτηκε σε «χρυσή αλλαγή», αφού στο 41' άνοιξε το σκορ για την ομάδα του. Ο Γιάντσης εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο νεαρός μέσος έπιασε ωραία την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα.

Κατοχή η Βέροια, δοκάρι, αποβολή και 1-1!

Με αυτόν τον τρόπο, ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος και στην επανάληψη η Βέροια ανέβασε την απόδοσή της για να πιέσει για την ισοφάριση. Μάλιστα, στο 50' οι φιλοξενούμενοι είχαν και δοκάρι, με τον Ολαϊτάν να κάνει το σουτ λίγο έξω από την περιοχή και την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο του Αναστασόπουλου.

Στο 58' οι Φαίακες πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, αλλά ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ, ενώ στο 63' έμειναν με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Γιάντση. Ο Παππάς θεώρησε ότι εμπόδισε να εκτελεστεί το φάουλ της αντιπάλου ομάδας και του έδειξε την κίτρινη κάρτα, αν και ο παίκτης του είπε πως «έχω φύγει από την μπάλα και αυτή βρήκε πάνω μου».

Η ομάδα του Καλαϊτζίδη θέλησε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα και πίεσε, όμως δεν είχε κάποια σπουδαία φάση μέχρι το 88'. Σε εκείνο το χρονικό σημείο ο Γκιγέρμο, που είχε περάσει νωρίτερα στον αγωνιστικό χώρο, έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, με τον Ολαϊτάν να πιάνει την κεφαλιά και να ισοφαρίζει για τη Βέροια. Έτσι, οι δυο ομάδες μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας και παρέμειναν στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Man of the match: Ο Μάικλ Ολαϊτάν είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 50' με το δοκάρι και το έπραξε τελικά στο 88' δίνοντας έναν σημαντικό βαθμό στη Βέροια.

Αδύναμος κρίκος: Ο Δημήτρης Γιάντσης, που άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες, με τη Βέροια να εκμεταλλεύεται το αριθμητικό πλεονέκτημα και να ισοφαρίζει.

Στο ύψος του: Τόσο ο Γιάννης Γκούμας, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του γκολ στη Σούπερ Λιγκ προερχόμενος από τον πάγκο, όσο και ο Γκιγέρμο, που επίσης πέρασε ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο και δημιούργησε το γκολ της Βέροιας.

Η γκάφα: Την έκαναν οι άμυνες των δυο ομάδων στα δυο γκολ, αφού οι Γκούμας και Ολαϊτάν ήταν αμαρκάριστοι μέσα στην περιοχή και έκαναν τη ζημιά.

Το στραγάλι: Σωστά ακυρώθηκε το δεύτερο γκολ της Βέροιας, καθώς ο Γιάντσης ήταν σε θέση οφσάιντ και επηρέαζε τη φάση. Όσο για την αποβολή του ίδιου παίκτη, οι απόψεις διίστανται. Αν όντως εμποδίζει την εκτέλεση φάουλ, είναι κίτρινη κάρτα, αν έχει δίκιο, τότε έχει κάνει λάθος ο Παππάς.

Το ταμείο του Gazzetta: Κλειστό το παιχνίδι στην Κέρκυρα και θα μπορούσε να ολοκληρωθεί ακόμα και δίχως τέρματα. Αξιοσημείωτες φάσεις τα δυο γκολ και το δοκάρι του Ολαϊτάν. Οι δυο ομάδες μοιράστηκαν το βαθμό της ισοπαλίας και παρέμειναν στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας.

Συνθέσεις ομάδων

Κέρκυρα (Άκης Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Κοντοδήμος, Βενέτης, Μοντέιρο, Ζουμπουλάκης, Τσοκάνης, Μπουκουβάλας, Μπάρκογλου (70' Λώττας), Λεόν (65' Καραλής), Γιάντσης, Ηλιάδης (32' Γκούμας).

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεζ, Αμαραντίδης (78' Γκιγέρμο), Ορέστες, Καλί, Γεωργέας, Καλογέρης, Γεωργιάδης, Καλτσάς (59' Κόστλι), Μπαργκάν, Ιωάννου, Ολαϊτάν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα