Η ευκαιρία χάθηκε, η Ευρώπη μένει! (pics)

Η ευκαιρία χάθηκε, η Ευρώπη μένει! (pics)

Gazzetta team
Η ευκαιρία χάθηκε, η Ευρώπη μένει! (pics)

bet365

O Oλυμπιακός έχασε τον... τελικό από την Σάλκε (1-0), μένει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά συνεχίζει ευρωπαϊκά το 2013 στο Europa League!

O Ολυμπιακός δεν έπιασε την ευκαιρία από τα μαλλιά, η Σάλκε κέρδισε τον... τελικό, με τον Κάρολ να κάνει το μοναδικό του λάθος στο 77' και να δίνει την ευκαιρία στον Φουχς να τον κερδίσει από τα 35 μέτρα. Δυστυχώς για τους Πειραιώτες δεν υπάρχουν σενάρια πρόκρισης, ωστόσο η περιπέτεια δεν τελειώνει εδώ και το Europa League του δίνει την ευκαιρία για κάτι καλό!

Έτσι έπαιξε

Ο Ζαρντίμ προτίμησε να αφήσει τον Κοντρέρας εκτός ενδεκάδας παρουσιάζοντας αμυντικογενές 4-2-3-1. Κάτω από τα δοκάρια ο Κάρολ, δεξιά ο Τοροσίδης, αριστερά ο Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς στο κέντρο της άμυνας. Μοντέστο, Μανιάτης τα δυο αμυντικά χαφ, μπροστά τους ο Γκρέκο. Αριστερά ο Αμπντούν, δεξιά ο Μασάντο και στην επίθεση ο Μήτρογλου!

Καλά στημένος

Ο Ζαρντίμ είχε χτυπήσει το καμπανάκι στους παίκτες του για τον ρυθμό της Σάλκε και ο Ολυμπιακός παρουσιάστηκε σωστά τοποθετημένος. Οι Μπλε είχαν από την αρχή τον έλεγχο, ωστόσο δεν έβρισκαν χώρους για την εστία του Κάρολ. Οι ερυθρόλευκοι, είχαν κλείσει όλους τους δρόμους, σφιχτοί στα μετόπισθεν, με τους Σιόβα, Μανωλά να «καθαρίζουν» εύκολα τις φάσεις. Μοναδικό πρόβλημα για την ομάδα του Ζαρντίμ , το γεγονός πως δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα, εύκολα τα λάθη, με τον Μοντέστο να χάνει τη μάχη στο κέντρο και τον Μανιάτη να καλύπτει διπλάσιους χώρους. Ο Αμπντούν δεν είχε τις βοήθειες από τον Χολέμπας και ο Αλγερινός αναγκαζόταν να γυρίσει αρκετά πίσω για να πάρει μπάλα. Στα πρώτα 30 λεπτά οι Γερμανοί είχαν μια μεγάλη ευκαιρία με το δοκάρι του Χόλτμπι στο 10' και το σουτ του Χούντελαρ στο 30'. Ο Ολυμπιακός είχε απειλήσει μόλις μια φορά στο 18', αλλά το σουτ του Αμπντούν δεν βρήκε στόχο. Η Σάλκε είχε την κατοχή (55%-45%), ωστόσο οι φάσεις που έκανε μέχρι το τέλους του ημιχρόνου ήταν δυο καλά σουτ του Ντράξλερ εξαιτίας των αργών επιστροφών των «ερυθρόλευκων».

Κατηφόρα, δεν τα κατάφερε!

Το β' μέρος ξεκίνησε με τη Σάλκε να μπαίνει πολύ δυνατά, να κλείνει τον Ολυμπιακό και να πιέζει διαρκώς. Οι Πειραιώτες δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα, οι Μπλε είχαν... κατασκηνώσει από τη μέση και πάνω κάνοντας πολύ δύσκολο το έργο των φιλοξενούμενων. Οι τελικές προσπάθειες των γηπεδούχων είχαν φτάσει τις 20 κοντά στο 60', αλλά ο Κάρολ και η αστοχία των Χούντελαρ, Φαρφάν, Χόλτμπι κρατούσαν το μηδέν. Ο Ζαρντίμ στο 65' ρίσκαρε, πέρασε τον Φουστέρ στη θέση του Γκρέκο και παρά τα κενά στο κέντρο, ο Ολυμπιακός κατάφερε να βγει μπροστά. Μάλιστα, σε ένα δίλεπτο θα μπορούσε να αλλάξει τη μοίρα του ματς. Στο 74' ο Πορτογάλος φρέσκαρε την επίθεση, πέρασε τον Τζιμπούρ και στην επόμενη φάση οι Πειραιώτες φώναξαν για πέναλτι. Σέντρα του Αλγερινού ο Μάτιπ πήρε πόδια και μπάλα του Αμπντούν, χωρίς όμως ο Κούιπερς να δείχνει παράβαση. Η πίεση συνεχίστηκε, αλλά στο 76' ο Τζιμπούρ δεν μπόρεσε να παγώσει το Γκελζενκίρχεν.

Ο Ολυμπιακός στις καλύτερες του φάσεις δεν σκόραρε και στο 77' το πλήρωσε με το χειρότερο τρόπο, αφού μια σουτάρα του Φουχς από τα 35 μέτρα, η λάθος εκτίμηση του κορυφαίου ως εκείνο το διάστημα, Κάρολ έφεραν το 1-0 για τη Σάλκε και το... αντίο από το Champions League. Οι ερυθρόλευκοι το πάλεψαν μέχρι τέλους, ωστόσο δεν μπόρεσαν να αλλάξουν την εικόνα, η Σάλκε στους «16», όμως το ευρωπαϊκό ταξίδι δεν τελειώνει, μιας και οι Πειραιώτες συνεχίζουν στο Europa League.

ΣΑΛΚΕ: Ούνερσταλ, Χέβεντες, Χόλτμπι (71' Πούκι), Τζόουνς, Παπαδόπουλος, Φαρφάν, Φουκς, Χούντελααρ (90'+ Μαρικά), Ντράξλερ (88' Μπαρνέτα), Ματίπ, Νοϊστάντερ.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Τοροσίδης, Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Μοντέστο (81' Ιμπαγάσα), Μανιάτης, Γκρέκο (65' Φουστέρ), Μασάντο, Αμπντούν, Μήτρογλου (74' Τζιμπούρ).

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα