Δικαστής Σωκράτης!

Φώτης Καρακούσης
Δικαστής Σωκράτης!

bet365

Ο Φυτανίδης ως... από μηχανής θεός λύτρωσε στο 90' τον Ατρόμητο(1-0 την Ξάνθη) και απεκατέστησε την τάξη για το λανθασμένα ακυρωθέν γκολ του Κούτσι!

Στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχε στο ματς, αν και ανέβηκε μετά την είσοδο του Σουμπίνιο. Στο δεύτερο έχασε ευκαιρίες, πέτυχε ένα γκολ με τον Κούτσι που κακώς δεν μέτρηση και η γκρίνια είχε αρχίσει να κάνει για τα καλά την εμφάνισή της στο Περιστέρι. Ωστόσο στο τελευταίο λεπτό ο... ξεχασμένος Φυτανίδης έδωσε την λύση. Σκόραρε με κεφαλιά και έδωσε τη νίκη (1-0) και τους πολύτιμους τρεις βαθμούς για τον Ατρόμητο απέναντι στην Ξάνθη, που μέχρι εκείνη την στιγμή έκανε στο γήπεδο ακριβώς αυτό που ήθελε ο προπονητής της.

Κακό το πρώτο μέρος

Από την μία οι φιλοξενούμενοι να δείχνουν πως ήθελαν να φύγουν με τουλάχιστον έναν βαθμό από το Περιστέρι, από την άλλη οι γηπεδούχοι να παίζουν ξεκάθαρα με άγχος, οι λίγες φάσεις στο πρώτο μέρος του αγώνα Ατρόμητος-Ξάνθης ήταν φυσικό επακόλουθο. Ουσιαστικά στα 45 πρώτα λεπτά υπήρξε μόλις μία σημαντική φάση και άλλες δύο λιγότερο ενδιαφέρουσες.

Οι παίκτες του Νίκου Κωστένογλου από την αρχή είχαν τον έλεγχο. Είχαν κλείσει κάθε διάδρομο για τους «κυανόλευκους» και όχι μόνο δεν κινδύνεψαν σε κανένα σημείο, αλλά έχασαν μια πολύ καλή ευκαιρία, ενώ βρέθηκαν και άλλες φορές με αξιώσεις μπροστά από την εστία του Ιτάνζ. Η πρώτη ήταν μόλις στο 2' όταν ο Ονουάτσι από εξαιρετική θέση δεν μπόρεσε να κάνει καλά το σουτ, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Ο Νιγηριανός έχασε την πιο σημαντική φάση στο πρώτο μέρος στο 15' όταν από καλή θέση έπιασε αδύναμα το σουτ, δίνοντας το δικαίωμα στον Φυτανίδη να διώξει πάνω στην γραμμή.

Μπήκε ο Σουμπίνιο και ανέβηκε...

Βλέποντας ο Μπάγεβιτς την τραγική εικόνα της ομάδας του θέλησε να την αλλάξει και μόλις στο 23' έκανε την πρώτη αλλαγή, βγάζοντας τον Πίτου Γκαρσία που έδειξε την δυσφορία του, βάζοντας στη θέση του τον Σουμπίνιο. Ο Βραζιλιάνος ανέβασε τον Ατρόμητο, αλλά και πάλι η Ξάνθη έκλεινε πολύ ωραία τους διαδρόμους και ουσιαστικά δεν κινδύνεψε σε κανένα σημείο, με το ημίχρονο να λήγει χωρίς γκολ.

Φάσεις, διαιτητικό... έγκλημα και γκολ στο τέλος!

Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του αγώνα ήταν εντελώς διαφορετική. Ο ρυθμός ήταν πιο γρήγορος υπήρξαν περισσότερες φάσεις μπροστά και στις δύο εστίες, με τον Ατρόμητο να πιέζει για να ανοίξει το σκορ και την Ξάνθη να απειλεί στις αντεπιθέσεις. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά και στο 50΄ ο Λοντίγκιν έδιωξε το σουτ του Σουμπίνιο, με τους φιλοξενούμενους να απαντούν δύο λεπτά αργότερα με τον Μάνταλο να αναγκάζει τον Ιτάνζ σε ωραία επέμβαση.

