Han(g)over-o 5-0

Han(g)over-o 5-0

Gazzetta team
Han(g)over-o 5-0

bet365

Η Μπάγερν διέλυσε 5-0 το Ανόβερο και πλέον βρίσκεται στο +9 από τη 2η Ντόρτμουντ (2-1 τη Μάιντς). Στο 1-1 έμειναν Σάλκε-Άιντραχτ και Βόλφσμπουργκ-Βέρντερ.

Ο Μίρκο Σλόμκα έχει φτιάξει μία άκρως επιθετική ομάδα στο Ανόβερο, όμως απέναντι σε αυτή την Μπάγερν και να θες απλά δεν... μπορείς. Οι Βαυαροί έκαναν ό,τι ήθελαν στο Μόναχο και έφτασαν στη νίκη 5-0, όμως το σκορ θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για την Μπάγερν, καθώς μόλις στο 4' μετά από κόρνερ ο Σβάινσταϊγκερ έπιασε την κεφαλιά και ο Χάβι Μαρτίνεθ με εκπληκτικό γυριστό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Τσίλερ για το 1-0 και το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Μπάγερν! Αυτό, μάλιστα, ήταν το πρώτο γκολ των Βαυαρών από κόρνερ μετά τον περασμένο Αύγουστο στην Μπουντεσλίγκα. Η συνέχεια ανήκε στους παίκτες του Χάινκες, που έκαναν ό,τι ήθελαν. Στο 24' ο Λαμ έβγαλε τη σέντρα και ο Κρόος με πανέμορφο τελείωμα στην κίνηση έκανε και το 2-0, για έρθει η σειρά του Ριμπερί στο 37'.

Ο Σβάινσταϊγκερ κέρδισε την μπάλα στη μεσαία γραμμή, την άφησε στον Μίλερ, εκείνος στον Γάλλο και το 3-0 ήταν γεγονός... Το χειρότερο για τους φιλοξενούμενους ήταν ότι απείλησαν με αξιώσεις τον Νόιερ μόλις μία φορά με μακρινό σουτ. Στην επανάληψη οι Βαυαροί έριξαν ρυθμό, οι παίκτες του Σλόμκα δεν έδειξαν κανένα απολύτως σημάδι βελτίωσης και αν δεν ήταν ο Τσίλερ με τις αποκρούσεις του το σκορ θα είχε ξεφύγει ακόμη περισσότερο από το τελικό 5-0... Ο Ντάντε στο 63' με κεφαλιά μετά από φάουλ του Κρόος έκανε το 4-0, ενώ στο 67' ήρθε η σειρά του Γκόμεζ να σκοράρει στην επιστροφή από τραυματισμό. Αφού νίκησε τον Χαγκουί στη μονομαχία με εξαιρετικό τελείωμα έκανε το τελικό 5-0. Μάντζουκιτς, Ριμπερί, Γκόμεζ και Μίλερ είχαν ευκαιρίες μέχρι το τέλος, με την Μπάγερν να βρίσκεται πλέον στο +9 από τη 2η Ντόρτμουντ.

Στο -9 η Ντόρτμουντ
Μετά την πρόκριση στους «16» του Champions League η Ντόρτμουντ είχε δύσκολη έξοδο στο Μάιντς. Αυτό αποδείχθηκε μόλις στο 4', όταν ο Καλιγκιούρι με εκπληκτικό σουτ λίγο έξω από την περιοχή δεν άφησε κανένα περιθώριο στον Βαϊντενφέλερ για το 1-0! Το γκολ δεν επηρέασε τους Βεστφαλούς, έφτασαν στην ισοφάριση στο 11', όταν ο Ρόις έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα πέρασε από όλους και κατέληξε στα δίχτυα του Βέτκλο. Οι φιλοξενούμενοι στη συνέχεια επέβαλαν το ρυθμό τους, με τους γηπεδούχους να παίζουν με αντεπιθέσεις και τις φάσεις να μην είναι πολλές. Ο Ίβανσιτς βρέθηκε δύο φορές κοντά στο γκολ για τη Μάιντς, όμως εκείνη που πήρε το προβάδισμα πριν το ημίχρονο ήταν η Μπορούσια.

Οι Βεστφαλοί έφυγαν στην αντεπίθεση στο 43', ο Γκέτσε έδωσε την ασίστ στον Λεβαντόφσκι, ο οποίος έκανε εξαιρετικό κοντρόλ και με πανέμορφη λόμπα έκανε το 1-2! Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε, με τον Λεβαντόφσκι να χάνει μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι στο 51' και τις φάσεις να είναι πάλι λίγες, παρά τον καλό ρυθμό. Από τη στιγμή που οι παίκτες του Τούχελ δεν μπορούσαν να φτάσουν με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή, οι φιλοξενούμενοι πήγαν το παιχνίδι εκεί που ήθελαν και έχασαν την τελευταία ευκαιρία και πάλι με τον Λεβαντόφσκι, με το 1-2 να μένει μέχρι το τέλος και να φέρνει την Ντόρτμουντ στη 2η θέση στο -9 από την κορυφή.

«Χ»αμένες Σάλκε, Αϊντραχτ
Το ραντεβού στη «Φέλτινς Αρένα» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ραντεβού με τη 2η θέση. Σάλκε και Αϊντραχτ τη μοιράζονταν και είχαν μία πρώτης τάξης ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους, με το νικητή να παραμένει (σχετικό είναι αυτό) και στο κατόπι της Μπάγερν. Τελικά το τρίποντο δεν το πήρε καμία από τις δύο, με το 1-1 να φέρνει χαμόγελα τόσο στους πρωτοπόρους Βαυαρούς όσο και στη Ντόρτμουντ. Η πρώτη απέκτησε πλεονέκτημα τίτλου εννέα βαθμών και οι πρωταθλητές αναρριχήθηκαν ξωπίσω τους. Εάν πάντως κάποιος έπρεπε να πάρει το ματς, αυτοί ήταν οι φιλοξενούμενοι. Η Σάλκε μπορεί να προηγήθηκε με το πλασέ του Χούντελααρ (11'), αλλά η χαρά τους διήρκεσε μόλις δύο λεπτά, με τον Αϊγκνερ να ισοφαρίζει με κεφαλιά. Η Αϊντραχτ εκμεταλλεύτηκε και την προφανή κούραση της αντιπάλου της (χωρίς τον τιμωρημένο Κυριάκο Παπαδόπουλο) και κυριάρχησε στο γήπεδο, δίχως όμως να μπορέσει να σκοράρει δεύτερη φορά. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στο φινάλε έμεινε και με παίκτη λιγότερο (αποβολή Ματμούρ 88').

«Χ» ο... Άλοφς
Πρόσωπο της αναμέτρησης ήταν ο... τεχνικός διευθυντής Κλάους Άλοφς, που πριν λίγες ημέρες άλλαξε στρατόπεδο. Η ανεβασμένη Βόλφσμπουργκ υποδέθχηκε τη Βέρντερ, όμως παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με 10 παίκτες για περίπου 30' έφυγαν με την ισοπαλία 1-1. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα και ο Παπασταθόπουλος έσωσε τη Βέρντερ στην κεφαλιά του Ντοστ, όμως μετά το 30' οι φιλοξενούμενοι ισορρόπησαν, έφτασαν κοντά στο γκολ με τον Ελία και τελικά τα κατάφεραν στο 35' με τον Αρναούτοβιτς. Στην επανάληψη οι παίκτες του Σάαφ είχαν την ψυχολογία και προσπάθησαν να τελειώσουν το παιχνίδι, όμως δεν είχαν καθαρό μυαλό στην επίθεση και τελικά το πλήρωσαν. Στο 62' ο Σμιτς αντίκρισε δεύτερη κίτρινη και 2' μετά ο Ντοστ έφερε το παιχνίδι στα ίσα, με τους αμυντικούς της Βέρντερ να διώχνουν την μπάλα πάνω στη γραμμή μετά από προσπάθεια του Ντιέγκο λίγο νωρίτερα! Οι «λύκοι» πίεσαν μέχρι το τέλος, όμως το 1-1 παρέμεινε.

Τέλος, η Γκρόιτερ Φιρτ υποδέχθηκε τη Νυρεμβέργη, ψάχνοντας την πρώτη της εντός έδρας νίκη. Για ακόμη μία φορά, όμως, δεν τα κατάφερε, παρά το γεγονός ότι ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης, σε ένα παιχνίδι που οι ομάδες τελείωσαν αμφότερες με 10 παίκτες (61' Σάραρερ - 35' Φόιλνερ).

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής

Παρασκευή (23/11)

Φορτούνα Ντίσελντορφ-Αμβούργο 2-0

(45+2' Κρούζε, 63' Ραϊζίνγκερ)

Σάββατο (24/11)

Μπάγερν-Ανόβερο 5-0

(4' Χάβι Μαρτίνεθ, 24' Κρόος, 37' Ριμπερί, 63' Ντάντε, 67' Γκόμεζ)

Σάλκε-Άιντραχτ 1-1
(11' Χούντελαρ - 13' Άιγκνερ)

Βόλφσμπουργκ-Βέρντερ 1-1
(64' Ντοστ - 35' Αρναούτοβιτς)

Μάιντς-Ντόρτμουντ 1-2
(4' Καλιγκιούρι - 11' Ρόις, 43' Λεβαντόφσκι)

Γκρόιτερ Φιρτ-Νυρμβέργη 0-0

Κυριακή (25/11)


Φράιμπουργκ-Στουτγκάρδη (16:30)
Χόφενχαϊμ-Λεβερκούζεν (18:30)
Άουγκσμπουργκ-Γκλάντμπαχ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα