Από τον Ιμπρα, στον... Φαραώ!

Από τον Ιμπρα, στον... Φαραώ!

Από τον Ιμπρα, στον... Φαραώ!

bet365

Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια αλλά όταν στα 20 σου είσαι ο ηγέτης της Μίλαν και ξεπερνάς τον Ιμπραΐμοβιτς, είσαι πραγματικά καλός. Δηλαδή... Ελ Σαραουί!

Η αποχώρηση του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς για την Παρί Σεν Ζερμέν το καλοκαίρι του άνοιξε διάπλατα την πόρτα με τις ευκαιρίες και εκείνος δεν τις άφησε να πάνε χαμένες. Ο νεαρός Ιταλός σε 13 αγώνες έχει ήδη σκοράρει 10 φορές στην Serie A και έχει ξεπεράσει τις επιδόσεις του Σουηδού παικταρά στις δύο σεζόν που βρέθηκε στο «Σαν Σίρο».

Σε απόδοση 2.57 στην betdaq η νίκη της Μίλαν επί της Άντερλεχτ

Ο «Μικρός Φαραώ», όπως είναι το προσωνύμιο που του έχει κολλήσει ο ιταλικός Τύπος, έχει σκοράρει σε βάρος των Ουντινέζε, Κάλιαρι (2), Πάρμα, Λάτσιο, Τζένοα, Παλέρμο, Κιέβο, Νάπολι (2) και έχει πετύχει κάτι που δεν μπόρεσε ο Ιμπρα ως Ροσονέρο. Τη σεζόν 2010-11 ο Σουηδός πέτυχε 7 γκολ στα πρώτα 13 ματς του, ενώ έναν χρόνο μετά σταμάτησε στα 8.

Η φόρμα και η εκτελεστική του δεινότητα μπορεί να είναι από τα λίγα καλά πράγματα που συμβαίνουν στην Μίλαν τους τελευταίους μήνες, όμως αυτό το... one boy show σίγουρα δεν βγήκε σε καλό στον Μάσιμο Αμπροζίνι.

O έμπειρος μέσος των Ροσονέρι, προφανώς για να δώσει κίνητρο στον 20χρονο επιθετικό, του είχε υποσχεθεί ότι θα τον στείλει διακοπές στην Καραϊβική με όλα τα έξοδα πληρωμένα αν έχει πετύχει 10 γκολ πριν τα Χριστούγεννα! Μάλλον το κίνητρο ήταν μεγάλο για τον Ελ Σαραουί, ο οποίος ολοκλήρωσε με επιτυχία το project έναν μήνα και κάτι μέρες πριν το deadline. Ο «Αμπρο» τώρα πρέπει να τα σκάσει χοντρά.

Κάθε φορά που οι Ροσονέρι δείχνουν χαμένοι και χωρίς ιδέες, ο Ιταλός είναι εκεί για να κάνει τη διαφορά μέσα σε μία συνολικά τραγική σεζόν. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, κάνει τη διαφορά και εκτός των τεσσάρων γραμμών. Οπως την έκανε μετά το δίμπαλο στην Νάπολι στο «Σαν Πάολο» όταν αφιέρωσε τα γκολ του στον πορτιέρε της Μίλαν, Κριστιάν Αμπιάτι, που είχε δεχθεί ένα περίεργο γκολ στα πρώτα λεπτά από τον Ινλέρ.

Η μαγική σεζόν του όμως δεν περιορίζεται στα γκολ στο Campionato, αφού έχει πετύχει ακόμα πέντε για να φτάσει συνολικά στα 15 μέχρι στιγμής σε όλες τις διοργανώσεις. Σκόραρε δύο φορές στον αγώνα της Εθνικής Ιταλίας under-21 κόντρα στο Λιχτενστάιν (7-0) και ένα με αντίπαλο την Ιρλανδία στην ήττα με 2-4, ενώ στην τρίτη του μόλις εμφάνιση με την Εθνική Ανδρών πέτυχε το παρθενικό του τέρμα με αντίπαλο την Γαλλία.

Στις αρχές Οκτωβρίου είχε αφήσει το σημάδι του και στο Champions League στο 2-3 με την Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη με ένα γκολ στο οποίο είχε περάσει 3 αντιπάλους.

Η εκπληκτική εκκίνηση και τα γκολ του Ελ Σαραουί έχουν φέρει και μία καλή κουβέντα στα αυτιά του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι, που έχει ακούσει τα απίστευτα από τους τιφόζι της Μίλαν. Τουλάχιστον η διαχείριση του νεαρού Ιταλού είναι κάτι το οποίο πιστώνεται στον τεχνικό των Ροσονέρι, κάτι το οποίο παραδέχθηκε με δηλώσεις και ο μάνατζερ του ποδοσφαιριστή.

«Η προσαρμογή του έγινε με τον σωστό τρόπο. Σταδιακά μπήκε στις προπονήσεις και στη δεύτερή του σεζόν στην πρώτη ομάδα ακριβώς με τον τρόπο που έπρεπε. Και αυτό είναι κάτι το οποίο πρέπει να το πιστωθεί ο Αλέγκρι» ήταν τα λόγια του Ρομπέρτο Λο Φλόριο.

*Εκανε το «μπαμ» στο παγκόσμιο κύπελλο under-17 της Νιγηρίας το 2009, όταν έπαιζε σαν δεύτερος επιθετικός και ήταν ο ηγέτης των Ατζουρίνι, που είχαν επίσης στις τάξεις τους των Ματία Περίν, σήμερα βασικό τερματοφύλακα της Πεσκάρα.

*Από Ιταλίδα μάνα και Αιγύπτιο πατέρα, είναι προϊόν των τμημάτων υποδομής της Τζένοα και έφταξε το όνομά του τη σεζόν 2010-11 όταν αγωνίστηκε δανεικός στην Πάντοβα (6 γκολ) στην Serie B. Η Μίλαν αγόρασε τα μισά δικαιώματά του στο τέλος εκείνης της χρονιάς και μετά από έξι μήνες τον απέκτησε ολόκληρο, σε μία μεταγραφή που κόστισε συνολικά 20 εκατ. ευρώ.

Follow me: Giorgio_Oddo

 

SERIE A Τελευταία Νέα