Με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πετύχουν κάποιον γκολ, φτάσαμε στο 63', όπου ο Ατρόμητος κατάφερε να το πετύχει, χωρίς όμως κακώς να μετρήσει. Ο Κούτσι έκανε την προβολή και ο Λοντίγκιν έδιωξε την μπάλα καθαρά μέσα από την γραμμή με τον Στυλιάρη να λέει να συνεχιστεί το παιχνίδι, από την στιγμή που και ο Χαρίσης έμεινε στη θέση του.

Η Ξάνθη επτά λεπτά αργότερα από το κανονικό γκολ που ακυρώθηκε έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς για να κάνει το 0-1, με τον Βασιλακάκη να σουτάρει τον Λαζαρίδη να αλλάζει άθελά του την πορεία της μπάλας και να αναγκάζει τον Ιτάνζ να διώχνει με δυσκολία.

Ο λυτρωτής Φυτανίδης

Με την αγωνία και την γκρίνια στο κατακόρυφο, φτάσαμε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Φυτανίδη να γίνεται ο λυτρωτής της ομάδας του. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός μετά από κόρνερ του Σουμπίνιο σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους, έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα και την... καρδιά των φιλάθλων της ομάδας του στην θέση τους.

Man of the match: Όταν κάποιος σκοράρει στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και δίνει τη νίκη στην ομάδα του, δεν μπορεί να μην είναι και ο παίκτης του αγώνα. Ο Σωκράτης Φυτανίδης έδωσε το τρίποντο στον Ατρόμητο και αξίζει να είναι ο πολυτιμότερος.

Αδύναμος κρίκος: Ο Ατρόμητος του πρώτου μέρους ήταν ο αδύναμος κρίκος. Οι Περιστεριώτες έπαιζαν με άγχος και αυτό φαινόταν ξεκάθαρα, δεν έκαναν ούτε μισή φάση και μόνο όταν μπήκε ο Σουμπίνιο διορθώθηκαν λίγο τα πράγματα.

Στο ύψος του: Μόλις μπήκε άλλαξε την εικόνα του Ατρόμητου. Ο Βραζιλιάνος ήταν καλός, αν και σίγουρα θα μπορούσε να ήταν και καλύτερος και στάθηκε και με το παραπάνω στο ύψος του.

Η γκάφα: Στην γκάφα θα βάλουμε την προσπάθεια του Ονουάτσι στο πρώτο μέρος, όταν αντί να σουτάρει δυνατά δεν έπιασε καλά την μπάλα δίνοντας το δικαίωμα στον Φυτανίδη να διώξει πάνω στην γραμμή.

Το στραγάλι: Όταν ακυρώνεται ένα πεντακάθαρο γκολ, δεν μπορείς να πεις πως η διαιτησία στάθηκε και στο ύψος της. Μπορεί να μην έφτανε τόσο ο Στυλιάρης, αλλά ο βοηθός του Χαρίσης, όμως συνολικά λέμε πως δεν τα πήγαν καλά.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο Ατρόμητος ήθελε τη νίκη, αλλά έδειχνε πως δεν είχε τον τρόπο να την πάρει. Από την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς λείπε ένα σέντερ φορ με τον Κούτσι να μην μπορεί να κάνει την διαφορά. Ας είναι καλά όμως ο Φυτανίδης που στην τελευταία φάση του αγώνα, λύτρωσε τους πάντες και έδιωξε την γκρίνια από το Περιστέρι.

Οι συνθέσεις:

Ατρόμητος (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Νάστος, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Φυτανίδης, Μπρίτο, Πίτου Γκαρσία (23’ Σουμπίνιο), Καραμάνος (58’ Μπέλιτς), Καραγκούνης (66’ Επστάιν), Κούτσι.

Ξάνθη (Νίκος Κωστένογλου): Λοντίγκιν, Μπέρτος, Βάλλας, Γούτας, Κομεσίδης, Μπαξεβανίδης, Βασιλακάκης (72’ Νάκα), Μαρίν, Μάνταλος, Πλατέλλας (62’ Μαρσελίνιο), Ονουάτσι (79’ Ράνος).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα