Τα «διπλά» του Ρότσα (vids)

Τα «διπλά» του Ρότσα (vids)

Γιώργος Βροντάκης
Τα «διπλά» του Ρότσα (vids)

bet365

Ο Παναθηναϊκός με νίκη στο Λονδίνο προκρίνεται στην επόμενη φάση του Europa League και το gazzetta.gr παρουσιάζει τα τρία ευρωπαϊκά «διπλά« του Ρότσα.

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Μάριμπορ με 1-0 στο ΟΑΚΑ και πλέον τα παίζει όλα για όλα με την Τότεναμ στο Λονδίνο. Οι πράσινοι θέλουν μόνο τη νίκη στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» για να προκριθούν στην επόμενη φάση του Europa League με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα στο τιμόνι τους.

Μπορεί ο Αργεντινός να γράφεται ως βοηθός του Γιάννη Βονόρτα, λόγω της μη ανανέωσης του διπλώματος του, αλλά αυτός κάνει «κουμάντο» στο κοουτσάρισμα. Ο Ρότσα γνωρίζει πολύ καλά πως είναι να νικάς στην Ευρώπη καθώς σε 21 ευρωπαϊκούς αγώνες ως προπονητής του Παναθηναϊκού έχει 10 νίκες, 6 ισοπαλίες και 5 ήττες.

Ο νέος τεχνικός του τριφυλλιού έχει στο Κύπελλο Κυπελλούχων δύο νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα, στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ (και τώρα Europa League) μετράει δύο νίκες και μια ήττα, ενώ στο Τσάμπιονς Λιγκ 6 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις 3 ήττες.

Οπως αναφέραμε ο Παναθηναϊκός θέλει μόνο το «διπλό» στην Αγγλία για να προκριθεί και ο Χουάν Ραμόν Ρότσα έχει φέρει τρία φορώντας την πράσινη φόρμα. Τρία., αλλά καλά!

Ασφάλιση αυτοκινήτου σε 5' και web offer έκπτωση 5%.Anytime Online

Το πρώτο και πιο ασήμαντο στη Βουλγαρία

Στις 15 Σεπτεμβρίου του 1994, ο Χουάν Ραμόν Ρότσα καθοδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη επί της Πιρίν στη Βουλγαρία με 2-0 χάρη σε τέρματα που σημείωσε ο Νίκος Νιόπλιας και ο Αλέξης Αλεξούδης. Μπορεί η δυναμικότητα της Πιρίν να ήταν χαμηλή, αλλά δεν «κόβει» την επιτυχία του Παναθηναϊκού στο Κύπελλο Πρωταθλητριών.

Φυσικά, τα δύο επόμενα διπλά του Ρότσα έχουν γραφτεί με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Παναθηναϊκού.

Δεν γύρισε περπατώντας ο Ρότσα...

Το πρώτο σημειώθηκε στις 18 Οκτωβρίου του 1995 για το Τσάμπιονς Λιγκ με τον Παναθηναϊκό να δοκιμάζεται στο «Ντας Άντας» από την Πόρτο. Η ομάδα του Μπράιαν Ρόμπσον ήταν το μεγάλο φαβορί με τον Ρότσα να αναφέρει στο αεροδρόμιο πριν την αναχώρηση του Παναθηναϊκού για την Πορτογαλία πως θα γυρίσει περπατώντας αν πάρει το διπλό! Τελικά, τα κατάφερε αλλά δεν γύρισε με τα πόδια.

Το τριφύλλι νίκησε με 1-0 χάρη σε τέρματα που πέτυχε ο Δημήτρης Μάρκος στο 40' και ενώ λίγα λεπτά νωρίτερα ο Παναθηναϊκός είχε μείνει με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Αλέξη Αλεξούδη από τον Ιταλό διαιτητή Τρεταλάντζε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο.

Η Πόρτο πίεσε πολύ στο δεύτερο μέρος τον Παναθηναϊκό, όμως, ο Γιόζεφ Βάντσικ ήταν «βουνό» στην εστία του. Αυτό ήταν το πρώτο διπλό ελληνικής ομάδας στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Οι συνθέσεις:

ΠΟΡΤΟ (Ρόμπσον): Βίτορ Μπάια, Πίντο (55 Φολία), Παουλίνιο, Αλοϊζιο, Ζοζέ Κάρλος, Εμερσον, Σεκρετάριο (85 Μπίνο), Μπάρος (76 Κόουτο), Ντομίγκος, Λατάμπι, Ντρούλοβιτς.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΚΟΣ (Ρότσα): Βάντσικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γεωργιάδης του Χαραλάμπους (90 Λαγωνικάκης), Καλιντζάκης, Μπορέλι (67 Καπουράνης), Μάρκος, Γεωργιάδης του Σάββα, Βαζέχα, Αλεξούδης, Δώνης (81 Κολιτσιδάκης).

Αποχαιρετιστήριο «διπλό»

Αν το «διπλό» του Παναθηναϊκού στο Οπόρτο ήταν μεγάλο, τότε αυτό στο Άμστερνταμ ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΟ. Στις 3 Απριλίου του 1996, οι πράσινοι αγωνίστηκαν για τον πρώτο ημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στην Ολλανδία.

Ο μεγαλοδύναμος «Αίαντας» φιλοξένησε τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό στάδιο του Άμστερνταμ το «Ντε Μέερ» στο τελευταίο ματς των Πρωταθλητών Ολλανδίας στο γήπεδο τους πριν κατεδαφιστεί και γίνει η «Άμστερνταμ Αρίνα».

Ο Άγιαξ είχε να ηττηθεί στην έδρα του για 2,5 χρόνια και ο Παναθηναϊκός του Ρότσα του έκανε το αποχαιρετιστήριο «διπλό», επικρατώντας με 1-0 χάρη σε γκολ του Κριστόφ Βαζέχα λίγο πριν το φινάλε, μετά από εκπληκτική κούρσα του Γιώργου Δώνη. Στον επαναληπτικό οι «πράσινοι» ηττήθηκαν με 3-0 στο ΟΑΚΑ και αποκλείστηκαν.

ΑΓΙΑΞ (Φαν Γκάαλ): Φαν ντερ Σάαρ, Ραϊζίγκερ, Μπλιντ, Φρανκ ντε Μπουρ, Μπόγκαρντ, Λιτμάνεν (76’ Μουσάμπα), Φίνιντι, Ντάβιντς, Κανού, Κλάιφερτ, Ρόναλντ ντε Μπουρ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρότσα): Βάντζικ, Αποστολάκης, Ουζουνίδης, Γ.Σ. Γεωργιάδης, Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Μπορέλι (84’ Μάρκος), Καπουράνης, Βαζέχα (90 Νιόπλιας), Μαραγκός (62’ Γ.Χ. Γεωργιάδης), Δώνης.

ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΡΟΤΣΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΗΜ/ΝΙΑ

ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ

ΣΚΟΡ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

15/09/94

Πιρίν – Παναθηναϊκός

0-2

Κύπελλο Κυπελλούχων

18/10/95

Πόρτο – Παναθηναϊκός

0-1

Τσάμπιονς Λιγκ

13/04/96

Αγιαξ – Παναθηναϊκός

0-1

Τσάμπιονς Λιγκ

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα