Όταν έχεις δίπλα σου το βάζο, βουτάς το χέρι στη μαρμελάδα...

Όταν έχεις δίπλα σου το βάζο, βουτάς το χέρι στη μαρμελάδα...

Όταν έχεις δίπλα σου το βάζο, βουτάς το χέρι στη μαρμελάδα...

bet365

Δεν πιστεύω να νομίζει κανείς ότι επειδή ηττήθηκε ο Ολυμπιακός έχασε και η Ελλάδα, γιατί ούτως ή άλλως στην Ευρώπη η χώρα μας, είναι σε μειονεκτική θέση εδώ και χρόνια…

Ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να πει κανείς ότι πλήρωσε περισσότερο την ήττα στο Γεώργιος Καραισκάκης, παρά αυτή στο Βέλτινς Αρένα, αλλά τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς…

Η ομάδα του Ζαρντίμ είχε πολλά πλεονεκτήματα σε αυτό τον «τελικό»: καλύτερη ψυχολογία, την Σάλκε να είναι μαλλιά κουβάρια και τους ερυθρόλευκους να παίζουν και για δύο αποτελέσματα, ασχέτως αν θα έπρεπε να νικήσει και με διαφορά την Άρσεναλ. Και όχι μόνον αυτό: ο προποπονητής είχε όλους τους παίκτες στη διάθεσή του με μία καλή… προπόνηση απέναντι στην Κέρκυρα να είναι, όλα τα στοιχεία μαζί, ό,τι το βούτυρο σε μία φέτα ψωμί, δίπλα σε βάζο με καλοφτιαγμένη σπιτική μαρμελάδα! Βουτάς το χέρι εκεί ή το... μαχαίρι!

΄Όλα ιδανικά λοιπόν, αν κρίνουμε και από τον… οίστρο αθλητικών εφημερίδων που πρόταξαν και το ελληνικό στοιχείο απέναντι στη σκληρή γερμανική στάση, αλλά και άλλων «ψυχρών» χωρών με φόντο το Eurogroup, για να πωρωθούν οι ποδοσφαιριστές και ο κόσμος, που έκανε έντονη την παρουσία του εκτός έδρας.

Τι λάθος λοιπόν έκανε ο Ολυμπιακός;

Πολύ απλά, δεν έπαιξε μπάλα! Γιατί, όλα αυτά τα θετικά στοιχεία που είχε δείξει απέναντι στη Μονπελιέ και σε άλλα ματς, δεν τα έβγαλε στον αγωνιστικό χώρο. Το αήττητο του Ρόι Κάρολ για 20 ματς, δεν άντεξε γιατί δεν μπορείς να στηριχτείς για μεγάλο διάστημα στον παράγοντα τύχη. Ο βορειοιρλανδός έχει μεγάλο ατού την εμπειρία, θυμίζοντας αρκετά Νικοπολίδη, αλλά τα ρεφλέξ του και τα πεσίματα δεν είναι 25άρη κίπερ. Τα χρόνια πέρασαν, το σώμα δεν ακολουθεί, όπως θα θέλαμε…

Ο Ζαρντίμ φοβήθηκε να ρισκάρει με δύο επιθετικούς Τζιμπούρ και Μήτρογλου, ενώ το ματς ήταν ισόπαλο. Έχει λογική αναμφίβολα! Απλώς στο ποδόσφαιρο δεν πας μπροστά μόνο με αριθμούς, αλλά και με εμπνεύσεις, με ρίσκο.

Το χειρότερο για τον Ολυμπιακό ήταν ότι δεν είχε καθαρό μυαλό, αν και του βρέθηκε η ευκαιρία να τιμωρήσει την Σάλκε, που πέταξε ευκαιρίες, με την ευκολία που ρίχνει κανείς τα σκουπίδια του στον κάδο!

Ο Αμπντούν φάνηκε από τα πρώτα λεπτά ότι ήταν σε κακή βραδιά, ο Μήτρογλου απομονώθηκε και ο Μασάντο αναλώθηκε σε κάποιες ατομικές προσπάθειες. Κρίμα, γιατί ειδικά στο πρώτο ημίωρο η γερμανική ομάδα έμοιαζε με κακοσυντηρημένο κομπιούτερ, που αν την πίεζες μπορεί να έβγαζε… φωτιές από την οθόνη ή τα πλήκτρα!

Έχασε πολλά ο Ολυμπιακός κόντρα στη Σάλκε και κυρίως την πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά του έμεινε το πάθος, η δίψα για διάκριση, η αλληλοκάλυψη των αμυντικών που βοήθησε να μην γίνουν χειρότερα τα πράγματα και κράτησε μακριά τον Χούντελαρ, η ποιότητα που έχει ως ομάδα.

Το καλό στήσιμο του Ζαρντίμ, που μπλόκαρε το παιχνίδι των Γερμανών, ασχέτως, αν δεν κατάφερε να βάλει την επιθετική του, ζωηρή και έντονη πινελιά σε έναν καμβά ελκυστικό, αλλά που υστέρησε σε ένταση! Κυρίως από τη μέση και κάτω και αυτό ωφέλησε τους Γερμανούς να βγάλουν 27 τελικές!

Μία ένταση που μπορεί να έρθει από τις κινήσεις ματ του προπονητή, το πιο συγκεντρωμένο παιχνίδι των παικτών του, αλλά και από τη μεταγραφική ενίσχυση του Ιανουαρίου, καθώς θα έχει και αυτή την ευκαιρία ο Ολυμπιακός!

Και όλα αυτά, θα έχει την ευκαιρία του να τα αξιοποιήσει στο Γιουρόπα Λιγκ, τσεκάροντας ένα εισιτήριο που κέρδισε με το σπαθί του. Και ποιος ξέρει: πέρυσι δεν κατάφερε να φτάσει στο Βουκουρέστι, αλλά διατηρεί το (ευρωπαϊκό) όνειρο ζωντανό για το Άμστερνταμ!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα