Έχει στο Λονδίνο μια δουλειά! (pics+vid)

Έχει στο Λονδίνο μια δουλειά! (pics+vid)

Νίκος Αθανασίου
Έχει στο Λονδίνο μια δουλειά! (pics+vid)

bet365

Ο Παναθηναϊκός είναι... ζωντανός! Κέρδισε 1-0 (Βιτόλο) την Μάριμπορ και κόντρα στην Τότεναμ θα παίξει... τα ρέστα της πρόκρισης στους «32» του Europa League!

Ενδεκάδα που κερδίζει...

Ο Χουάν Ρότσα έκανε το λογικό. Άφησε την άκρη το rotation για το ελληνικό πρωτάθλημα και την αναμέτρηση κόντρα στον Πλατανιά και δεν άλλαξε σε τίποτα την ομάδα που επικράτησε απέναντι στον ΠΑΟΚ, πραγματοποιώντας παράλληλα και εξαιρετική εμφάνιση.

Ο Καρνέζης ξεκίνησε κάτω από δοκάρια, έχοντας αριστερά τον Σπυρόπουλο, δεξιά τον Γιούρκα και τους Βύντρα, Βελάσκες στο κέντρο της άμυνας. Βιτόλο σε ρόλο «κόφτη», έχοντας μπροστά του Σισοκό και Ζέκα. Αριστερά στα εξτρέμ ο Μαυρίας, δεξιά ο Κουίνσι(αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού στο 35' από τον Φορναρόλι) και στην κορυφή ο Τοτσέ. Οι δύο ακραίοι δημιουργικοί άλλαζαν πτέρυγες.

Βάλτο αγόρι μου!

Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην είχε την διάρκεια, όπως στο παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ, ωστόσο, ήταν καλύτερος από τους Σλοβένους, πήρε τον έλεγχο του κέντρου αλλά του έλειψε το καθαρό μυαλό τόσο στην τελική πάσα, ώστε να εκμεταλλευθεί την υπεροχή του, όσο και στην τελική προσπάθεια.

Οι «πράσινοι» είχαν τον Μαυρία και τον Ζέκα σε πολύ καλό βράδυ και θα μπορούσαν να πάρουν κεφάλι στο σκορ αν ο Τοτσέ ήταν πιο εύστοχος. Στο 17΄ο Ισπανός αμαρκάριστος στέλνει με κεφαλιά την μπάλα άουτ και στο 43' χάνει τρομερό τετ-α-τετ πλασάροντας πάνω στον Χαντάνοβιτς!

Πάντως, ο Παναθηναϊκός έχει κάθε λόγο να φωνάζει για πεντακάθαρο πέναλτι πάνω στον στράικερ του αλλά ο Γάλλος Ντουχαμέλ δεν είδε την παράβαση! Τουλάχιστον, καταλόγισε σωστά το χέρι στο φινάλε του πρώτου μέρος από τον Μέγιατς, άφησε με δέκα τους Σλοβένους και το «τριφύλλι» παρά το 0-0 είχε ξεκάθαρα το πάνω χέρι για το «τρίποντο».

One... Vitolo show!

Το έργο του Παναθηναϊκού ήταν εύκολο, όπως και το... σενάριο που θα έπρεπε να επιβάλλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Με το... καλησπέρα, έκλεισε τους Σλοβένους στην περιοχή τους και ξεκίνησε την «πολιορκία», παίζοντας σωστά από τις πτέρυγες. H υπεροχή του «τριφυλλιού» θα καρποφορούσε στο 54' αλλά ο Βιτόλο έχασε το πέναλτι και κράτησε ζωντανή την Μάριμπορ.

Ο Ισπανός, όμως, το πήρε προσωπικά και δώδεκα λεπτά αργότερα έδωσε μόνος του την λύση! Με εξαιρετική ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή, κέρδισε το πέναλτι και μετά την δεύτερη σερί... μανούρα με τον Σισοκό για το ποιος θα το εκτελέσει, πήρε την μπάλα από τα χέρια του Ιβοριανού και αυτή την φορά δεν λάθεψε. Έστειλε ξανά από την άλλη πλευρά τον Χαντάνοβιτς αλλά αυτή την φορά την μπάλα στο βάθος της εστίας!

Ο Παναθηναϊκός πήρε αυτό που ήθελε, στη συνέχεια δεν άφησε περιθώρια στην Μάριμπορ και φυσικά θα μπορούσε να πετύχει και περισσότερο γκολ αν ο θετικότατος Μαυρίας και ο ορεξάτος Πετρόπουλος έβρισκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα στις φάσεις που απείλησαν την εστία των φιλοξενούμενων. Πάντως, στο φινάλε τα... χρειάστηκε αλλά ο εξαιρετικός Καρνέζης κράτησε στην μεγάλη ευκαιρία των Σλοβένων, την εστία του ανέπαφη.

MAN OF THE MATCH: Ο Βιτόλο. Ο Ισπανός αμυντικός μέσος έκανε τα πάντα απόψε στο ΟΑΚΑ. Έκοβε και έραβε στη μεσαία γραμμή, έχασε ένα πέναλτι, κέρδισε ένα άλλο και σημείωσε το νικητήριο γκολ του Παναθηναϊκού. Ένα γκολ που χάρισε στους «πράσινους» τη πρώτη νίκη στον όμιλο και την ευκαιρία να παραμείνει ζωντανό στην διεκδίκηση της πρόκρισης.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Έδωσε... πνοή και δημιουργικότητα στη μεσαία γραμμή του Παναθηναϊκού. Είναι γνωστό και χιλιοειπωμένο πως όταν ο Σισοκό είναι καλά, μπορεί να ανεβάσει αισθητά επίπεδο τους «πράσινους». Η παρουσία του στον άξονα ήταν καταλυτική και βοήθησε αρκετά στο να πιέσει σωστά ο Παναθηναϊκός την Μάριμπορ.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Χοσέ Τοτσέ. Ο Ισπανός στράικερ θα μπορούσε να... καθαρίσει από νωρίς το παιχνίδι αλλά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στο πλεκτό παρά τις ευκαιρίες που είχε. Ειδικά το τετ-α-τετ στο φινάλε του πρώτου μέρους είναι από αυτά που οι επιθετικοί επιβάλλεται να τα τελειώσουν. Ήταν σε κακό βράδυ ενώ στο 62' «έκοψε» άθελα του την κεφαλιά του Φορναρόλι που πήγαινε μέσα!

Η ΓΚΑΦΑ: Ανήκει στον Μάγιατς. Ο Σλοβένος κάνει... χαζό χέρι, έχοντας ήδη μία κίτρινη κάρτα, βλέπει την κόκκινη και αφήνει την Μάριμπορ με δέκα. Σε εκείνο το σημείο και με δεδομένη την ανωτερότητα του Παναθηναϊκού, η πλάστιγγα έγειρε σημαντικά προς την πλευρά του «τριφυλλιού».

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής Ντουχαμέλ αν εξαιρέσουμε το πέναλτι που δεν δίνει στον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο, τα πήγε περίφημα. Σωστά αποβάλλει τον Μέγιατς και σωστά καταλογίζει τα δύο πέναλτι υπέρ του «τριφυλλιού».

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Νίκη ήθελε, νίκη πήρε και έμεινε ζωντανός στο κυνήγι της πρόκρισης. Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος από την Μάριμπορ, οι συγκυρίες του παιχνιδιού ήταν όλες στο... πράσινο και το «τριφύλλι» έχει στο Λονδίνο μια δουλειά απέναντι στην Τότεναμ. Εκεί θα παίξει το μέλλον του στο Europa League, καθώς η Τότεναμ δεν κέρδισε την Λάτσιο και πλέον όλα είναι ανοιχτά!

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα